עבודת בית: פנקייקס אווריריים שהילדים ישמחו להכין ולאכול

נשארתם בבית עם הילדים? במקום לטפס על הקירות, היכנסו למטבח והכינו איתם פנקייקס תפוחים ונימוחים - כך תרוויחו ארוחה טעימה וגם תעסוקה לכל המשפחה

פנקייקס אווריריים (צילום וסגנון: נטשה חיימוביץ)
פנקייקס אווריריים (צילום וסגנון: נטשה חיימוביץ)

החיים לימדו אותי שאין דבר כזה יותר מדי מתכונים לפנקייקס. הנה גרסה אחת שחביבה מאוד על בני ביתי: פנקייקס בסגנון היפני האוורירי שכבש את העולם. המרקם מושג באמצעות הפרדת ביצים והקצפת החלבונים לקצף, לפני שמכינים את הבלילה. את הפנקייקס האלה מומלץ – אבל לא חובה – לטגן בתוך טבעות המונחות במחבת החמה, רינגים בקוטר 6 ס"מ וגובה 3 ס"מ.

 

המרכיבים

(כ־12 פנקייקס)

  • 4 ביצים
  • 3 כפות סוכר
  • 70 גרם חמאה
  • 3/4 1 כוסות (240 גרם) קמח תופח
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט, 3% שומן
  • 200 מ"ל חלב (אפשר להשתמש בגביע היוגורט ככוס מידה)
  • לטיגון: חמאה, לפי הצורך
  • להגשה: אבקת סוכר, מייפל, סילאן, פירות חתוכים

 

ההכנה

1. מפרידים את הביצים. שמים את החלבונים ו־2 כפות מהסוכר בקערת המערבל ומקציפים לקצף יציב אך לא נוקשה.

2. שמים את החמאה במחבת שמיועדת לטיגון הפנקייקס (ממליצה להשתמש במחבת בקוטר 26 ס"מ) ומחממים על להבה בינונית עד שהיא נמסה (משגיחים שהיא לא נחרכת). מצננים קצת.

3. מערבבים בקערה גדולה את הקמח, המלח וכף הסוכר הנותרת. מוסיפים את היוגורט והחלב ומערבבים. מוסיפים את החלמונים ומערבבים קלות בעזרת מטרפה ידנית. מוסיפים את החמאה המומסת מהמחבת ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר. מוסיפים את הקצף, ומערבבים בכמה תנועות קיפול קלות.

4. אם נשארה במחבת שכבה דקה של חמאה, זה מספיק, ואם חסר - מוסיפים מעט חמאה. מחממים את המחבת על להבה בינונית. אם משתמשים ברינגים, משמנים אותם ומניחים במחבת. יוצקים למחבת (או לרינגים) 4 פנקייקס בכמות של מצקת מרק קטנה (או ככף וחצי). מטגנים על להבה בינונית־גבוהה עד שהשוליים של הפנקייקס מתחילים להזהיב ונראות בועות. מחכים עוד כמה שניות, להתייצבות, והופכים. מטגנים קצרות מהצד השני, רק עד שהפנקייקס זהובים־עדינים ולא יותר. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. ממסים עוד קצת חמאה וממשיכים לטגן פנקייקס נוספים.

5. זורים אבקת סוכר, ואם רוצים מוסיפים מייפל, סילאן או פירות. מגישים.

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד