יומו השני של ביקור טראמפ בישראל נפתח במפגש בבית לחם עם יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן. משם המשיך הזוג הנשיאותי לביקור במוזיאון יד ושם ולאחר מכן לנאום במוזיאון ישראל. הגברת הראשונה של ארצות הברית, שלא הופיעה למפגש בבית לחם, בחרה לפתוח את יומה באוהל הזיכרון ביד ושם לבושה בשמלה לבנה ללא שרוולים של המותג רוקסנדה של המעצבת הבריטית רוקסנדה אילינצ'יץ', ששמה כבר יצא למרחקים לאחר שאותה מלניה בדיוק לבשה אותה לנאום המפורסם שנשאה בוועידה הרפובליקנית והביאה לכך שהשמלה אזלה מאתר נט א-פורטה. השמלה החדשה היא מדגם Tatum ומחירה 1,959 יורו (7,836 שקל). עם השמלה הזו ממשיכה מלניה טראמפ את קו האאוטפיטים הלבנים שהחלה אמש, והיום הצטרפה אליה גם איוונקה טראמפ בשמלת תחרה עם שרוולים ארוכים של אוסקר דה לה רנטה שמחירה 5,690 דולר (20,484 שקל), אשר הוכיחה כי מגמת הדוסי-שיק בה בחרה לביקורה בישראל עושה לה רק טוב.
גם נתניהו הבינה כי סוס מנצח לא מחליפים והמשיכה את הקו הסגנוני שלה מאתמול - עם עוד שמלת מידי מחטבת עם דגש חזק על קו המותן. הפעם היתה זו שמלת "אלקטריק-בלו" של המעצב אנטוניו ברארדי, שעיצב גם את השמלה השחורה שלבשה לארוחת הערב במעון רה"מ אמש. נתניהו בחרה גם תכשיטים בעיצובה של ניקול ראידמן, שארבעה מתוך חמשת הלוקים של שרה ב-48 השעות האחרונות, נלקחו מהבוטיק מאדאם דה פומפדור שבבעלותה. החיבור עם ראידמן נוצר על ידי שני יועצי הסטייל של נתניהו: הסטייליסטית סנדרה רינגלר ומעצב השיער ז'אן כהן.
עוד בערוץ האופנה
- עקבו אחרינו באינסטגרם
- קנאביס? זה טוב לעור הפנים שלך
- קולקציה ראשונה לסטייליסטים של המדינה
- הטי שאיתי: החולצות הכי יפות לעונה החמה
את יומה הראשון בביקורה הראשון בישראל בחרה מלניה להעביר תוך היצמדות לצבעים הנייטרלים והקלאסיים – לבן ביום, שחור בלילה - ולבתי אופנה שהיא מרבה ללבוש לאחרונה. כפי שדיווחנו אמש, לטקס קבלת הפנים בנמל התעופה בן גוריון הופיעה בחליפת חצאית לבנה של המעצב היהודי-אמריקאי מייקל קורס (מחיר הז'קט, 997.50 דולר - 3,572 שקל), שאיתה העבירה את היום כולו. זוהי בחירה מלאה בסמליות: פטריוטיות אמריקאית מחד, צבע יונת השלום מאידך, ועל הדרך, קריצה יהודית לביקור רשמי בכותל. טראמפ נותרה בחליפה גם במפגש בבית הנשיא בירושלים ובביקור בבית החולים הדסה, שם נפגשה עם הגברת שרה נתניהו, שהספיקה זה מכבר להחליף את השמלה האדומה מהטקס לשמלה אחרת, צהובה, של המעצבת הישראלית אליאן סטולרו במחיר 2,720 שקל, בגזרה זהה לשמלה הירוקה שלבשה לפתיחת שבוע האופנה בתל אביב.
את ארוחת הערב החגיגית במעון ראש הממשלה כיבדה הגברת טראמפ בשמלת תחרה שחורה של בית האופנה האיטלקי דולצ'ה & גבאנה שמחירה 4,500 דולר (16,200 שקל). מאז הוכתר טראמפ לנשיא בינואר האחרון, לבשה מלניה שמלות ערב של המותג במספר הזדמנויות, שהובילו את המעצב סטפנו גבאנה לפרסם פוסטים מפרגנים בחשבון האינסטגרם הפרטי שלו. בתגובה לעוקבים שהגיבו בכינויים כמו "חצי מהצמד המגעיל הזה", ותקפו אותו על הלבשת הגברת הראשונה, השיב המעצב: "אל תרכוש מהמותג שלי, אני לא זקוק ללקוחות בורים".
במקרה של שרה נתניהו נראה כי מדובר בהזדמנות בלתי רגילה להחליף לוקים בשרשרת ולהיראות במיטבה. לאורך היום הראשון כולו שמרה נתניהו על חזות אלגנטית, קלאסית ומכבדת, החל בשמלה האדומה של בית האופנה הבריטי סאפייה מהבוטיק מאדאם דה פומפדור של ניקול ראידמן (שמחירה בחו"ל 575 ליש"ט - 2,680 שקל), דרך השמלה בצהוב לימון של אליאן סטולרו, ועד שמלת הערב השחורה של המעצב אנטוניו ברארדי, גם היא מהבוטיק של ראידמן בכיכר המדינה (שמלות דומות של המעצב נמכרות בסאקס פיפת' אווניו במחירים 7,900-6,500 שקל). המשותף לכל השמלות הוא אורך המידי המחמיא, והדגשה משמעותית של המותניים, כנראה מתוך ניסיון להתאים את עצמה למראה הדוגמנית של מלניה.
למעט השמלה הצהובה, נתניהו בחרה ללבוש שמלות של מעצבים זרים למפגש הבינלאומי החשוב, בניגוד לאשת הנשיא נחמה ריבלין, שבחרה בשמלת פשתן חומה עם עיטורים זהובים של בית האופנה הישראלי משכית במחיר 4,250 שקל. בישראל ישנם לא מעט מעצבי אופנה שהיו יכולים להכין עבור הגברת נתניהו מלתחה מחויטת מכבדת ורשמית לביקור, כמו שי שלום, גדעון אוברזון, אילנה אפרתי ואחרים. חבל כי לא שקלה זאת, אם לא בשם הסטייל, לפחות בשם הפוליטיקה של הבגדים.
בשיחה עם Xnet מספרת סנדרה רינגלר כי החיבור לראידמן נולד בעקבות הלו"ז הצפוף לקראת הביקור, שלא אפשר תפירה של בגדים במיוחד אלא בחירה מתוך קולקציה מוכנה מראש. "פנינו לגדי אלימלך שבדיוק היה בחו"ל, ללארה רוסנובסקי ולחנה מרילוס", אומרת רינגלר, "אבל מפאת קוצר הזמן, הבנו שלא נצליח להרים מלתחה. אצל ניקול יש מותגים אלגנטיים שהתאימו לה ישר מהקולב, ועם אליאן סטולרו כבר היה לנו שיתוף פעולה מוצלח".
היתה ביקורת על כך ששרה נתניהו לא לבשה כמעט מעצבים ישראלים.
"אופנה היא שפה גלובלית ובדרך כלל אנחנו מפרגנים לאופנה מקומית".
גדי אלימלך אישר שפנו אליו בזמן ששהה בחו"ל.
חנה מרילוס אישרה שנעשתה אליה פנייה, אך לא היתה אפשרות לעצב שמלה עקב לוח הזמנים.
לארה רוסנובסקי אישרה שנעשתה אליה פנייה, אך לוח הזמנים היה צפוף מדי.
______________________________________________________
ואיזה תגובות קיבלה שמלת ירושלים של מירי רגב בפסטיבל קאן?