בראוניז שוקולד עם מרכיב מפתיע במקום חמאה

מי שיאכל את העוגה הרכה ונהדרת הזו, לעולם לא יאמין שיש בה שמן זית במקום חמאה (או מוצר חלבי אחר). רמז המליחות מוסיף גם טוויסט לחגיגה

בראוניז שוקולד עם שמן זית (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
בראוניז שוקולד עם שמן זית (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

הם אינטנסיביים, הבראוניז האלה, בטעמם השוקולדי ובמרקם שלהם, שבעיקר במרכז המאפה הוא רך מאוד, כזה שמזכיר ממתק יותר מעוגה. ודבר נוסף - אין בהם חמאה, או כל מוצר חלב אחר, אבל יש בהם את טעמו העדין והמפתיע של שמן הזית - שהשילוב שלו עם שוקולד הוא אחד הדברים הטעימים שיש - וגם רמז של מליחות. וזה משהו שלא משערים כמה הוא טעים, עד שמנסים. הטיפ החשוב ביותר לבראוניז, הוא להוציא אותם מהתנור עוד בשלב שבו נדמה שהם לא עשויים מספיק, ולתת להם להתייצב. ככה הם יישארו רכים ונהדרים, בדיוק כפי שהם צריכים להיות.

 

המרכיבים

(תבנית בגודל 25X30 ס"מ)

 

  • 400 גרם שוקולד מריר איכותי, שבור לקוביות או בנטיפים
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן זית איכותי, עדין
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • 3 כפות מים רותחים
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום
  • 1/4 כפית מלח
  • 3 ביצים
  • 2/3 1 כוסות (230 גרם) קמח תופח
  • לזרייה אחרי האפייה: מעט מלח ים או מלח גס

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה כך ששוליו יבצבצו מכל הצדדים (זה יעזור לחילוץ הבראוניז המוכנים). משמנים את נייר האפייה במעט שמן זית.

2. שמים בקערה מתאימה את השוקולד ו־2 כפות משמן הזית ומחממים במיקרוגל בהדרגה (עוצרים ומערבבים כל 20 שניות), עד שאפשר לערבב את השוקולד לקרם אחיד.

3. שמים בקערה נפרדת את אבקת הקקאו, יוצקים את המים הרותחים ומערבבים. מוסיפים את שני סוגי הסוכר ואת המלח ומערבבים. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו, ומערבבים אחרי כל הוספה. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים. מוסיפים את יתרת שמן הזית ואת הקמח ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. יוצקים את העיסה לתבנית ומיישרים.

4. אופים 30-25 דקות, רק עד שהבראוניז מתייצבים ושוליהם מתרחקים קצת מדופנות התבנית, אבל אם נועצים בהם קיסם – הוא יוצא לח מאוד ועם פירורים. מוציאים.

5. זורים מעט מלח ים או מלח גס על הבראוניז ומניחים לצינון מלא (אחרת יהיה קשה מאוד לחתוך אותם).

6. כשהבראוניז צוננים, מחלצים אותם בעזרת שולי נייר האפייה, חותכים ומגישים.

 

איך שומרים? עד שבוע בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר או עד 6 שבועות במקפיא.

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג