ממאפינס חרובים עד טראפלס שזיפים: 5 מתוקים עם פירות יבשים

נכון שכיף לנשנש פירות יבשים ופיצוחים ישר מהצלחת, אבל עוד יותר כיף לשלב אותם במאפים וממתקים ולגלות טעמים מפתיעים. קבלו חמש הצעות משמחות לט"ו בשבט

עוגיות שקדים עם תותים מיובשים  (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
עוגיות שקדים עם תותים מיובשים (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

 

 

עוגיות שקדים עם תותים מיובשים

פריכות מבחוץ ורכות מבפנים – כיף. אפשר להחליף את התות בכל פרי מיובש אחר, לפי הטעם ולפי מה שיש בבית.

 

 

המרכיבים

‭35-30)‬ עוגיות)

 

  • 3 חלבונים
  • 12 כפות (150 גרם) סוכר
  • ‭1/8‬ כפית מלח
  • 350 גרם שקדים טחונים
  • ‭1/2‬ כפית תמצית שקדים או 1 כף ליקר שקדים
  • ‭1/4‬ כוס תותים מיובשים, קצוצים דק
  • לציפוי: ‭ 200–100‬ גרם אבקת סוכר

 

ההכנה

 

‭.1‬ מחממים את התנור ‭ 180-ל‬ מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.

‭.2‬ שמים את החלבונים בקערת המערבל ומתחילים להקציף. מוסיפים בהדרגה 6 כפות מהסוכר ‭ 2 –‬ כפות בכל פעם. מוסיפים גם את המלח וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב ומבריק.

‭.3‬ מערבבים בקערה נפרדת את יתרת הסוכר (עוד 6 כפות) עם השקדים הטחונים. מוסיפים לקערת הקצף ומערבבים בתנועות קיפול עדינות. מוסיפים את תמצית השקדים )או הליקר( ואת התותים המיובשים, ומערבבים בתנועות קיפול עד שהם נטמעים בעיסה.

‭.4‬ מפזרים את אבקת הסוכר בקערה נפרדת. יוצרים מהעיסה עוגיות בגודל עגבניות שרי וטובלים באבקת הסוכר. מניחים בתבנית ושומרים על רווח בין העוגיות.

‭.5‬ אופים ‭ 25-כ‬ דקות, עד שהעוגיות תופחות ומתרחבות. מוציאים, מצננים ומגישים.

 

איך שומרים? עד 10 ימים, בקופסה אטומה.

 

מאפינס חרובים

יש להם את הצבע הנכון, אבל אין בהם טיפת שוקולד!

 

 

מאפינס חרובים (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
    מאפינס חרובים(צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

     

     

    המרכיבים

    ‭5-4)‬ יחידות בספלים או בתבניות אישיות)

     

    • 200 גרם חמאה
    • 1 כוס (200 גרם) סוכר חום
    • ‭1/8‬ כפית מלח
    • 3 ביצים
    • ‭1/2‬ כוס אבקת חרובים (להשיג בחנויות טבע)
    • ‭3/4‬ כוס קמח תופח
    • ‭1/2‬ כוס אגוזי לוז, טחונים דק

     

    ההכנה 

    ‭.1‬ מחממים את התנור ‭ 170-ל‬ מעלות ומשמנים 4 ספלים.

    ‭.2‬ שמים בקערת המערבל את החמאה, הסוכר והמלח ומערבלים לקרם אחיד. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבלים עד שכל אחת מהן נטמעת. עוצרים את פעולת המערבל ומנפים לתוך הקערה את אבקת החרובים והקמח. מערבבים בתנועות קיפול עדינות. מוסיפים את האגוזים ומערבבים בתנועות קיפול.

    ‭.3‬ בעזרת כף, יוצקים מהעיסה לספלים, כך שתמלא עד מחצית מגובהם. אופים ‭ 20-כ‬ דקות, עד שהשכבה העליונה מתקשה (התוך נותר רך)‬. מוציאים ומגישים, מומלץ עם כדור גלידה.

     

    איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר. מחממים לפני ההגשה.

     

    עוגה בחושה עם חמוציות ופקאן

    העובדה שמכינים אותה בזריזות עומדת בסתירה, רק לכאורה, לאיכותה. תענוג של עוגה.

     

     

    עוגה בחושה עם חמוציות ופקאן (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
      עוגה בחושה עם חמוציות ופקאן(צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

       

       

      המרכיבים

      (תבנית אינגליש קייק גדולה או בבקה 22 ס"מ)

       

      לציפוי

      • ‭25-כ‬ גרם חמאה
      • ‭1/2‬ כוס שקדים פרוסים

       

      לעוגה

      • 4 ביצים
      • 1 כוס (200 גרם) סוכר
      • ‭2/3‬ כוס שמן קנולה
      • 1 כפית תמצית וניל
      • 1 כפית קליפת תפוז, מגוררת
      • ‭2 1/2‬ כוסות ‭ 350(‬ גרם( קמח תופח
      • 1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים
      • 1 כוס אגוזי פקאן, גרוסים גס
      • ‭1/2‬ כוס חמוציות
      • 2 כפות קמח

       

      • לעיטור: אבקת סוכר

       

      ההכנה

       

      ‭.1‬ מחממים את התנור ‭ 180-ל‬ מעלות.

      ‭.2‬ הציפוי: משמנים היטב את התבנית בחמאה. מפזרים בה את השקדים ומנערים כדי שיידבקו לדפנות. הופכים את התבנית, כדי להיפטר משקדים עודפים.

      ‭.3‬ העוגה: שמים בקערה את הביצים והסוכר וטורפים היטב. מוסיפים את השמן תוך כדי ערבוב. מוסיפים את תמצית הווניל וקליפת התפוז ומערבבים. מוסיפים לסירוגין, בפעמיים, את הקמח התופח ואת מיץ התפוזים ומערבבים רק עד שהם נטמעים בעיסה.

      ‭.4‬ מערבבים בקערה נפרדת את האגוזים, החמוציות ‭ 2-ו‬ כפות הקמח. מוסיפים לעיסת העוגה ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.

      ‭.5‬ יוצקים לתבנית ואופים ‭ 45-כ‬ דקות (לתבנית אינגליש קייק)  או ‭ 55-כ‬ דקות (לתבנית בבקה) עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים ומניחים את העוגה לצינון כשהתבנית הפוכה (להקלת החילוץ).  

      ‭.6‬ מחלצים את העוגה הצוננת, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

       

      איך שומרים? עד 4 ימים בטמפרטורת החדר או עד חודש במקפיא.

       

       

      טראפלס שוקולד ושזיפים שחורים

      ממתקים נהדרים, שהשזיפים תורמים להם שכבת טעם נוספת – חמצמצה מעט.

       

       

      טראפלס שוקולד ושזיפים שחורים  (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
        טראפלס שוקולד ושזיפים שחורים (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

         

         

        המרכיבים

        (‭35-כ‬ יחידות)

         

        • 200 גרם שוקולד מריר
        • 200 גרם שוקולד חלב (או עוד מריר, לגרסה פרווה/טבעונית בטעם עז במיוחד)
        • ‭ 1/2‬ כוס קרם קוקוס או שמנת מתוקה
        • 150 גרם שזיפים מיובשים, מגולענים
        • לציפוי: ‭ 1/2‬ כוס אבקת קקאו משובח

         

        ההכנה

         

        ‭.1‬ שוברים את שני סוגי השוקולד לקוביות ומניחים אותן ואת קרם הקוקוס בכלי מתאים. ממסים במיקרוגל בהדרגה (עוצרים ומערבבים כל 30 שניות), עד שאפשר לערבב אותם לקרם אחיד. מוציאים וטורפים היטב, לקבלת קרם מבריק וסמיך.

        ‭.2‬ שמים את השזיפים בקערת מעבד המזון ומעבדים לקבלת מחית אחידה. מוסיפים אותה לקרם השוקולד ומערבבים היטב. מאחסנים במקרר 4 שעות לפחות, עד שהעיסה מתקשה ומתקררת.

        ‭.3‬ בעזרת כפית, לוקחים חתיכות מהעיסה ומגלגלים לכדורים. טובלים אותם בקקאו, לציפוי. מגישים או שומרים במקרר.

         

        איך שומרים? עד שבועיים, במקרר.

         

         

        בראוניז שוקולד עם מיקס פירות מיובשים

        חמצמצות ומתיקות בערבוב נהדר. אפשר כמובן לגוון ולבחור פירות מיובשים לפי החשק והמלאי. אני ממליצה לאפות בשתי תבניות אינגליש קייק, שמקלות את החיתוך של הבראוניז לקוביות בגודל אחיד.

         

        בראוניז שוקולד עם מיקס פירות מיובשים  (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
          בראוניז שוקולד עם מיקס פירות מיובשים (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

           

          המרכיבים

          (תבנית בגודל ‭ 25X15‬ ס"מ)

           

          • 200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
          • 100 גרם שוקולד חלב, שבור לקוביות
          • 200 גרם חמאה
          • ‭1/2‬ כוס (100 גרם) סוכר
          • 4 ביצים
          • ‭3/4‬ כוס קמח

           

          לפירות המיובשים

          • 6 משמשים מיובשים, חתוכים לרבעים
          • 6 שזיפים מיובשים, מגולענים וחצויים
          • 10 דובדבנים מיובשים, חצויים
          • ‭1/4‬ כוס חמוציות
          • ‭1/2‬ כוס בוטנים טבעיים, קלופים
          • ‭1/2‬ כוס אגוזים (איזה סוג שאוהבים),  קצוצים גס

           

          ההכנה

           

          ‭.1‬ מחממים את התנור ‭ 180-ל‬ מעלות ומרפדים את שתי התבניות בנייר אפייה.

          ‭.2‬ שמים בקערה מתאימה את שני סוגי השוקולד והחמאה וממסים בהדרגה במיקרוגל (עוצרים ומערבבים כל 30 שניות), עד שאפשר לערבב אותם לקרם אחיד. מוציאים ומוסיפים את הסוכר תוך כדי ערבוב. מניחים לצינון קל.

          ‭.3‬ מוסיפים לקערת הקרם את הביצים, בזו אחר זו, ומערבבים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את הקמח ומערבבים כמה שפחות, רק עד שהוא נטמע בעיסה.

          ‭.4‬ יוצקים לתבנית, מפזרים את הפירות, הבוטנים והאגוזים ואופים ‭18-15‬ דקות, עד שהעוגות מתייצבות ונוצר עליהן מעין קרום מבריק. מוציאים, מצננים לחלוטין ורק אז חותכים. מגישים.

           

          איך שומרים? עד 3 ימים בטמפרטורת החדר או עד חודש במקפיא.

           

           

          הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
          הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד