

שנה בדיוק לאחר השקת קולקציית הקפסולה בעיצובה לרשת האופנה קרייזי ליין, וארבע שנים לאחר הקריסה של רשת האופנה שנשאה את שמה והיתה בבעלותה, מעצבת האופנה סיגל דקל סוגרת סופית את העסק שלה והופכת למעצבת רשמית של קרייזי ליין. ל-Xnet נודע כי בחצי השנה האחרונה הצטרפה דקל כשכירה לחטיבת העיצוב של הרשת, ותשמש כאחת משלוש המעצבות הראשיות של המותג, לצד חווה שלמן ואנה שוורץ.
"לפעמים אתה מוצא את עצמך בחיים בצמתים שמגיעים אליך ללא כוונה, ואתה צריך לבחור", אומרת דקל בשיחה עם Xnet. "קולקציית הקפסולה הצליחה מאוד, ודיברנו על המשך שיתוף הפעולה. עם הזמן היתה הצעה להצטרף לחברה. החלטתי לנסות, ובהחלט מעניין לי. במקביל לקולקציית הקפסולה, אני מביאה למותג שפה נוספת, יותר נקייה, יותר מופשטת. כבר התחלתי לעבוד על קיץ 2019".

במה שונה העבודה שלך כעת, כמעצבת ברשת מסחרית, ביחס לעברך כבעלת מותג עצמאי?
"זאת חשיבה במסה, ואני לומדת איך לפשט את הרעיונות שלי למקום נגיש ורחב יותר. זאת דרך ייצור אחרת. זה לא סטודיו קטן כמו שהיה לי, בו עיצבתי דגם דגם עם תדמיתנית צמודה - זו עבודה בשלט רחוק מול המפעלים במזרח אסיה".

סיפור עלייתה ונפילתה של דקל, מהמעצבות הצעירות הבולטות מסוף שנות ה-90, שהתפתחה בשיאה לרשת עם 15 סניפים, טלטל בשעתו את תעשיית האופנה. בשלב ראשון, למרות שהחנויות נסגרו והנושים התדפקו על דלתה, דקל לא אמרה נואש. כפי שדיווחנו כאן ב-Xnet, היא המשיכה להפעיל יחד עם שותפה העסקי יוסי זינה סטודיו קטן לעיצוב שמלות כלה וערב, וקולקציית קז'ואל שנמכרה במספר בוטיקים. אולם נראה כי המאבקים היומיומיים בשוק המקומי, הובילו גם אותה בסופו של דבר להפוך לשכירה ברשת אופנה.

מינויה של דקל לתפקיד מזרים דם חדש למותג הוותיק, שהוקם באמצע שנות ה-80. מהעסקה הזו יוצאים מרווחים שני הצדדים: קרייזי ליין מתהדרים באחת המעצבות הבולטות בישראל, ואילו דקל מקבלת לידיה חברה ותיקה עם 82 סניפים ברחבי הארץ, ומקום עבודה מסודר.

"העולם השתנה והכוח היום בידי הרשתות הגדולות", היא אומרת באופטימיות זהירה. "אין היום מקום לעסקים קטנים, אלא אם אתה בוחר להישאר ממש קטן עם חנות אחת, וגם זה מאוד מאוד מאוד קשה. עם כל הלבטים שלי לאורך השנים, אני מרגישה שהיום עשיתי החלטה נכונה".
______________________________________________________
ומה קרה במפגש דורות בין קארין דנסקי לשיר אלמליח?