גיל חובב מכין גספאצ'ו סגול
צילום: ירון שרון וחגי דקל | עריכה: רז רפאל
גספצ'ו סגול (צילום: טל שחר)
המרק הקר הקלאסי של הספרדים מקבל תוספת מפתיעה של סלק, שמעניקה לו צבע סגול זרחני. עוד במסגרת ההפתעות: אישור שערורייתי לשימוש בעגבניות משומרות (מותר, כמובן, ללכת על טריות), ופיניש צבעוני בירוק, צהוב ולבן (בשביל האינסטגרם).
המרכיבים
- 1 קילו עגבניות טריות, חצויות או 1 קופסה (800 גרם) עגבניות משומרות, שלמות או מרוסקות
- 2 פלפלים אדומים מתוקים, חצויים ונקיים מגרעינים
- אם רוצים: 1 פלפל אדום חריף, טרי
- 1 בצל, קלוף וחתוך גס
- 4 שיני שום, קלופות
- 1 סלק גדול, מבושל וקלוף
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית –
- אם רוצים: 1/4 כוס (60 מ"ל) חומץ בלסמי
- מלח ופלפל שחור גרוס
- להגשה: עשבי תיבול, שקדי מרק, חצאי ביצים קשות
ההכנה
1. שמים בקערת מעבד המזון עם להב פלדה את כל הירקות, ומעבדים למחית אחידה. מוסיפים את שמן הזית, חומץ הבלסמי (אם רוצים), המלח והפלפל ומעבדים. טועמים ומתקנים תיבול.
2. מעבירים את הגספאצ'ו לקופסה אטומה, מעבירים למקרר ומצננים 4 שעות לפחות (ועד יומיים).
3. מחלקים את הגספאצ'ו לקעריות הגשה ומעטרים בעשבי תיבול, שקדי מרק וביצים קשות. מגישים.
לכל המתכונים של גיל חובב, "השף השפוי"