אטסי (ETSY) עבר דירה. האתר הוותיק (שקיים מאז 2005, נצח במונחי אינטרנט) שיפר מיקום בברוקלין, ניו יורק, ועבר עם 500 העובדים שבו לבניין בן תשע קומות, המשתרע על פני כ-18 אלף מטרים מרובעים.
עד כאן המספרים. ומה עם העיצוב? נאמנים לחיבור הטוטאלי של האתר למלאכת יד וליוצרים עצמאיים, המשרדים החדשים מתפוצצים מיצירות ייחודיות, ומציעים סביבת עבודה מעוררת השראה במיוחד. על מלאכת העיצוב ניצחה חברת Gensler, ענקית העיצוב הבינלאומית (עם 46 סניפים ברחבי העולם), שעיצבה גם את המטות החדשים של פייסבוק, Airbnb ו- Autdesk. כנראה שהם יודעים מה הם עושים.
האסטרטגיה של אטסי נשענת על המונח "קהילה", וחלק גדול מהמאמץ באתר הוא ליצור ולטפח קהילה של אמנים ואומנים, וצרכני אומנות ואמנות. הם מזינים אלה את אלה ומאפשרים לכל המערכת לשגשג. ברוח זו, בקומת הכניסה לבניין תוכננה גלריה פתוחה לציבור, שבה מוצגות עבודות ומוצרים שנעשו בידי חברי קהילת Arts and Crafts הפעילה באתר.
אותה גישה גם הובילה להחלטה להקצות את החללים הטובים ביותר בבניין לא למשרדי ההנהלה הסגורים, אלא דווקא לפונקציות משותפות כמו חדרי ישיבות, פינות ישיבה ומטבחים, במטרה לעודד את המשתמשים לבלות בהם זמן ניכר ולהיות באינטראקציה זה עם זה.
המשרדים עוצבו כך שיעמדו בתקן LBC לבנייה ירוקה (Living Building Challenge). התקן הזה מגביל מאוד בבחירות הפריטים וחומרי הגמר, ומקנה עדיפות למוצרים מקומיים ולחומרים ממוחזרים. במקרים שבהם לא נמצאו רהיטים שעומדים בדרישה החומרית – הוחלט לעבור בדלת האחורית של התקן, ולרכוש ריהוט יד שנייה.
הסגנון הכללי מיישר קו די במדויק עם הטרנד שמשאיר את שלד הבניין במצבו הגולמי – תקרת מערכות חשופה, שימור רצפת הבטון הישנה, טיפול מינימלי בקירות המעטפת – ועושה זאת היטב. מה שמבדיל אותו ממשרדים רבים אחרים היא תשומת הלב המושקעת בפריטים חד פעמיים, שלא תמצאו בשום מקום אחר.
המשרדים כוללים, איך לא, גם סטודיו מאובזר היטב, למלאכת יד מכל הסוגים. ממכונות תפירה, כלי עבודה, חוטים, צבעים וחרוזים, ועד למדפסת תלת-ממד. הרעיון הוא לאפשר לעובדים להיות יצירתיים יותר גם במשרד, ולקחת חלק בעולם התוכן של ETSY.
נורות תלויות על רשת חוטים גם במשרדי פייבר החדשים בתל אביב. לחצו על התמונה לכתבה המלאה: