כולנו היינו בסיטואציה הזו – את עומדת בתחנת האוטובוס, בתור לקפה או בשירותים במועדון וצופה בבחורה מדהימה שמאופרת בקפידה. אצלך האייליינר גולש, הפודרה לא אחידה והליפסטיק, לא עלינו, נמרח על השיניים. איך זה קרה לך שוב? ייתכן שהעניין נעוץ בתנאים שבהם את מתאפרת, שפשוט לא מאפשרים לך להיראות במיטבך. תאורה גרועה, צפיפות ואי נוחות יכשילו גם את המתאפרת המנוסה ביותר. אולי הגיע הזמן לפרגן לעצמך פינת איפור ראויה.

מיקום

חדר הרחצה לא מתאים לאחסון מוצרי איפור, שאוהבים חללים קרירים ויבשים. כמו כן, התאורה בחדר הרחצה אינה מתאימה בדרך כלל לאיפור – לא בעוצמה ולא במיקום. לכן כדאי למצוא פינה פנויה בחדר השינה, ואם יש בסביבה חלון גדול – עדיף להתמקם בסמוך לו.

תאורה

תאורה אופטימלית לאיפור היא זו המקיפה את המראה ומפזרת אור באופן זהה על כל חלקי הפנים. עדיף לבחור נורות ליבון, כאלה במעטפת לבנה, ולמקם חמש או שש נורות כאלה סביב המראה, בעוצמה של ‭60-40‬ ואט כל אחת. לחלופין, אפשר להזמין מראה עם מסגרת המשלבת תאורה אצל נגר פרטי, או ללכת על שיטת ה-DIY: קונים בחנות מתנות או עיצוב בית "גרלנדה" – כבל חשמלי עם בתי מנורה קטנים המורכבים לאורכו. מחברים את הכבל למסגרת המראה ומעליה מרכיבים מסגרת עץ עם חורים, דרכם משחילים את בתי המנורה.

מרחב

מומלץ שרוחב שידת האיפור יהיה 40 סנטימטר לפחות, כדי שאפשר יהיה להניח עליה מוצרי איפור ואביזרים שנמצאים בשימוש תדיר. מגירות קטנות יכולות רק להוסיף, אבל חשוב שיהיה מקום לרגליים כך שתוכלי לשבת מול המראה ולא תצטרכי להסיט אותן הצדה. כמו כן, חשוב לדאוג לכיסא שיהיה לך נוח לשבת עליו.

אבזור

פח אשפה קטן, מגבונים לחים, נייר טישו, קיסמי אוזניים ומסיר איפור. אפשר למצוא בכל חנות לכלי בית כוסות דקורטיביות ומכלי אחסון חביבים שלא יפגעו באסתטיקה של החדר, ואפילו יוסיפו לו.