הגוף שלנו מקבל ויטמינים ומינרלים מהמזון שאנחנו אוכלים, אבל לפעמים זה לא מספיק. יש מזונות שמזיקים אם הם נצרכים ברמה מוגברת, למשל, פחמימות ואלכוהול העשירים בסוכרים מנצלים את מלאי ויטמיני B לצורך פירוק הסוכרים. החוסר מחליש את מערכת העצבים הזקוקה לוויטמינים אלה, והדבר ניכר במראה העור. העלייה בגיל מוסיפה את שלה – מערכות הגוף נחלשות והן לא מצליחות לנצל כראוי את הוויטמינים והמינרלים מהמזון. קרמי טיפוח שמתהדרים בוויטמינים ובמינרלים משפיעים רק על השכבה החיצונית של העור, וכדי להזין את העור בעומקו – מוצעים לנו תוספי מזון בבליעה ייעודיים לעור, לשיער ולציפורניים.

נא להכיר – תחום הנוטרי-קוסמטיקה, תוספים שאינם מולטי-ויטמין רגיל, אלא פורמולה ייחודית לכל חברה, שמבוססת על הרכיבים שנבחרו על ידה, ומוצעים בבתי מרקחת, בבתי טבע ועל מדפי הטבע ברשתות הפארם.‬ מי שמשתמש בכם כבר במלוא העוצמה הם היפנים - יפן מחזיקה בנתח של 40 אחוז מנתח השוק העולמי, והמכירה נעשית בעזרת מוכרנים שעברו הכשרה מיוחדת. אירופה מחזיקה בנתח של 55 אחוז מהמכירות בעולם, כאשר הצרכניות הכבדות הן צרפת, גרמניה, איטליה וספרד. 3 אחוזים בלבד נמכרים בארה"ב, כנראה בגלל הציפייה לתוצאות מיידיות שיוצרת ספקנות בנוגע לטיפול ארוך טווח.זה בדיוק הזמן לומר שההשפעה של התוספים מתחילה להסתמן לאחר כשישה שבועות מתחילת השימוש, כי הגוף ממלא קודם את המאגרים והתוצאות ניכרות בעור מאוחר יותר. אז על אילו שמות חמים אנחנו מדברים?

ויטמין C והמינרל אבץ

מובילים בתחום היופי בשל פעולתם כנוגדי רדיקלים חופשיים ובשל תרומתם למערכת החיסון כנוגדי דלקת (מצב תת דלקתי שקט בעומק העור הוא בסיס לתהליכי הזדקנות). ויטמין C חיוני לייצור סיבי קולגן המעניקים לעור את חוזקו, וסיבי אלסטין שמעניקים לו גמישות. הוא נמצא בצורתו הטבעית פירות וירקות טריים, בעיקר הדרים, קיווי, גויאבה, חסה, פלפל ירוק, ופטרוזיליה. המינרל אבץ חיוני לבניית הרקמות ולריפוי העור ומשפר את מראה השיער. מקורות תזונתיים:אפשר למצוא אותו בשמרי בירה, מרק עצמות, שעועית, אגוזים, סובין, שומשום, שקדים, דגים ובשר.

בטא קרוטן

כמות עודפת של ויטמין A בבליעה מצטברת בכבד ולכן עדיף לחלק את המנה היומית עם בטאקרוטן – המשמש כפרוגויטמין A וממנו הגוף מייצר את ויטמין A בכמות הנחוצה לו. יתרונו בהגנה על העור מפני קרני השמש. מקורות תזונתיים: פירות וירקות בגוון כתום, כמו גזר ודלעת.

מקור לבטא קרוטן (צילום: שאטרסטוק)
מקור לבטא קרוטן (צילום: שאטרסטוק)

ויטמין ‭E‬

יעיל להגנה מפני רדיקלים חופשיים. לסובלים מרמה גבוהה של שומנים בדם או למי שמתקשה בעיכול שומנים – עדיף ויטמין E יבש. את הוויטמין הזה אפשר למצוא בשפע בשמן נבט חיטה.

ויטמין ‭A

הוויטמין חיוני לתקינות השכבה החיצונית של העור, האפידרמיס, לחילוף החומרים בתאים ולהתחדשות תאי העור והשיער. מקורות תזונתיים בטבע: חלמון ביצה, חמאה, שמנת, שמן דגים, מוצרי חלב, כבד ועוד.

חומצות שומן חומצה גמא לינולאית

נחוצות לחיזוק דופן תאי העור, למניעת אובדן לחות ולשימור גמישותו. הגוף אינו מסוגל לייצר אותן ממזון והתוספים מופקים מהצמחים שמן נר הלילה, פטל שחור, שמן זרעי זיפן. אומגה 3 ו‭6-‬ הן חומצות שומן המופקות מדגים שחיים במים עמוקים.

חשוב לדעת: הויטמינים A ו‭,E-‬ בטא קרוטן וחומצות שומן הם מסיסים בשומן ולא במים. מסיבה זו חשוב ליטול אותם יחד עם מרכיב שומניסלט עם שמן זית.