משיפודי פרגיות ועד שיפודי חלומי: 4 מתכונים מיוחדים למנגל ביתי

את חג עצמאות נבלה בבית, אך לא נוותר על המנגל המסורתי! קבלו שיפודים להכין על הגריל או על פלנצ'ה ומחבת פסים, ואם אין ברירה - אז אפילו על סתם מחבת טובה

שיפודי פרגית, עגבניות וחצילים בפפריקות (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
שיפודי פרגית, עגבניות וחצילים בפפריקות (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

את כל המתכונים שלפניכם אפשר להכין על הגריל או על פלנצ'ה ומחבת פסים, ואם אין ברירה - אז אפילו על סתם מחבת טובה.

 

 

שיפודי בשר ברוטב חמאת בוטנים

קוביות הבקר מקבלות תיבול אסייתי והופכות לשיפודים טעימים במיוחד.

 

 

שיפודי בשר ברוטב חמאת בוטנים (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
    שיפודי בשר ברוטב חמאת בוטנים(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

     

    המרכיבים (4 מנות)

     

    • 1/2 ק"ג נתח שייטל (או סינטה, צ'אך, פילה או אנטריקוט), חתוך לקוביות בגודל 3-2 ס"מ

     

    למשרה לימון־חרדל

    • 3 כפות מיץ לימון
    • 1 כפית חרדל
    • 1 שן שום, כתושה
    • 3 כפות שמן זית
    • 1/8 כפית פלפל שחור גרוס

     

    לרוטב

    • 4 כפות חמאת בוטנים
    • 3 כפות נוזל קוקוס
    • 1/4 כוס מים
    • 2 שיני שום, כתושות
    • 1 כף ג'ינג'ר מגורר
    • 3 כפות רוטב סויה
    • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

     

    להגשה: בצל ירוק קצוץ וסלט כרוב סגול ומלפפונים: קוצצים את הירקות ומתבלים במיץ לימון, שמן זית, מלח, פלפל שחור ועלי נענע טריים.

     

    ההכנה

    1. המשרה: טורפים בכלי מתאים את מרכיבי המשרה. מוסיפים את הבשר ומערבבים. משרים שעה לפחות – ועדיף למשך לילה (עד יומיים).

    2. הרוטב: שמים בסיר את כל מרכיביו וטורפים. מביאים לסף רתיחה על להבה קטנה ומבשלים עוד דקה־שתיים, עד שהרוטב מסמיך מעט והטעמים מתמזגים. מסירים מהכיריים. אם רוצים רוטב חלק, מסננים אותו (אפשר להכין עד 3 ימים מראש ולאחסן במקרר. מגישים בטמפרטורת החדר או מחומם).

    3. משחילים את הבשר על שיפודים ומניחים לו להגיע לטמפרטורת החדר.

    4. צולים את השיפודים על הגריל או על הפלנצ'ה 3-2 דקות מכל צד, לדרגת העשייה הרצויה.

    5. ההגשה: אם רוצים, מניחים את השיפודים על סלט הכרוב הסגול ומפזרים בצל ירוק. מזלפים מהרוטב ומגישים.

     

     

    שיפודי פרגית, עגבניות וחצילים בפפריקות

    הכי ישראלי - פרגיות עסיסיות במיוחד, שפשוט מתבקש להגיש עם פיתה וטחינה.

     

     

    שיפודי פרגית, עגבניות וחצילים בפפריקות  (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
      שיפודי פרגית, עגבניות וחצילים בפפריקות (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

       

       

      המרכיבים (4 מנות)

      • 1/2 ק"ג סטייק פרגיות, כל נתח חתוך ל־4
      • 1 סלסילה עגבניות שרי
      • 1 חציל

       

      למשרה

      • 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
      • 1 כפית גדושה פפריקה מעושנת
      • 1/4 כפית פפריקה חריפה
      • 1/2 כפית כמון
      • 1 כפית מחוקה חווייג'
      • 1/2 כפית אבקת שום
      • 2 כפות מיץ לימון
      • 4-3 כפות מים
      • 2 כפות שמן זית

       

      להגשה: פיתות קלויות, סלט טחינה, עשבי תיבול טריים קצוצים

       

       

      ההכנה

      1. המשרה: שמים את מרכיבי המשרה בכלי מתאים ומערבבים. מוסיפים את הפרגיות ומערבבים. מאחסנים במקרר שעה לפחות ורצוי למשך לילה (מקסימום יומיים).

      2. מסירים מהחציל את הגבעול ודוקרים את הקליפה בסכין חדה. מבשלים אותו במיקרוגל או מאדים בסיר מתאים במשך כ־3 דקות. חותכים את החציל לקוביות בגודל כ־1/2 2 סמ"ר.

      3. מוציאים את הפרגיות מהמשרה ומשפדים אותן לסירוגין עם העגבניות וקוביות החציל. צולים על הגריל או על פלנצ'ה כ־3 דקות מכל צד, עד שהפרגיות עשויות.

      4. ההגשה: מגישים על פיתות קלויות עם סלט טחינה ועשבי תיבול טריים.

       

      להגשה: סלט טחינה, עשבי תיבול טריים קצוצים, פיתות קלויות: חוצים את הפיתות לרוחבן, לשני עיגולים. מברישים אותן בשמן זית ומפזרים תבלינים (פפריקה, שום מיובש, עשבי תיבול מיובשים) או שמברישים בשמן זית מתובל בשום כתוש. קולים על הגריל או במחבת.

       

       

      שיפודי גבינת חלומי וג'בטה ברוטב עגבניות טריות

      חיבור ים־תיכוני נהדר.

       

      שיפודי גבינת חלומי וג'בטה ברוטב עגבניות טריות (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
        שיפודי גבינת חלומי וג'בטה ברוטב עגבניות טריות(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

         

        המרכיבים

        (4 מנות)

         

        • 1 ג'בטה, חתוכה לקוביות בגודל 3 סמ"ר
        • שמן זית
        • 200 גרם גבינת חלומי אורגנו או בטעם טבעי, חתוכה לקוביות בגודל 3 סמ"ר

         

        לרוטב העגבניות

        • 3 עגבניות
        • 1/2 פלפל חריף
        • 1/2 תפוח עץ, קלוף
        • 1/2 מקל סלרי
        • 1/2 בצל סגול, קלוף
        • 2 כפות חומץ
        • 2 כפות שמן זית
        • מלח, פלפל שחור
        • להגשה: קלחי תירס בגריל, כוסברה 

         

        ההכנה

        1. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בקערת מעבד המזון ומעבדים בהפסקות (פולסים) עד שהמרכיבים קצוצים דק־דק (אך לא הופכים לעיסה). לחלופין, קוצצים דק את כל המרכיבים בעזרת סכין ואת העגבניות אפשר לגרר במגררת גסה (אפשר להכין עד 3 ימים מראש ולאחסן במקרר).

        2. השיפודים: מזלפים על הג'בטה שמן זית. משחילים על השיפודים ריבועי חלומי וג'בטה וצורבים על גריל או על פלנצ'ה 3-2 דקות מכל צד, עד שנראים עליהם סימני צריבה ברורים.

        3. ההגשה: אם רוצים, מניחים את השיפודים על תירס שנצרב בגריל (ראו טיפ). יוצקים על כל שיפוד כף גדושה מהסלסה, מפזרים כוסברה ומגישים.

         

        טיפים לשדרוג:

        • תירס על הגריל: אפשר לצלות קלחי תירס כפי שהם, ואפשר גם להבריש אותם בתערובת של חמאה מומסת ודבש ולפזר עליהם צ'ילי מיובש.
        • אפשר להחליף את המשרה: הכינו את שיפודי הטופו ותפוחי האדמה עם הרוטב ממתכון הפרגיות או עם משרת הלימון־חרדל משיפודי הבשר. 
        •  

         

        שבלולי טורטייה במילוי בננה ושוקולד

        כן, כן, גם את הקינוח אפשר להעלות על הגריל.

         

         

        שבלולי טורטייה במילוי בננה ושוקולד (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
          שבלולי טורטייה במילוי בננה ושוקולד(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

           

           

          המרכיבים

          (6-4 מנות)

           

          • 2 טורטיות
          • 1/4 כוס ממרח שוקולד־אגוזים (כמו נוטלה)
          • 4 בננות קלופות, קצוצות, מעוכות קלות
          • 1/4 כוס שוקולד צ'יפס

           

          לצלייה

          חמאה או שמן קוקוס או שמן צמחי אחר

           

          לרוטב

          • 1/3 כוס ממרח שוקולד אגוזים
          • 4 כפות נוזל קוקוס או חלב שקדים

           

          ההכנה

          1. מורחים את הטורטיות בממרח. מפזרים עליו את הבננות ואת השוקולד צ'יפס. מגלגלים לגלילים ומקפיאים כחצי שעה.

          2. פורסים את הגלילים לפרוסות בעובי 3 ס"מ ומשחילים על שיפוד. מקפיאים שוב, במשך 30-15 דקות, להתייצבות.

          3. מחממים פלנצ'ה או מחבת מתאימה ומברישים אותה בחמאה או בשמן. צולים את השיפודים 2-1 דקות מכל צד (שימו לב לא לצלות את צד התפר), עד שהשוקולד נמס ונראים סימני צריבה.

          4. הרוטב: מחממים קצרות במיקרוגל את הממרח, לריכוך. מוסיפים את הנוזל הקוקוס או השקדים ומערבבים היטב. מגישים עם השיפודים.

           

           

          הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
          הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד