המטבח האיטלקי הוא כבר מזמן שם דבר בכל בית. מי לא אוהב פסטה טרייה עם גבינת פרמז'ן שכל המשפחה תתענג עליה, או צנים פריך וחם עם פסטו ומוצרלה שיחמם לכם את הלב? קבלו את המלצת השף לאיטליה שהיתה ועוד תחזור:
הטוסקנה של הצפון
צנים קלוי ריחני, פריך וחם עם מריחה של חמאה, ריבת תאנים, מוצרלה, פסטו או נוטלה, ממרח אגוזים ושוקולד - אנרגיה לבוקר מוצלח, אבל הצרה היא שצנים אחד אף פעם לא מספיק.
בטיול קולינרי בחבל פיימונטה נצוד פטריות כמהין, נבקר בשדות האורז "ריזוטו", נשתה יין ברולו וברברסקו, נכרסם גריסיני ונטעם את מנת הדגל של האזור – ויטלו טונאטו. אזור הלאנגה הוא הטוסקנה של הצפון, עם הגבעות המוריקות והכרמים, אגם מג'ורה שניזון ממי השלגים של האלפים, העיירה אלבה, בירת פטריות הכמהין, והעיר טורינו, בירת האזור שנקראת גם עיר המלכים על שם הארמונות הרבים הפזורים בה. מומלץ לבקר בעיירה קטנה שנקראת Venarie Reale, שם נמצא אחד מארמונות הפאר של משפחת סבויה עם הגנים המרשימים שמקיפים אותו והמזרקה העוצמתית במרכז חצר הארמון. מסעדת כוכב מישלן של Alfredo Russo שכיכב בתוכנית קרב סכינים Doke Stil Novo, שוכנת בארמון. המנות שמומלצות בחום הן סלמון בעישון קר, סורבה אוסטרים, טארט עגבניות ומוצרלה, גלידת ליקריץ. תרגישו כמו מלכים.
בוקר טוב!
הכירו את המצנם הקופץ שלנו בעיצוב רטרו, שהופך את ארוחת הבוקר לחגיגה. לבחירתכם: מצנם קופץ ל-2 או 4 פרוסות עם 6 דרגות השחמת צנימים לבחירה. ניתן להוסיף: מתקן לקלייה/ חימום/ הפשרה/ השחמה של לחמניות ודברי מאפה ומתקן לחימום כריכים. מדובר במכשיר בעל הספק גבוה מאוד w1500, המגיע עם מגש פירורים נשלף לניקוי קל.
עושים כבוד לרומא
אני אוהב לפתוח את הבוקר עם כוס קפה איטלקי איכותי. ומה המתכון לקפה מושלם? מכונת אספרסו מקצועית שעובדת בלחץ מים נכון, תערובת פולי קפה איטלקית ועשר דקות רגועות להתעורר ליום חדש.
והפעם: רומא – עיר מלאה במקומות קסומים ומטבח עשיר. כל פינה, כל אבן, כל רחוב, כל שדרה מזכירים את ימי הרומאים, את התרבות ואת היופי וההדר שהשתמרו במלואם. רומא היא עיר שקל להתמצא בה. הכל קרוב ונגיש להליכה ברגל ממש כמו הפתגם שאומר שכל הדרכים מובילות לרומא. רשימת חובה: להתרשם מהאתרים המפורסמים כמו הקולוסאום, מזרקת טרווי, המדרגות הספרדיות, כיכר ברברוני, הפנתאון, פיאצה נבונה, פורום רומאנום - אתרים מרשימים שמספרים ללא מילים היסטוריה מפוארת.
ממליץ לשוטט ואפילו ללכת לאיבוד כי כך מגלים עוד ועוד פינות מדהימות, לעצור לקפה איטלקי אמיתי ולהתבונן בעוברים ובשבים ולנשום אוויר של מאות שנים.
תערובת ייחודית, קפה טרי ומאפים ריחניים: Sant Eustachio il Caffè, Piazza di S. Eustachio, 82, Roma.
תתכוננו להתאהב!
תרבות הקפה האיטלקית העשירה הביאה את חברת SMEG ליצור מכונת קפה המאפשרת להכין את הקפה האיטלקי המושלם גם בבית. מתאימה לעבודה עם פולי קפה טחונים ופודים וכוללת מגוון רחב של אפשרויות להכנת קפה – אספרסו, לאטה, קפוצ'ינו, מוקה ושוקו חם. ניתן לרכוש בנפרד מטחנת קפה מהסדרה, המאפשרת טחינת פולי קפה במגוון רחב של אפשרויות.
דרום איטליה במלוא תפארתה
אחרי הקפה של הבוקר אני מתחיל את היום עם מיץ תפוזים סחוט טרי במסחטה שיודעת למצות את התפוז בצורה אופטימלית ומעבירה את כל הוויטמינים ישר לכוס. טיפ: אני מוסיף למיץ התפוזים מיץ מלימון אחד שמנקה את הגוף ומכין אותו ליום חדש.
אחד הטיולים הקולינריים המיוחדים שמשלבים נופים מדהימים וקולינריה עשירה נע בחבל קמפניה, סורנטו, אמלפי, פוזיטנו ורוולו. וכמובן לא נחמיץ את קו החוף האמלפיטני, אחד מהדרכים היפות בעולם שבו צוקים תלולים ודרכים פתלתלות לצד ים מרהיב מלא יאכטות וצבעי כחול משגעים, ודרום איטליה כולל האי קפרי והעיר נאפולי. לימונים נפלאים גדלים באזור זה וניזונים מאדמת הוולקנו העשירה. באזור מייצרים את גבינת המוצרלה שאף פיצה לא מושלמת בלעדיה וגבינת הבורטה מחלב התאו – הבאפלו. עוד בתנובת האזור: דגים נפלאים בשפע, עוגת באבא (BABA) שספוגה ברום ובקצפת הקנולי במילוי ריקוטה וטורטה לימונה – קרם לימון חמצמץ ומרענן. אי החלומות קפרי (אי נופש של עשירי איטליה) והעיירה הציורית פוזיטנו, אמלפי, רוולו, נאפולי הקשוחה ורובע ספאקה נאפולי העתיק והציורי הם חלק מהמקומות שחייבים לבקר בהם לפחות פעם אחת בחיים. בית קפה מומלץ בפוזיטנו: La Pergola – ממש על קו המים. שתו מיץ תפוזים סחוט טרי, אספרסו מדויק ואכלו עוגת Deliaia Al Limone.
אומרים תודה לטבע!
מסחטת ההדרים האיכותית והמעוצבת בסגנון רטרו עוצבה להתאמה מושלמת לסחיטת מגוון פירות הדר בגדלים שונים, ללא מאמץ, להנאה ממיץ הדרים טרי ועסיסי בכל עת. גוף המסחטה יצוק אלומיניום, והמכסה וקערת המיצים עשויים פולימר (ללא רעלנים). למסחטה תושבות סיליקון ליציבות ולמניעת החלקה בעת העבודה. רק לסחוט ולשתות.
בולוניה האדומה
כל המשפחה שלי אוהבת פסטה ובמיוחד הילדים. כך אני מכין פסטה טרייה כמו באיטליה לפי הסוד של מאמה איטלקית: לוקחים 10 גרם קמח + 1 ביצה, לשים בידיים ומכניסים למכשיר שמרדד את הבצק בדקה. מכניסים לסיר מים רותחים ומוסיפים לסיר כף מלח. מגישים עם רוטב פומודורו, ראגו, פסטו או פטריות, גבינת פרמזן, וכולם מחייכים.
אזור האוכל המוביל בצפון איטליה הוא בולוניה, בירת הגסטרונומיה של איטליה שנקראת גם בולוניה השמנה, בולוניה האדומה על שם האבנים האדומות שממנה בנויה העיר ועיר הקשתות על שם הקשתות בחזיתות הבתים.
לא להחמיץ: הבזיליקה של פטרוניו, פיאצה מאג'ורה, פיאצה נטונו עם המזרקה היפה של הגאון ג'אמבולוניה, פלאצו קומונלה ופלאצו דל פודסטה, המגדלים הנטויים ועוד שלל אתרים מרהיבים בעיר.
המלצה: מסעדת Daniald שנמצאת ליד כיכר נפטון;
מסעדתDa Nello - Via Monte Grappa 2, Bologna
הכוכב של המטבח
הכירו את המיקסר המשולב והרב תכליתי המגיע בעיצוב רטרו ובמגוון צבעים, זוכה פרס המוצר המתקדם והמעוצב לשנת 2016. בעל מנוע רב עוצמה להכנת בצק ועיבוד מזון ביעילות וכפתור בורר מהירות בעל עשר דרגות לחוויית אפייה מושלמת. ניתן להוסיף ערכת הרחבה ההופכת את המיקסר למכונת רביולי ופסטה, למעבד מזון ולמטחנת בשר.
לפרטים נוספים היכנסו לאתר