לא תפסיקו ליישר: טארט פאדג' שוקולד

קלתית קקאו (אפויה), מלית שוקולד (ללא אפייה) ואגוזי לוז (לשדרוג). הכל יחד: עוגה יפהפה ומרשימה שכולם ירצו לטעום ממנה

טארט פאדג' שוקולד (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
טארט פאדג' שוקולד (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

 

המרכיבים

(תבנית טארט בקוטר 24 ס"מ)

 

לקלתית

  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 2 כפות אבקת קקאו כהה
  • 1/3 כוס (66 גרם) סוכר
  • 175 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה
  • 2 כפות מים קרים (מהמקרר)
  • משקולת אפייה (ייעודית או קטניות יבשות)

 

למלית

  • 300 גרם שוקולד מריר, חתוך לקוביות
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • 25 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 100 גרם אגוזי לוז קלויים, שבורים גס

 

ההכנה

1. הקלתית: שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה את הקמח, הקקאו, הסוכר והחמאה ומעבדים רק עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה והמים ומעבדים לגוש בצק. מוציאים אותו, עוטפים ומאחסנים במקרר כשעה.

2. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי כ־1/2 ס"מ ובקוטר של כ־28 ס"מ. מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות. מסירים עודפים. מחוררים בעזרת מזלג את תחתית התבנית ומאחסנים במקפיא כ־15 דקות.

3. בינתיים, מחממים את התנור ל־170 מעלות.

4. מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו את משקולת האפייה. אופים כ־15 דקות, עד הזהבה קלה. מסירים את המשקולת והנייר ואופים עוד 5 דקות. מוציאים ומצננים.

5. המלית: שמים את השוקולד בקערה חסינת חום. מחממים את השמנת עד סף רתיחה (במיקרוגל או על הכיריים) ויוצקים על השוקולד. מערבבים היטב. מוסיפים את החמאה בהדרגה וממשיכים לערבב עד שמתקבל קרם חלק ומבריק. מוסיפים 3/4 מכמות אגוזי הלוז ומערבבים.

6. יוצקים את קרם השוקולד לקלתית ומאחסנים במקרר 5 שעות לפחות.

7. מפזרים את יתרת אגוזי הלוז בהיקף העוגה, בוזקים מעט אבקת קקאו ומגישים.

 

 

  • משך הכנה: כ־25 דקות עבודה (לא כולל אפייה וצינון)
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים? עד 5 ימים במקרר או עד שבועיים במקפיא

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד