צילום: שי יחזקאל
    מנטה

    5 קילוגרם ב-5 ימים: האם כדאי לכם לנסות את דיאטת פשטידת הכרוב?

    דיאטת הכרוב מתקמבקת בגדול - והפעם במקום מרק - באריזת פשטידה. לא הצלחנו להתאפק ובדקנו אם כדאי גם לכם להתפתות ולנסות אותה (ויש מתכון לפשטידה!)

    דיאטת הכוב. בניגוד לדיאטות רבות שמצמצמות גם את הכיס, היא זולה מאוד לביצוע (צילום: Shutterstock)
    דיאטת הכוב. בניגוד לדיאטות רבות שמצמצמות גם את הכיס, היא זולה מאוד לביצוע (צילום: Shutterstock)

    דיאטת פשטידת הכרוב הפכה לאחרונה ללהיט ויראלי בפייסבוק, בעיקר בקבוצות נשים כמו למשל "אמהות מבשלות". היא מפתה מאוד ומבטיחה ירידה של חמישה ק"ג בחמישה ימים (רוב הנשים שהתמידו בה דיווחו שהצליחו לרדת 3־5 ק"ג). כמו כן, בניגוד לדיאטות רבות שמצמצמות גם את הכיס, היא זולה מאוד לביצוע.

     

    איך זה עובד: אפשר לאכול מהפשטידה המדוברת ללא הגבלה (ראו מתכון). בנוסף מותר לאכול מנה אחת של חזה עוף בצהריים וירקות באופן חופשי (אבל לא ירקות עמילניים כמו אפונה, תירס, בטטה ותפוחי אדמה) ולהוסיף חצי כוס חלב ביום (לקפה). מומלץ לשתות שמונה כוסות מים ביום, ואסור להתמיד בה מעבר לחמישה ימים. אפשר לעשות הפסקה של שבוע ולחזור אליה לחמישה ימים נוספים.

     

    לרוץ לקנות כרוב או להתאפק: "הדיאטה לא מומלצת, לא בריאה, וצפויה להחליש מאוד את מי שמתמיד בה", חורצת סיון אבוט־ברקן, סמנכ"לית עתיד - עמותת הדיאטנים בישראל. "היא לא מאוזנת ואף עלולה לגרום לעלייה במשקל. למרות שהפשטידה מכילה חמש כפות קמח, מדובר בדיאטה דלה בפחמימות. היתרון שלה הוא ירידה מהירה במשקל, אבל צריך להביא בחשבון שבשבוע אנחנו יכולים להפחית משומן הגוף בין חצי ק"ג לק"ג בלבד.

     

    "ירידה מואצת יותר במשקל מתרחשת כי אנחנו מאבדים מרקמת השריר. מכיוון שרקמת השומן שורפת מעט קלוריות ורקמת השריר שורפת הרבה קלוריות, כשנחזור לאכול באופן רגיל, הגוף ישאף להחזיר לעצמו את רקמת השריר שאבדה והעלייה במשקל תהיה מהירה מאוד, וזה כמובן לא מומלץ. מעבר לכך הפשטידה מכילה חמש ביצים, כך שמי שאוכל פשטידה שלמה כזאת ביום צורך כמות מוגזמת ולא מומלצת של ביצים. גם כמות הכרוב גבוהה מאוד ועלולה לגרום לכאבי בטן וגזים".

     

    השורה התחתונה: הדיאטה יעילה להפחתת משקל בטווח הקצר, אבל עלולות להיות לה השלכות לא רצויות על המשקל ועל הבריאות שלכם בהמשך. לשיקולכם.

     

    פשטידת כרוב

    מעבדים ומכווצים את הכרוב בידיים כדי שהוא יאבד כמה שיותר מנפחו (צילום: Shutterstock)
      מעבדים ומכווצים את הכרוב בידיים כדי שהוא יאבד כמה שיותר מנפחו(צילום: Shutterstock)

       

      מה צריך?

      • 1 כרוב חתוך דק־דק
      • 5 כפות קמח תופח
      • 5 ביצים
      • 5 כפות גדושות מיונז דל קלוריות
      • 2־3 כפות אבקת מרק בצל, לפי הטעם
      • מלח ופלפל שחור
      • 5 גזרים מגוררים בפומפייה
      • 2 בצלים קצוצים דק
      • כף שומשום, לקישוט

       

      אופן ההכנה:

      1. מעבדים ומכווצים את הכרוב בידיים כדי שהוא יאבד כמה שיותר מנפחו.

      2. מערבבים בקערה את הקמח, הביצים, המיונז והתבלינים עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים את הירקות ומאחסנים במקרר למשך שעה.

      3. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת בתרסיס, זורים מעל שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות, עד להזהבה.

      ____________________________________________________   

       

      איך מרזים ונשארים שמחים. תשאלו את השף הבריטי שכבר הוריד 70 ק"ג:

       

      דיאטה שגם שומרת על מפלס פחמימות נמוך וגם משפרת את מצב הרוח? הקליקו על התמונה (צילום: Shutterstock)

       

       

       

       

      הגיליון החדש  של מנטה (צילום: שי יחזקאל)
      הגיליון החדש של מנטה (צילום: שי יחזקאל)
       
      הצג:
      כל התגובות לכתבה "5 קילוגרם ב-5 ימים: האם כדאי לכם לנסות את דיאטת פשטידת הכרוב?"
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      מתכון מהיר
      כשר פרווה
      דיאטטי
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (1 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג