קניתם או קיבלתם זר פרחים? לפני שאתם מכניסים אותו לאגרטל, כדאי שתדעו שכמה דקות של עבודה ותשומת לב יכולים להאריך משמעותית את חיי הפרחים. הנה כל מה שצריך לעשות כדי ולשמור אותם טריים ורעננים ימים רבים.
מה צריך?
- זר פרחים
- אגרטל
- מים
- 1 כף חומץ תפוחים 5%
- 1 טיפה כלור
- 1 כוס מים רותחים
- 1 כף סוכר
- מזמרה
מה עושים?
1. ממלאים את האגרטל במים עד לגובה הגבעולים. שימו לב שגבעולי הזר לא חייבים להגיע לתחתית האגרטל. הזר יכול לשבת בכלי גבוה, כל עוד תמלאו מספיק מים.

2. מוסיפים למים את כף החומץ וטיפה של כלור.

3. ממיסים 1 כף סוכר בכוס מים רותחים ומערבבים עד שהנוזל אחיד. יוצקים את הנוזל לאגרטל ומערבבים היטב.

4. מניחים את הזר על השולחן ופותחים את בעדינות את עטיפתו.

5. מחזיקים את הזר מעט באלכסון וגוזמים את קצוות הגבעולים.

6. מכניסים את הזר לאגרטל.

איפה להניח את האגרטל?
מקמו את הזר במקום קריר יחסית. רחוק ככל הניתן מחלון, שמש חזקה, מקור של חום או רוח מזגן.אל תעמידו את האגרטל ליד קערת פירות, כיוון שפירות בשלים מפרישים את הורמון האתילן, המאיץ את הזדקנות הפרחים.
איך לתחזק את הזר?
פעם ביומיים (בעיקר בתקופה החמה) הקפידו להחליף את המים ולנקות את האגרטל: רוקנו אותו ממים, נקו אותו בסבון, מלאו שוב במים (לפי ההוראות למעלה) וגזמו את קצוות הגבעולים.

- הדרכה והדגמה: מרגו חיימוב - מעצבת פרחים
- שושן דגן היא בעלת הבוטיק שושנ'ס
- צמחים, פרחים עיצוב