המילים "חיסכון" ו"איפור" לא תמיד הולכות יחד - לימדו אותנו לא להתקמצן על עצמנו ולהשקיע באיפור יקר. אין בעיה, אבל למה שלא תכירי כמה קיצורי דרך פשוטים ויעילים שיקלו על הארנק ולא יפגמו באיכות המוצרים שלך?

השוואת מחירים:לא נמליץ לך לתזז בין עשרות חנויות ולבצע סקר מחירים מקיף לפני שאת קונה צללית, אבל אם את נמצאת בקניון או באזור עתיר חנויות, כדאי בהחלט להשוות מחירים בין החנויות השונות. מוצר מסוים במבצע עשוי להימכר בהנחה של 15 אחוז בחנות אחת ובהנחה של 25 אחוז בחנות השכנה, וההפרש מתבטא לפעמים בעשרות שקלים. שווה לבדוק לפני שמשלמים.

קיט קט:ערכה המשלבת כמה מוצרי איפור תהיה בדרך כלל זולה יותר ממחיריהם של המוצרים כשהם נקנים בנפרד. לפני הקנייה חשוב לבודד בדמיון כל אחד מהמוצרים ולחשוב האם באמת יהיה לו שימוש - קניית הערכה כדאית רק אם כל המוצרים בה, או רובם, רלוונטיים בשבילך. אל תתפתי לערכות ענק המכילות צלליות בשלל צבעי הקשת – סביר להניח שלא תשתמשי ברובן.

מוצרים דו-שימושיים:צללית בהירה במרקם קרמי יכולה לשמש גם כבסיס להנחת צללית אבן, וגם כשימר ליצירת נקודות אור באזורים שונים בפנים או בגוף. סומק במרקם קרם או מוס יכול לשמש גם כשפתון, וצללית ורודה יכולה לשמש כסומק. אפשר לקנות מוצרים דו-שימושיים בהגדרתם, ואפשר לקחת את המוצרים הקיימים ששוכבים מובטלים במגירת האיפור ולנסות לתפור להם תפקיד חדש. כך תעשירי את מגוון אפשרויות האיפור שלך בלי להשקיע שקל.

מברשות איפור במחיר מציאה:כל מאפר מקצועי ימליץ לך להשקיע את מיטב כספך במברשות איפור מקצועיות, כי אלה מספקות את התוצאות הטובות ביותר וגם שורדות לאורך שנים. אם לא מתחשק לך להיפרד מכמה מאות שקלים, נסי לבקר באחת מהחנויות לחומרי אמנות והציצי באגף המכחולים. מכחולי ציור איכותיים יכולים בהחלט לשמש כמברשות איפור, ועולים הרבה פחות.

אבזרים נלווים:גם אם את חושדת במוצרי איפור "זולים מדי" ומסרבת לתת להם הזדמנות, כדאי לך לסור לרשתות האיפור הזולות (למשל, ביוטיקר או וואו קוסמטיקס) ולהצטייד באביזרים נלווים במחירים מצחיקים: ספוגיות למייק-אפ, כריות פודרה, ריסים מלאכותיים, פינצטות, תיקי איפור, מראות מגדילות, מחדדים לעפרונות איפור ועוד.

נסי לפני שתקני:אי אפשר לזלזל בחשיבותו של המייק-אפ – הוא התשתית של האיפור, וכשהצבע והמרקם מתמזגים בשלמות עם העור שלך את לא צריכה להכביר במוצרים נוספים. כדי לקנות בחוכמה כדאי לבקש בנקודת המכירה דוגמית של המוצר, או להצטייד מבעוד מועד בקופסאות פלסטיק קטנטנות (אפשר להשיג בחנויות שהוזכרו לעיל‭.(‬ את הקופסה ממלאים בכמות סמלית מהמוצר הרלוונטי – לאחר קבלת אישור, כמובן – ואז אפשר להתנסות בבית ולבחון את התוצאה בדקדקנות הראויה. מבחן בית שכזה עשוי לחסוך לך כסף רב, וכדאי ליישם את הרעיון גם לפני שקונים קרם פנים יוקרתי.

זה לא נגמר עד שזה נגמר:אם תנצלי עד הסוף את מוצרי האיפור שקנית, תגלי שבמעמקי האריזות מסתתרות כמויות מכובדות של חומר שבדרך כלל מוצאות את דרכן אל הפח. כשהשפתון שלך מיישר קו עם האריזה, את יכולה להמשיך ולהשתמש בו באמצעות מברשת שפתיים עד שלא יישאר ממנו זכר. כשצללית מתרסקת ומתפוררת, אל תמהרי להיפטר ממנה – אפשר לדחוס אותה בחזרה למצב הצבירה המקורי (חפשי סרטוני הדרכה ביוטיוב תחת מילות החיפוש ‭,(pressing pigment‬ או להעביר אותה למכל קטן וסגור ולהמשיך להשתמש בה כמו שהיא. גם את המייק-אפ אפשר לנצל עד הטיפה האחרונה, ואם הוא נתון בבקבוק קשיח וקמצן העבירי אותו לבקבוק ידידותי יותר, בעל משאבה לחיצה.