לפני זמן מה הסתובבה במדיה האמריקאית שמועה מגובה בנוסח החשוד "מחקרים הוכיחו" כי מכשירי הסמאטרפון גורמים לקמטים - בגלל המסך הקטן והניסיון הנואש שלנו לקלוט את המתרחש על גביו, אתם יודעים. כמו כל תוצרי השיח סביב הטירוף הטכנולוגי החדש, גם זה נמוג במהרה, משאיר את האנושות מוקסמת כהרגלה. אלא שבחודש האחרון, כך נדמה, הצליחה הצהרה אחת לחצות את גבולות בועת ההערצה סביב מכשירי האייפון למיניהם, ואפילו להילקח ברצינות. דוקטור רוברט סיגל, היהודי כמובן, מארצות הברית, השיק לאחרונה ניתוח חדש, Face Time Face Lift, והכניס את עולם המדיה לכוננות מחודשת.

הטריק פשוט למדי - הדוקטור היצירתי עלה על בעיה אסתטית, במסגרתה אנשים המשוחחים בווידאו-צ'אט במכשיר הסמאטפון שלהם בדרך כלל מביטים מטה, אל עבר ידם או לכיוון השולחן עליו הוא מונח, מה שיוצר זווית לא מחמיאה בעליל, כולל סנטר כפול, צוואר רופס ולחיים שמוטות. "אנשים מגיעים אליי ואומרים - אני לא רוצה להיראות כמו שאני נראה בצ'אט", הוא מספר בסרטון הווידאו שלו, שצוטט בהרחבה במגזין הניו יורק טיימס.

בהמשך לכך, פיתח דוקטור סיגל ניתוח חדש למתיחת פנים וצוואר, שממזער את הסנטר הכפול ואת הצוואר המידלדל, שהופכים לבלתי נסבלים בזווית המדוברת. אומנם ניתוח מהסוג הזה נפוץ יחסית ולא מהווה בשורה, אך החידוש הוא כמובן במיתוג, וגם, לטענתו של הדוקטור, בהחבאת הצלקות במקומות האסטרטגיים, בהם ניתן להבחין במצלמת הצ'אט.

סנטר כפול? לא אצלי (צילום: thinkstock)
סנטר כפול? לא אצלי (צילום: thinkstock)

תוך זמן קצר מאז השקת הפרוצדורה, דוקטור סיגל מדווח על הפופולריות האדירה של ה-Face Time Face Lift, אך מחוץ לקהילת המצ'וטטים הכבדים יש כמובן מי שנלחץ ואף מתריע על עליית מדרגה בכל הקשור לאובססיית הטכנולוגיה של המאה ה-21. "תתכוננו להיות מזועזעים", מכריז מאמר בהאפינגטון פוסט, במסגרתו הכותב מציין שיש דרכים זולות יותר וכואבות פחות להיפטר מהסנטר הכפול המעצבן - למשל, לכוון אחרת את מצלמת הטלפון. הבלוג הטכנולוגי הפופולרי Gizmoo גם לא נשאר חייב והאשים את הסמארטפונים בכך שהם "גורמים לצרכנים לשנוא את הפנים שלהם".

לא להביט למטה! (צילום: thinkstock)
לא להביט למטה! (צילום: thinkstock)

במאמר של הניו יורק טיימס בנושא המדאיג נשמעים גם קולות מהאקדמיה המציינים שבזכות מצלמות הצ'אט הנוכחות סביבנו 24 שעות בימימה נוצרת פראנויה של ממש, במסגרתה אנו מקשיחים את הביקורת העצמית שלנו וכבר לא יכולים להסתפק בהשתקפות פחות ממושלמת, מחשש לביקורת. מצד שני, נסו לספר את זה לבחורים ולבחורות שבונים את גורלם הרומנטי על צ'אטים באתרי היכרויות, או לכאלה שדווקא עושים סבב ראיונות עבודה - טרנד שהופך ליותר ויותר מקובל בעולם. ומה אתם חושבים על התופעה?