אין בעולם מי שאינו אוהב בלינצ'ס. מעטפות בצק דקיקות שבתוכן יש... ובכן, אהבה. אפשר למלא בבצל מטוגן עם פטריות, אפשר אפילו בפירה, אבל הכי טעים מילוי של ריקוטה ופירות יער. כן, אז עכשיו אני אלך ליער לקטוף פירות?! חלילה! עכשיו הולכים למרכול. שם הם צומחים במקפיא.
בלינצ'ס פירות יער
המרכיבים:
לבלינצ'ס:
- 25 גרם חמאה
- 1 כוס פחות 2 כפות (120 גרם) קמח תופח
- קורט סוכר
- קורט מלח
- 1 כוס (240 מ"ל) חלב
- 1 ביצה
למלית:
- 1 קופסה (300 גרם) ריקוטה פרסקה 9% שומן של "גד"
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- 3-2 כפות סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 200 גרם פירות יער מוקפאים
- להגשה: דבש, אבקת סוכר
ההכנה:
1. הבלינצ'ס: ממיסים את החמאה במחבת בינונית.
2. שמים בקערה את הקמח, הסוכר, המלח, החלב והביצה וטורפים לבלילה דלילה. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים.
3. יוצקים למחבת שבה המסנו את החמאה מצקת אחת מהבלילה. מנערים ומסובבים קצת את המחבת כדי שהבלילה תתפשט באופן שווה, ויתקבל עלה בצק אחיד ועגול. מטגנים עד שהעלה מתחיל להזהיב, הופכים ומטגנים עד שהעלה מזהיב גם בצד השני. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מכינים כך את כל הבלילה. אם היא מסמיכה, מוסיפים עוד קצת חלב.
4. המלית: שמים בקערה את הריקוטה, קליפת הלימון, הסוכר והווניל ומערבבים. מוסיפים את פירות היער ומערבבים.
5. פורסים עלה בלינצ'ס אחד על משטח העבודה. מורחים בערך כף מהמלית על השליש התחתון של העלה. מקפלים את הבלינצ'ס קיפול אחד קדימה, כך שיהיה עטוף בבצק מלמעלה, מקפלים את שולי העלה פנימה ומגלגלים לרולדה. מכינים כך את כל העלים והמלית.
6. מזלפים מעט דבש על הבלינצ'ס המוכנים או זורים אבקת סוכר. מגישים.