המדים המלכותיים: מה לובשים יורשי העצר ברחבי העולם לבית הספר

הנסיך ג'ורג' או הנסיכה לאונור, בשבדיה או יפן, עם צווארון מלחים או עניבת פסים, בבית ספר פרטי או ציבורי – איך נראים הבגדים של ילדי האצולה לשנת הלימודים

איתי יעקב

|

29.08.18 | 09:17

ממשיכות את דרכו של אביהן בבית הספר הקתולי הפרטי סנטה מריה דה לוס רוזאלס במדריד. הנסיכות לאונור וסופיה עם ההורים פיליפה מלך ספרד ולטיסיה מלכת ספרד (צילום: Carlos Alvarez/GettyimagesIL)
ממשיכות את דרכו של אביהן בבית הספר הקתולי הפרטי סנטה מריה דה לוס רוזאלס במדריד. הנסיכות לאונור וסופיה עם ההורים פיליפה מלך ספרד ולטיסיה מלכת ספרד (צילום: Carlos Alvarez/GettyimagesIL)
ביום הראשון ללימודים מותר לוותר על התלבושת האחידה. נסיכת שבדיה אסטל בת ה-6, השבוע (צילום: rex/asap creative)
ביום הראשון ללימודים מותר לוותר על התלבושת האחידה. נסיכת שבדיה אסטל בת ה-6, השבוע (צילום: rex/asap creative)
מדי בית הספר הרשמיים של כל ילדי יפן. מאקו נסיכת אקישינו (צילום: Koichi Kamoshida/GettyimagesIL)
מדי בית הספר הרשמיים של כל ילדי יפן. מאקו נסיכת אקישינו (צילום: Koichi Kamoshida/GettyimagesIL)
תלמידים בבית הספר האנגלי הנחשב וות'רבי, שבו למדו הנסיכים וויליאם והארי (צילום: AP)
תלמידים בבית הספר האנגלי הנחשב וות'רבי, שבו למדו הנסיכים וויליאם והארי (צילום: AP)

ביום ראשון הקרוב ישוב השקט לרחובות. הילדים ובני הנוער יחזרו לבתי הספר וההורים יחזרו לנשום, רק כדי לצאת לחופשה ארוכה נוספת ביום שישי הבא ולבלות את החודש הקרוב במשחקי ים-יבשה עם מערכת החינוך. החזרה לבית הספר מלווה בהתרגשות וחשש, כמו גם בדיונים על תלבושת אחידה וקו התפר הדק שבין לבוש הולם להדתה המשפיעה על ילדות ונערות צעירות. מחאת המכנסונים היא כבר עניין שבשגרה, כשמאות ילדות והורים זועקים על החופש ללבוש לבית הספר מכנסיים קצרים בדומה לבנים. הדיונים האלה כנראה ימשיכו ללוות אותנו, שכן חוזר משרד החינוך אינו מגדיר מהי תלבושת אחידה, אלא כותב כי "ההחלטה בדבר סוג התלבושת האחידה, צבעה, הסמל והכיתוב שיופיעו עליה תתקבל באמצעות תהליך חינוכי משתף שיהיו שותפים לו הצוות החינוכי של בית הספר, התלמידים וההורים".

 

תלבושת אחידה, כמו קוד לבוש, היא עניין תרבותי וחברתי. הנסיכה דיאנה שולחת את הנסיכים וויליאם והארי לבית הספר, 1989 (צילום: AP)
    תלבושת אחידה, כמו קוד לבוש, היא עניין תרבותי וחברתי. הנסיכה דיאנה שולחת את הנסיכים וויליאם והארי לבית הספר, 1989(צילום: AP)

     

    תלבושת אחידה, כמו קוד לבוש, היא עניין תרבותי וחברתי. בישראל, שבה אין קוד לבוש מוגדר במקומות עבודה ציבוריים ובכלל – לבוש ייצוגי הוא נושא נזיל, שהוביל לא מזמן את נועה קירל לפגוש את נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין לבושה במכנסונים ורודים. לעומת זאת, בחלק גדול מבתי הספר הפרטיים והציבוריים בעולם, יש תלבושת אחידה הכוללת מדים שאיתם הילד הישראלי היה מתקשה להתמודד, כמו עניבה וז'קט. בשבוע הבא יחזרו ללימודים לא רק ילדי ישראל אלא גם ילדים בעולם כולו, ביניהם נסיכות ונסיכים צעירים כמו הנסיך ג'ורג' מאנגליה או הנסיכה השבדית אסטל, שהקדימה את כולם בשבוע, הכפופים לתלבושת אחידה בבית הספר שבו הם לומדים. בדקנו איך נראים הבגדים של ילדי האצולה לשנת הלימודים.

     

    אנגליה

     

    מי? הנסיך ג'ורג' בן ה-5, בנם הבכור של הנסיך וויליאם ודוכסית קיימברידג' קייט מידלטון.

    מה? מדים רשמיים של בית הספר, הכוללים מכנסי ברמודה או מכנסיים ארוכים בצבע כחול נייבי, עניבה רקומה (לתלמידים בכיתות הגבוהות), חולצה מכופתרת בצבע תכלת וסוודר וי תואם עם רקמת סמל בית הספר באדום. תלמידות בבית הספר נדרשות ללבוש חולצות אדומות עם שרוולים ארוכים וצווארון גולף בחורף או חולצה עם שרוולים קצרים בקיץ, גרבונים בצבע תואם ושמלת סרפן בצבע כחול נייבי. סט מדים לילד עולה לשנה 340 ליש"ט (1,588 שקל).

    איפה? בית הספר הפרטי סנט תומאס באטרזה לבנים ולבנות בגילאים 4 עד 13, עם שכר לימוד של 17,100 אלף ליש"ט (80 אלף שקל) לשנה ובמרחק של 20 דקות נסיעה כל בוקר מארמון קנזינגטון בו מתגוררת המשפחה. על פי המגזין הרפר'ס בזאר, השנה צפויים להיכנס ללוח השעות של הנסיך הצעיר שיעורי בלט, מדע ותיאטרון.

    מה היינו מאמצים? את שילוב הצבעים האלגנטי של כחול ואדום, שיוצר הרמוניה ושקט ויזואלי בעין ובכיתה.

     

    הנסיך ג'ורג' עם אביו הנסיך וויליאם. מחיר סט מדים לילד: 1,588 שקל לשנה (צילום: GettyimagesIL)
      הנסיך ג'ורג' עם אביו הנסיך וויליאם. מחיר סט מדים לילד: 1,588 שקל לשנה(צילום: GettyimagesIL)

       

      ספרד

       

      מי? נסיכות ספרד האופנתיות לאונור, 12 וסופיה, 11.

      מה? מדים בצבעוניות שמרנית של כחול, לבן ואפור, הכוללים חצאית אפורה קצרה המסתיימת מעל הברכיים עם גרביים כהים המשוכים מעלה, חולצה לבנה מכופתרת, עניבה בדוגמת פסים וסריג או ז'קט כחול עם סמל בית הספר בצורת צלב.

      איפה? בית הספר הקתולי הפרטי סנטה מריה דה לוס רוזאלס במדריד, בו למד כילד גם אביהן, פיליפה מלך ספרד, שאמר בראיון כי עשר השנים שבילה בבית הספר היו "שנות הזהב שלי, בהן פגשתי חברים טובים שאיתם אני עדיין בקשר. זו היתה התקופה השמחה בחיי". שכר הלימוד לשנה עבור כל ילד הוא 85 אלף שקל, כך שבמקרה של האחיות הצעירות מדובר בהוצאה של 170 אלף שקל בשנה. תכפילו את הסכום במספר שנות הלימודים, והתוצאה היא למעלה ממיליון שקל של שכר לימוד כולל, עד שיגיעו השתיים לאוניברסיטה.

      מה היינו מאמצים? את החיבור בין הגרביים הארוכים לחצאית הקצרה – שילוב שעבד מצוין גם עבור בריטני ספירס בקליפ לשיר Baby one more time.

       

      הנסיכה לאונור עם המלך פיליפה. שכר הלימוד לשנה בבית הספר עבור כל ילד הוא 85 אלף שקל (צילום: AP)
        הנסיכה לאונור עם המלך פיליפה. שכר הלימוד לשנה בבית הספר עבור כל ילד הוא 85 אלף שקל(צילום: AP)

         

        דנמרק

         

        מי? התאומים בני השבע, הנסיך וינסנט והנסיכה ג'וזפין, ילדיהם של הנסיכה מארי והנסיך פרדריק מדנמרק. בתמונות שפורסמו באתרי הרכילות בחו"ל נראה וינסנט בוכה ביומו הראשון בבית הספר, כמו לא מעט ילדים שעולים לכיתה א'.

        מה? בכל בתי הספר בדנמרק לא מונהגת תלבושת אחידה.

        איפה? בית הספר Tranegård בהלרופ, פרבר יוקרתי של קופנהגן, אשר נחשב למקום אינטימי עם 510 תלמידים ב-21 כיתות (24 תלמידים בממוצע בכיתה) ו-55 מורים. זהו בית ספר ציבורי שבו לומד גם אחיהם הגדול של התאומים, כריסטיאן בן ה-12. הבחירה בבית ספר ציבורי הפתיעה את התקשורת הדנית, שציפתה כי ילדי משפחת המלוכה ילכו לבית ספר פרטי בקופנהגן, אך האם מארי בחרה בו מכיוון שהוא מעודד קמפיין נגד בריונות בבית הספר, נושא שנמצא בראש סדר היום שלה כנסיכה.

        מה היינו מאמצים? את חיזוק בתי הספר הציבוריים ואי ההפרדה בין בעלי אמצעים לשאר האוכלוסיה.

         

          

        יפן

         

        מי? מבית המלוכה היפני מגיעות שתי נסיכות: מאקו נסיכת אקישינו, 26 (בתמונה בת 12) ובת דודתה, אייקו נסיכת טושי, 16 (בתמונה בת 5).

        מה? מדי בית ספר רשמיים של כל ילדי יפן, אשר במקרה של בנות כוללים חצאית כחולה באורך הברכיים וחולצה עם צווארון מלחים בדוגמת פסים.

        איפה? מאקו ואייקו למדו, כל אחת בתורה, ברשת בתי הספר גאקושין הפונה לילדי האצולה היפנית. בעוד מאקו כבר השלימה לימודי תואר ראשון בדבלין, באפריל אשתקד נכנסה אייקו הצעירה לתיכון בבית הספר בטוקיו הבירה, לאחר לימודי קיץ בפנימייה היוקרתית איטון באנגליה. אייקו צפויה לבלות בתיכון שלוש שנים לצדן של 200 תלמידות נוספות בשכבה. במרץ 2010 עלה בית הספר לכותרות, לאחר שהנסיכה התלוננה על כאבי בטן שהתגלו לבסוף כתופעות של חרדה ולחץ. לאחר בירור התגלה כי סבלה מבריונות של כמה בנים בבית הספר. לפני כשלוש שנים היא נעדרה שוב מהלימודים למספר חודשים בעקבות חרדת בחינות. נקווה שתסיים את התיכון עם מעט ביקורים בחדר היועצת.

        מה היינו מאמצים? את צווארון המלחים, שתמיד מעלה חיוך.

         

        מדים יפים לא מבטיחים אושר. אייקו נסיכת טושי (צילום: AP)
          מדים יפים לא מבטיחים אושר. אייקו נסיכת טושי(צילום: AP)

           

          בלגיה

           

          מי? הנסיכים והנסיכות לבית המלוכה הבלגי: אליזבת, 16, גבריאל, 15, עמנואל, 12 ואלאונור, 11 – ארבעת ילדיהם של המלך פיליפ והמלכה מתילדה.

          מה? בחינה של תמונות שונות מבתי הספר של הארבעה מגלה כי אין להם תלבושת אחידה, אך הם מקפידים על לבוש מהוגן, נינוח וצבעוני, ללא גופיות או מכנסיים קצרים.

          איפה? למעט עמנואל שלומד בבית ספר מיוחד לילדים עם קשיים מחוץ לבריסל, שאר ילדי בית המלוכה מתחנכים בבית הספר הקתולי Sint-Jan Berchmans שבבירה הבלגית.

          מה היינו מאמצים? את הכישרון לבחירת בגדים צבעוניים וילדותיים אך עדיין מכבדים, הן את הסביבה והן את בית הספר.

           

          בלי תלבושת אחידה. המלך פיליפ עם שתיים מבנותיו, אליזבת ואלאונור (צילום: Olivier Matthys/GettyimagesIL)
            בלי תלבושת אחידה. המלך פיליפ עם שתיים מבנותיו, אליזבת ואלאונור(צילום: Olivier Matthys/GettyimagesIL)

             

             

            שבדיה

             

            מי? אסטל, נסיכת שבדיה בת ה-6.

            מה? אל יום הלימודים הראשון בשבוע שעבר, הגיעה הנסיכה, כמו יתר חבריה לבית הספר, בלבוש חגיגי, אולם במהלך השנה נהוגה בבית הספר תלבושת אחידה פשוטה למדי של חולצה או סווטשירט בצבע כחול עם הדפס לוגו בית הספר בגב.

            איפה? קמפוס מנילה, בית ספר ציבורי-ממשלתי שבו לומדים 740 תלמידים, אשר הוקם בשנת 1984 ועל פי אתר החדשות השבדי The Local הפך להיות בית הספר של עשירי שטוקהולם. במהלך הקיץ האחרון התגלעו מחלוקות בין ועד ההורים להנהלה, שבעקבותיהן התפטרו מייסדת בית הספר והמנהלת. אסטל היא הראשונה מבנות משפחת המלוכה שהולכת לבית ספר ציבורי. "ההחלטה לשלוח לקמפוס מנילה את אסטל היא החלטה של בני הזוג", הסבירה דוברת הארמון מרגרטה תורג'ן, "אף אחד מבני המלוכה לא למד שם קודם".

            מה היינו מאמצים? פייר, כלום. חולצות עם לוגו בית הספר יש לנו מספיק בארץ.

             

             

            ______________________________________________________

             

            ומה היו רגעי הסטייל הגדולים של מייגן מרקל ב-100 ימים כדוכסית?

            100 ימים של מייגן מרקל: התלבושות המפתיעות של הדוכסית החדשה. לחצו על התמונה לכתבה המלאה (צילום:  Arthur Edwards/GettyimagesIL)
            100 ימים של מייגן מרקל: התלבושות המפתיעות של הדוכסית החדשה. לחצו על התמונה לכתבה המלאה (צילום: Arthur Edwards/GettyimagesIL)

             

             

             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד