כדי להיות מנתח, אתה צריך שתי תכונות מרכזיות: אחת היא היכולת להיות הכי מדויק, השנייה היא היכולת להישאר קר רוח בכל מצב, ולראות את הדברים כמו שהם גם במצבי קיצון. אבל כדי להיות רופא באמת, אתה חייב להיות בן אדם, ולהבין בני אדם.

לכן, בפוסט הזה, המתייחס לפרשת שתלי הסיליקון המסרטנים, אני רוצה להיות מאוד מדוייק, ולהרגיע את הנטיה הטבעית של כולנו, כבני אדם לראות תרחישים קיצוניים, גם במצבים בהם יש עובדות ברורות.

על פי הבדיקות שערכנו במרפאה, מצאנו כי לפני למעלה מחמש שנים, בסוף שנת 2003ותחילת 2004, נעשה שימוש בשתלי סילקון מתוצרת PIP הצרפתית בניתוחיהן של 26 בנות בלבד.

למרות שמדובר בשתלים שקיבלו את אישור משרד הבריאות,יצרנו קשר עם כל 26 הבנות שעברו את התהליך והנחנו אותן לפעול לפי המלצות משרד הבריאות.

משיחותי עם המטופלות שהגיעו למרפאה, אני מוצא שהן מבינות את המצב לאשורו ומגיבות באופן אינטליגנטי, רגוע וראוי להערצה. ברור להן שנדרשת בדיקת הדמיה של אולטרא סאונד וממוגרפיה, והן ומגיעות עם תוצאות ההדמיות על מנת שנוכל להחליט על המשך הטיפול.

לפי הוראת משרד הבריאות בנושא, ההוראות המקצועיות, על כל הבנות שעברו השתלה עם שתלי PIP לבצע בדיקת אולטראסאונד ולגשת אל הרופא המטפלעם תוצאות הבדיקות.במידה ונמצא כי השתל שלם ונמצא במקומו, אפשר להירגע ולדעת שאין כל סיבה לדאגה או כל סיבה להחלפת השתלים ועל הפציינטית להישאר בביקורת תקופתית, כרגיל.

במקרה והשתל ניזוק, גם אז אין סיבה לדאגה לפי ארגוני הבריאות המובילים בעולם, אין קשר בין סרטן שד או מחלה קשה אחרת לסיליקון. כך שאם השתל התגלה כקרוע, נקבע יחד עם המטופלת מועד להחלפת השתלים בחדשים.

שוב, לפי משרד הבריאות הישראלי, ומשרדי בריאות שונים כדוגמאת אנגליה, אוסטרליה ואחרים, אין כל המלצה לנשים שעברו הגדלת חזה עם שתלי PIP להחליף את השתלים.

הסערה סביב שתלי PIP הצרפתיים מובנת, מדובר בגוף שלנו ובבריאות שלנו. אבל, כמו תמיד, ואולי יותר מתמיד, כדאי להיות הכי מדוייקים, הכי רגועים, וגם כמו תמיד, הכי בני אדם.