לאשה
ערוצים

מינימום עבודה, מקסימום רושם: עוגת גלידה קפה ושוקולד

כלום זמן, כלום עבודה, שום תנור, ובכל זאת יש עוגה מפוארת והכי חשוב - קרה

עוגת גלידה קפה ושוקולד  (צילום: שרית גופן, סגנון: נעמה רן)
עוגת גלידה קפה ושוקולד (צילום: שרית גופן, סגנון: נעמה רן)
סנדלי עקב עם קטיפה
מחיר רגיל: 219
תיק צד דמוי עור
מחיר רגיל: 169
מכנסיים קצרים עם רוכסן אחורי
מחיר רגיל: 119
שמלה בגזרה משוחררת
מחיר רגיל: 349
מחיר מבצע: 209
נעלי סניקרס עם חיתוכים
מחיר רגיל: 109
מכנסיים בגזרה גבוהה
מחיר רגיל: 349
מחיר מבצע: 149

 

המרכיבים

(תבנית קפיץ בקוטר ‭26-24‬ ס"מ)

 

לבסיס

  • ‭1/2‬ כוס (125 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 4 כוסות פצפוצי אורז
  • 5 כפות חלב מרוכז

 

למלית

  • ‭1 1/2‬ מכלים (375 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 פחית חלב מרוכז (פחות 5 כפות ששימשו לבסיס)
  • ‭1/4‬ כוס (60 מ"ל) אספרסו חזק, או 2 כפות קפה שחור מומס ‭1/4-ב‬ כוס מים רותחים, מסונן

 

לעיטור

  • חטיף כדורי שוקולד

 

ההכנה

‭.1‬ הבסיס: שמים בסיר את השמנת והקקאו ומחממים עד סף רתיחה ועד שהקקאו נמס לגמרי. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס לגמרי

(אם צריך, מחממים עוד קצת על להבה נמוכה, תוך בחישה מתמדת). מסירים מהכיריים ומצננים מעט.

‭.2‬ מוסיפים את פצפוצי האורז והחלב המרוכז ומערבבים לעיסה אחידה. משטחים בתבנית ומאחסנים במקרר עד שהמלית מוכנה. 

‭.3‬ המלית: שמים בקערת המערבל את השמנת ומתחילים להקציף. מוסיפים, תוך כדי פעולת המכשיר, את החלב המרוכז והקפה וממשיכים להקציף עד שמתקבלת קצפת יציבה. יוצקים על הבסיס, מיישרים ומאחסנים במקפיא 5 שעות לפחות.

‭.4‬ ההגשה: מעטרים בכדורי שוקולד ומגישים.

 

  • זמן הכנה: כחצי שעה (ללא זמן הקפאה)
  • דרגת קושי: קלה
  • איך שומרים: עד שבוע במקפיא

 

השבוע בדוכנים
(השבוע בדוכנים)
 
הצג:
כל התגובות לכתבה "מינימום עבודה, מקסימום רושם: עוגת גלידה קפה ושוקולד "
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ביגדיל
RUNY