אני חושבת שלכל חברת איפור כיום יש גרסה משלה לשפתון דו צדדי עמיד המבטיחים להישאר על שפתינו למשך שעות רבות. למאק יש את Pro Longwear Lipcolour , רבלון בעלת Colorstay Overtime Lipcolor, מייביליין השיקה לאחרונה את 18hr Superstay Lipstick ולשאנל יש את Rouge Double Intensite - וזאת רק ההתחלה... כנראה שחברות איפור מנסות לתת מענה לאישה אשר רוצה תמיד להיראות מאופרת עם שפתון ולא צריכה לחדשו כל מספר שעות , במיוחד אחרי אוכל ושתיה. האם מוצר זה מוצלח? למי הוא מתאים והאם אני אוהבת אותו? על שאלות אלו ואחרות אנסה לענות היום. 

נכון להיום באוסף "שפתיים" שלי (הכולל עפרונות שפתיים, שפתונים וגלוסים למיניהן) חלק קטן מוקדש לשפתונים דו צדדיים עמידים. למי שעוקבת אחרי כבר זמן מה יודעת שאני מאוד אוהבת לגלות מוצרים מחברות שונות אשר דומים אחד לשני, בין אם בגוון ובין אם בתפקוד. לכן רציתי כבר תקופה מה לראות בעצמי ולהראות לכן האם יש הבדל בין שני מוצרים כל כך דומים אך שייכים לשתי חברות שונות -- מאק ורבלון.

אז איך עובדים שפתונים אלו? בעיקרון לכל שפתון כזה יש שני צדדים: צד אחד מכיל שפתון נוזלי וממליצים להניח אותו על שפתיים עם אפליקטור הנמצא בתוך השפתון. צריך להמתין כדקה -- שתיים על מנת לתת לשפתון להתייבש ולהתקבע. צידו השני מכיל גלוס שקוף או מבריק והוא אמור לבוא בשכבה דקה מעל השפתון. בדרך כלל ממליצים לחדש מדי פעם רק את הגלוס מעל כי שפתון אמור לשרוד הרבה זמן. נשמע פשוט לא?

מצד אחד יש לנו את Revlon, ענקית איפור שבשבילי מהווה אחת מחברות "דראגסטוריות" הטובות שיש. כנראה שמשהו טוב קורה שם כי מאז שג'וצי ווסטמן הצטרפה לחברה המותג רק גדל וגדל. בכל אופן לנושא שלנו -- סדרת שפתונים דו צדדיים עמידים שלה נקראת Colorstay Overtime Lipcolor והיא נמצאת בשוק כבר כעשר שנים. מפעם לפעם רבלון משיקה סדרות מוגבלות ושפתונים אלו יוצאים במהדורות מוגבלות עם גוונים חדשים. 

לפי רבלון, צירוף של שפתון וגלוס עובד ביחד למשך כל היום וזה הודות לטכנולוגיית -Color Lock הנועלת את הצבע על השפתיים. השפתון נותן כיסוי מלא וברק עד 16 שעות. מצד שני הגלוס מספק מראה גלוסי רך ומלחח שפתיים (אמור להיות תמצית סויה). בסדרה יש 32 גוונים שונים כאשר בחלק מהם הצד של הגלוס הינו שקוף ולפעמים עם נצנצים. 

כל צד של שפתון מכיל 2 מ"ל חומר. צד "שפתוני" מכיל מברשת ספוגית ולצד "גלוסי" מברשת שיערות לבנות קצרות. 

Sheer Champagne היה שפתון -- גלוס ראשון שלי ever. לא פחדתי לנסות אותו כי יש לו גוון ניודי אפרסקי טבעי והוא מתאים כמעט לכל איפור. גלוס שלו הוא לא נקי ולכן נותן רב ממדיות לשפתיים עם ברק אפרסקי. 

Forever Pink הושק לאחרונה כחלק מקולקציית Heavy Metal המתהדרת בכל מה שמטאלי ומתכתי. אם אתן זוכרות  באירוע של ערן פאל הציגו עפרון ג'מבו -- גם הוא חלק מקולקציה הזאת. אני אחרונה שאעלה על טרנד איפור מטאלי (אפילו לק מטאלי אני לא מחבבת) ולכן לא התחברתי יותר מדי לצבע של השפתון : הוא ורוד שזה בסדר, אך הוא גם מטאלי ובולט יותר מדי על שפתיי. דווקא בתמונה למטה הוא נראה לא רע בכלל...

למרות שלא חיבבתי את הגוון הוורוד , הנחת השפתון הייתה מאוד טובה. בדיוק כפי שממליצים בהוראות הנחתי עם מברשת ספוגית את השפתון בשכבה דקה, המתנתי מעט ולאחר מכן קיבעתי עם הגלוס (שקוף הפעם) מצידו השני. כל הקונסטרוקציה החזיקה לי מספר שעות בעבודה ביחד עם ארוחה קלילה ושתייה מרובה -- כמובן שלא 16 שעות. למרות שציפיתי ששפתון כזה ייבש לי מאוד את השפתיים זה לא קרה -- אולי באמת יש חומרים מלחחים בגלוס?

איפה וכמה? ברשתות פארם, משביר לצרכן ו-H&O. מחיר רשמי הוא 112 ש"ח אך כפי שאנחנו מכירות את רבלון, תמיד יש הנחות (1+1, 40-50% וכדומה). לכן בואו נגיד שמחיר בר השגה הוא 56 ש"ח בפועל עם 50%. זה אומר 14 ש"ח למ"ל של גלוס. באיביי המחיר מתחיל מ-9$ לגוונים מסוימים ומגיע עד ל-30$, תלוי בגוון הרצוי.

אני עם Forever Pink של רבלון

מנגד מופיעה MAC עם גרסה משלה לשפתון עמיד דו צדדי והוא  Pro Longwear Lipcolour. כמו לרבלון, גם למאק יש שתי גרסאות של שפתון זה כאשר ההבדל ביניהם הוא גימור הגלוס -- Pro Longwear  Lustre הוא גלוס עם ברק ובלי Lustre הוא גלוס שקוף רגיל.

מאק מבטיחים הנחה דו שלבית של צבע קליל עם שכבה עליונה מבריקה של גלוס. צורת ההנחה זהה לחלוטין לזאת של רבלון. הם טוענים ששילוב זה לא נמרח, נוזל או מועבר בכלל. השפתונים מעניקים כיסוי נמוך עד בינוני עם גימור מבריק ומלחח. מגיעים ב-15 גוונים שונים, כאשר עשרה הם עם גלוס שקוף וחמישה עם גלוס מנצנץ. הגודל הוא 8 מ"ל -- 4 מ"ל לכל צד.

מה השוס? השפתון מתפרק מצד אחד -- אפשר להוציא את החלק של הגלוס ולהחליף אותו באחד חדש. לדעתי עומדת מאחורי רעיון זה המחשבה שגלוס הרי ייגמר יותר מהר מאשר השפתון עצמו (כי את הגלוס אנחנו מניחות לעתים קרובות יותר) ולכן במקום לרכוש שפתון אחד חדש אפשר לקנות רק גלוס.

איך מורידים שפתונים עמידים? אל תנסו עם מגבון לח, זה לא ילך. אני ממליצה על מסיר דו פאזי כלשהו. מניחים מעט ממנו על צמר גפן (או פדים קוסמטיים) ומצמידים לשפתיים. ממתינים כמה שניות ומסירים. 

לי יש שלושה גוונים והם:

Jazz-y-razz מאק מתארים את הגוון כשזיף מלוכלך עם ברק. גוון יפה אם כי מעט כהה בשבילי ולכן אני לא מושיטה יותר מדי את ידי אליו. 

Boss Brown נרכש כשחשבתי שאני רוצה שפתון עמיד חום. בשבילי זה לא התגלה כרעיון כל כך טוב ולכן הוא לא זוכה לשימוש בכלל. אבל אני בטוחה שיש נשים שאוהבות גוונים כאלו. הוא מתואר כשוקולד ברונזה עם ברק. הוא נורא מזכיר לי Sheer Champagne, רק מעט יותר כהה ממנו. 

Unchanging הוא לדעתי בין השפתונים היפים שפגשתי. יש לו גוון כל כך מדויק -- לא כהה או בהיר מדי, לא סגול או ורוד מדי, פשוט נכון. בחברה הוא מתואר כוורוד לילך ניטרלי רך וקרמי. הוא היחיד מבין שלושה שמגיע עם גלוס שקוף (שאני אישית מעדיפה יותר מאשר גלוס עם ברק). יכול להיות שאני אוהבת אותו בגלל שהוא דומה ל-מילאן של NYX?

איפה וכמה? בסניפי הרשת, 126 ש"ח שזה אומר 15.75 ש"ח למ"ל.

חוויה שלי עם שפתוני מאק ממש לא שונה מניסיון עם שפתוני רבלון. שניהם מצריכים לפני ההנחה שפתיים "טובות" -- לא יבשות אך גם לא מלוחחות מדי אחרת השפתון לא נתפס. עם שניהם צריך להמתין מעט לייבוש ורק לאחר מכן להניח טופ מבריק. גם במבחינת זמן על שפתיים הם דומים -- משהו כמו 5-6 שעות עם חידוש אחד או שניים של גלוס באמצע. לרבלון יש יתרון מובהק -- יותר מבחר בגוונים ומחיר יותר זול. מצד שני, מאק מציעים גלוס מתברג וכמות יותר גדולה של שפתון (למרות שהוא יוצא יותר יקר). לדעתי, שפתונים אלו לא יתאימו לנשים שסובלות מיובש שפתיים תמידי. מה לעשות שלא משנה כמה גלוס נשים מעל הם עדיין ייבשו מעט את השפתיים.

לסיכום - לפעמים אני כן בוחרת להיות עמידה! על בסיס יומיומי אני פחות מעדיפה שפתונים עמידים אך לאירועים וימים שבהם אני יודעת שלא יהיה לי זמן להתעסק עם חידוש שפתון ומראה -- שפתונים עמידים דו צדדים הם פיתרון מצוין. 


ומה איתכן? אתן אוהבות שפתונים עמידים דו שלביים או מעדיפות להתרחק מהם?


שפתון מטאלי של רבלון נשלח אלי מחברה לבדיקה וחוות דעת.