מזה עשרים שנה מציינים ברחבי העולם את אוקטובר כחודש שמוקדש כולו להגברת המודעות לסרטן השד. בחודש הוורוד ארגונים חברתיים, חברות מסחריות, בתי ספר וארגוני ספורט ועוד פועלים להגברת המודעות באמצעות אירועים שונים, ברמות הפקה שונות:

המגמה החלה בארצות הברית, התפשטה בעולם, והגיעה גם אלינו. עמותת זכרון מנחם חברה לחברת פנטן, וביחד הפיקו אירוע שנועד לקדם את המודעות למחלה ולהתמודדות איתה. העמותה, שהוקמה על ידי הוריו של מנחם אורנטל ז"ל במטרה לספק תמיכה למשפחותיהם של ילדים אלה את התמיכה שלה הן זקוקות, מקדמת קמפיין לתרומות שיער שהחל מוקדם יותר השנה, ושיאו יהיה בחודש נובמבר.

עוד כתבות שיעניינו אותך ב-Xnet:

למעלה ממאתיים מספרות ברחבי הארץ מזמינות נשים שרוצות לתרום את שערן לייצור פיאה להגיע בתאריכים 11–13 בנובמבר. כולם מרוויחים כאן - כל אחת שרוצה לתרום ניגשת לאחת המספרות שברשימה, מקבלת תספורת חינם, ושיערה ייתרם לחולת סרטן שזקוקה לו. העלות של פיאה חדשה נעה בין 8,000 ל-12,000 שקלים וקופות החולים מסבסדות את הפיאה רק ב-1,400 שקלים, כך שעבור רבות מדובר בהוצאה שקשה לעמוד בה. נשים ונערות מכל הגילאים - הצעירה שבהן בת חמש - פונות לעמותה בבקשה לסיוע, ובעמותה מעריכים שכמחצית מהנשים החולות בישראל משתמשות בפאות כיום.

מבצע ההתרמה יתקיים בלמעלה מ-200 מספרות ברחבי הארץ ב-11-13 בנובמבר (צילום: נוי עובדיה)
מבצע ההתרמה יתקיים בלמעלה מ-200 מספרות ברחבי הארץ ב-11-13 בנובמבר (צילום: נוי עובדיה)

כולם מרוויחים  - את מקבלת תספורת בחינם, וחולה שזקוקה לפאה יקרה תקבל את השיער שלך (צילום: שרי ברשטיין)
כולם מרוויחים - את מקבלת תספורת בחינם, וחולה שזקוקה לפאה יקרה תקבל את השיער שלך (צילום: שרי ברשטיין)

אביטל ביסמוט, בת 19, חולת סרקומה לשעבר, שהשיער שבתמונה נתרם לה במבצע לפני שנתיים, מספרת כמה משמעותית היתה לה הפיאה:

"הפיאה עזרה לי להתמודד, ועכשיו היא עוזרת לי לזכור שלכל דבר רע יש סוף". אביטל ביסמוט (צילום: שולמית הרשלר)
"הפיאה עזרה לי להתמודד, ועכשיו היא עוזרת לי לזכור שלכל דבר רע יש סוף". אביטל ביסמוט (צילום: שולמית הרשלר)

"חליתי לפני שנתיים, בגיל 17, ואחרי טיפול אחד יצרתי קשר עם העמותה, כי ידעתי שינשור לי השיער. הם באו מיד לראות את הצבע של השיער שלי ושאלו אותי מה בדיוק אני רוצה. בגלל שהלכתי אליהם לפני שהתחיל לנשור לי, אז אחרי חודשיים, כשהתחיל לנשור, קיבלתי את הפיאה", נזכרת אביטל. "אי אפשר להיות בלי שיער, והשיער הזה, שמאד דומה לשיער המקורי שלי, עשה לי מאד מאד טוב. אני לא הייתי יוצאת לרחוב בלי שיער, ופיאות עולות המון כסף. התרומות האלה מאד חשובות לנשים שנושר להן השיער".

אחרי שישה טיפולים שנמשכו חצי שנה אביטל החלימה, והשער צמח בחזרה, אבל את הפיאה היא שומרת, "כי היא עזרה לי להתמודד, ועכשיו היא עוזרת לי לזכור שלכל דבר רע יש סוף".

אז אם יש לכן שיער בריא באורך של 30 ס"מ ושלא עבר טיפולים כימיים, בא לכן לעשות משהו בשביל הקארמה ועוד להסתפר בחינם, הקליקו כאן וגלו איזו מספרה הקרובה לביתכן משתתפת במבצע ההתרמה.

במטרה לעורר מודעות לקמפיין תרומות השיער, תיפתח בקניון אילון ביום רביעי, ה-30 לאוקטובר תערוכה שבה יוצגו פיאות משיער שנתרם על ידי נשים ישראליות, ועוצבו בהתנדבות על ידי סלבס מקומיים, ביניהם לירז צ'רכי, פבלו רוזנברג, אורי חזקיה, רון שחר, רותם אבוהב, חיים כהן, מיכל נגרין ועוד.

גם אם השיער שתרמת לא יהפוך לפיאה בעיצוב פבלו רוזנברג (מאכזב בהחלט, אנחנו בטוחים שלפבלו יש פוטנציאל אדיר בתחום), הוא בטוח יהפוך בחורה אחת למאד מאושרת. לפי הפרצופים המחייכים של הבנות שכבר תרמו את השיער שלהן, ההנאה היא לגמרי הדדית.

  • תערוכת פיאות משיער שנתרם על ידי נשים ישראליות, ועוצבו בהתנדבות על ידי סלבס מקומיים; קניון אילון, 30.10-2.11
  • מבצע התרמת שיער ב-200 מספרות ברחבי הארץ, 11-13.11, פרטים באתר http://www.beautifullengths.co.il