מי שאוהבת להתחדש במוצרי איפור וטיפוח מכירה בוודאי את תחושת ההתעלות המלווה את קריעת הצלופן ופתיחת האריזה הנוצצת של מוצר חדש. מתברר שכשמזמינים את המוצרים דרך האינטרנט, הריגוש מתעצם עוד יותר – ויש בונוסים: מוצרים שקורצים אלייך מבעד לדפי כרומו מבהיקים של מגזינים מחו"ל ותמיד נראו לך קשים להשגה, פתאום נמצאים במרחק לחיצת מקש. בעוד פחות משבועיים תוכלי לאחוז בידייך את המוצר המפתה ולהרגיש כאילו הרגע יצאת מבלומינגדיילס,‬ וזה פשוט בהרבה ממה שאת חושבת. אחרי שתפנימי את שלושת השיקולים הבאים, תהפכי למומחית קניות ששום דבר כבר לא מפחיד אותה.

1. Paypall - לשלם בלי לקחת סיכון

אם את חוששת להשתמש בכרטיס האשראי שלך לקנייה באינטרנט, את מוזמנת להשתמש בשירותי החברה הזו, שמאפשרת לגולשים לשלם על קניותיהם באופן וירטואלי, בלי לחשוף את פרטי כרטיס האשראי לכל דכפין. התשלומים מתבצעים באמצעות מספר כרטיס אשראי בינלאומי או פרטי חשבון בנק שתמסרי באתר המאובטח היטב, והמשמש כמתווך בינך לבין האתרים השונים. החברה דואגת לבצע את החיוב מול הספקים, וגם מבטחת את הקנייה, ואם מסיבה כלשהי תשלמי ולא תקבלי את המוצר – כספך יוחזר. ‬כדי להימנע מרמאויות, אל תמסרי לעולם את פרטי חשבון הבנק או כרטיס האשראי לגורמים שונים השולחים אליך מיילים, גם אם נדמה שהמייל הוא מטעם חברה מוכרת או חברה שזה עתה קנית ממנה מוצר כלשהו.

2. מכס – לקנות בלי לשלם אקסטרה

לפי החוק, מותר לך להזמין מוצרי יופי לשימוש עצמי במחיר של 50 דולר מקסימום, כולל דמי משלוח, בלי לשלם מכס. לא כל החבילות המגיעות לארץ נבדקות, אבל אם מספרך עלה בגורל וערך החבילה מעל 50 דולר – יישלח אלייך שובר לתשלום ותצטרכי לשלם אותו כדי לשחרר את החבילה. קחי זאת בחשבון כשאת מזמינה מוצרים – ייתכן שתתווסף לך עלות בלתי צפויה שלפעמים הופכת את הסיפור כולו ללא כדאי. אם את רוצה ללכת על בטוח, הקפידי לא לעבור את מכסת 50הדולר, או לפרק את הקנייה לכמה חבילות שיגיעו בנפרד.

3. מחשבון של גוגל – למרוח בלי לחשוש לשלומך

אם את שואלת את עצמך איך זה שמוצרים יוקרתיים נמכרים באינטרנט במחירים אטרקטיביים, הרי שאת חושדת בצדק. בחלק גדול מהמקרים מדובר בעודפים, וככאלה, הם עלולים להיות קצת עתיקים וייתכן בהחלט שפג תוקפם. ברוב מדינות העולם אין חוק המחייב ציון תאריך על המוצר ולא תמיד אפשר למצוא אותו, אבל על גבי רוב המוצרים מוטבע קוד המורכב מאותיות ומספרים, באמצעותו אפשר לפענח את תאריך הייצור של המוצר.

זה כרוך בקצת מאמץ, אבל כשמזמינים מוצר מחו"ל שווה להשקיע עוד דקה וחצי לפני שמתחילים למרוח אותו על הפנים. הדרך הפשוטה ביותר לבדיקת תאריך הייצור היא להשתמש באחד מהמחשבונים הבאים: Checksocmetic.net או Cosmetictswizard.net, שמכילים מידע על כ-50 מותגים שונים. עלייך לבחור את המותג הרלוונטי, להקיש את הקוד המופיע על האריזה, והאתר יפענח בעבורך את הקוד ויציג לך את תאריך הייצור של המוצר. אם את מחפשת נתונים על מותג שאינו מופיע באתר הנ"ל, עלייך להתקשר לשירות הלקוחות של המותג בארץ או בחו"ל.