מעולם המחול לעולם העיצוב
הרמן החל את דרכו כרקדן, אך עם תשוקה תמידית לאופנה ועיצוב. לפני 13 שנים ירד מהארץ לשוודיה בכדי לפתח את קריירת המחול שלו ובשנת 2007 הקים מותג הנושא את שמו, תחתיו ייצר תלבושות במה עבור שחקני תיאטרון ולהקות מחול. כרגע, הפריטים הינם בהזמנה אישית בלבד, אולם השאיפה שלו היא לעבור בקרוב לקטלוג עיצובים שיאפשר הזמנות עפ"י דגמים קיימים. בהמשך, רוצה הרמן להוסיף למתכונת ההוט קוטור קולקציות במידות קיימות.
הרגע שקבע את המשך דרכו כמעצב היה ב-2011, כאשר השתתף ביריד מעצבים צעירים בשם Fresh Fish, הזוכה בדרך כלל לתשומת לב רבה מצד התקשורת השוודית. הרמן לא זכה במקום הראשון בתחרות, אבל זכה בפרס שווה בהרבה - פניה מתחרות מלכת היופי של שוודיה בבקשה לעיצוב השמלה הלאומית לטקס מיס יונברס היוקרתי. הרמן נענה לבקשה בחיוב והפך למעצב הבית של מיס שוודיה, צבר לקוחות נוספים מרחבי העולם ואיתם עשרות שמלות לאומיות לרזומה. השנה חבר, לראשונה, לתחרות הישראלית - עניין המרגש אותו במיוחד. חשוב לציין שאת השמלות השונות הוא מייצר כאן בארץ.
מה מושך אותך בקטגורית השמלות הלאומיות?
"הסיבה שאני כל כך אוהב את הקטגוריה הזו היא שהקטע הוא לא לעצב סתם שמלה יפה - אלא לייצר שמלה המגלמת בתוכה נגיעה במורשת התרבותית של אותה המדינה. זה אתגר לא פשוט כי לכל מדינה יש עבר מפואר וגדוש גיבורי תרבות וסיפורים מדהימים. מציאת הסיפור שאני רוצה לספר והפיכתו לשמלה הוא תהליך מדהים בעיני".
ספר לנו על שמלה שעיצבת ויש לה חשיבות תרבותית גבוהה בעיניך
"השמלה שאני מעצב עבור שוודיה לתחרות הקרובה יכולה להיות דוגמא מעניינת. היא מעוצבת בהשראת דמותה האהובה של בילבי - הלדה החזקה בעולם. לסדרת הספרים הזו יש חשיבות רבה בשוודיה, וחשבתי שראוי לתת לה ביטוי במעמד הזה. העבודה על השמלה הפכה להיות פרוייקט קהילתי, שבו בחרנו צלמים מכל העולם שיצאו לצלם חלומות של ילדים. התמונות הנבחרות הודפסו על הבד של השמלה. המון אנשים לקחו חלק ביצירה הזו, וזה הפך לפרוייקט מדהים ומרגש שטרם נראה כמותו בכל 65 שנות התחרות".
ומה עומד מאחורי השמלה הלאומית שתייצג את ישראל בתחרות?
"השמלה עוצבה בהשראת סיפור הבריאה והאישה הראשונה, חווה. אם השמלה של קארין הייתה בהשראת סמל תרבותי של ימינו (הזמרת שושנה דמארי), בשמלה של ים רציתי ללכת הרבה יותר אחורה, לראשיתו של העולם, לסיפור גן העדן. כשעבדתי על השמלה המשפט "בראשית ברא אלוהים את האישה" לא הפסיק להדהד בראשי. באשר לפרטים הטכניים - השמלה עצמה היא מבד שקוף בגוון העור שעליו עיטורי עלים ופרחים. גם אותה, כמו כל השמלות שאני מעצב, תפרתי בארץ, במתפרה הקטנה בביתה של אמא שלי באשקלון. עבדנו עליה שלושה חודשים והיא מכילה מעל 15 אלף אבני סברובסקי. בדומה לייצור, שנעשה בארץ, גם חומרי הגלם הם כולם כחול לבן. הצילומים של השמלה כללו גם נחש ותפוח אדום, כדי להעשיר את הדמיון בין ים לבין חווה מהסיפור התנ"כי".
אז לשמלה הזו מובטח ניצחון בקטגורית השמלה הלאומית?
"אני מאוד מקווה ורוצה. מלבד זאת, לדעתי - לא פחות חשוב מהזכייה הוא הדיון התרבותי שיש לשמלה כוח לייצר סביבה. אני רוצה שאנשים ידברו עליה ויכירו דרכה סיפור ותרבות חדשים. מבחינתי, קטגוריית השמלה הלאומית היא הזדמנות נהדרת לספק הצצה קטנה למורשת התרבותית של כל מדינה".