המרכיבים
(תבנית קפיץ בקוטר 26-24 ס"מ)
- 150 גרם חמאה, רכה
- 1/2 כוס + 2 כפות (125 גרם) סוכר
- 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
- 1/8 כפית מלח
- 3 ביצים בטמפרטורת החדר
- 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
- 2 כפות חלב
- 5-4 תפוחים ירוקים מזן גרני סמית
- 50 גרם אגוזי פקאן שבורים גס
- 15 גרם חמאה, מומסת
- 1 כף ריבה חלקה (ללא חתיכות פרי) בטעם משמש או אפרסק
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות, משמנים את התבנית ומקמחים אותה קלות.
2. שמים בקערת המערבל את החמאה, הסוכר, סוכר הווניל והמלח ומקציפים במהירות גבוהה למרקם אוורירי. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, ומקציפים היטב לאחר כל הוספה. מנמיכים את מהירות המערבל, מוסיפים את הקמח והחלב ומקציפים עוד כ־2 דקות, למרקם אחיד.
3. יוצקים את העיסה לתבנית ומיישרים.
4. קולפים את התפוחים, חותכים אותם לרבעים ומנקים מליבה. פורסים כל רבע תפוח לפרוסות דקות, כך שבקצה אחד הן נותרות מחוברות. מניחים את רבעי התפוח הפוכים (כשצדם החיצון כלפי מעלה) על העיסה ותוחבים אותם קלות פנימה. מפזרים את האגוזים. מברישים את התפוחים (וגם את האגוזים) בחמאה המומסת.
5. אופים כ־50 דקות, עד שהעוגה חומה־זהובה. מכבים את התנור, מוציאים את העוגה, מברישים אותה בריבה ומחזירים לתנור (הכבוי) למשך 10 דקות. מוציאים ומצננים לגמרי. מגישים.
משך הכנה: 15–20 דקות (לא כולל אפייה)
דרגת קושי: קל־בינוני
איך שומרים? עד 5 ימים, במקרר