קיבלתם זר פרחים לחג האהבה? כך
תשמרו אותו רענן וטרי עוד ימים רבים

בלי להלשין, יש אנשים (אתם יודעים מי אתם) שמכניסים את הפרחים עם הנייר והצלופן (!) ישר לתוך הוואזה. קבלו מדריך לאנשים שאוהבים פרחים אבל לא יודעים לטפל בהם

שושן דגן

|

14.02.17 | 08:56

איך לטפל בזר פרחים (מדגימה: מרגו חיימוב)

קניתם או קיבלתם זר פרחים? לפני שאתם מכניסים אותו לאגרטל, כדאי שתדעו שכמה דקות של עבודה ותשומת לב יכולים להאריך משמעותית את חיי הפרחים. הנה כל מה שצריך לעשות כדי ולשמור אותם טריים ורעננים ימים רבים.  

 

 

מה צריך?

  • זר פרחים
  • אגרטל
  • מים
  • 1 כף חומץ תפוחים 5%
  • 1 טיפה כלור
  • 1 כוס מים רותחים
  • 1 כף סוכר
  • מזמרה

 

 

מה עושים?

 

1. ממלאים את האגרטל במים עד לגובה הגבעולים. שימו לב שגבעולי הזר לא חייבים להגיע לתחתית האגרטל. הזר יכול לשבת בכלי גבוה, כל עוד תמלאו מספיק מים.

 

  (צילום: צביקה טישלר)
    (צילום: צביקה טישלר)

     

    2. מוסיפים למים את כף החומץ וטיפה של כלור.

     

      (צילום: צביקה טישלר)
      (צילום: צביקה טישלר)

       

      3. ממיסים 1 כף סוכר בכוס מים רותחים ומערבבים עד שהנוזל אחיד. יוצקים את הנוזל לאגרטל ומערבבים היטב.

       

        (צילום: צביקה טישלר)
        (צילום: צביקה טישלר)

         

        4. מניחים את הזר על השולחן ופותחים את בעדינות את עטיפתו.

         

          (צילום: צביקה טישלר)
          (צילום: צביקה טישלר)
          .

           

          5. מחזיקים את הזר מעט באלכסון וגוזמים את קצוות הגבעולים.  

           

            (צילום: צביקה טישלר)
            (צילום: צביקה טישלר)

             

             

            6. מכניסים את הזר לאגרטל.

             

              (צילום: צביקה טישלר)
              (צילום: צביקה טישלר)

               

              איפה להניח את האגרטל?

              מקמו את הזר במקום קריר יחסית. רחוק ככל הניתן מחלון, שמש חזקה, מקור של חום או רוח מזגן.

              אל תעמידו את האגרטל ליד קערת פירות, כיוון שפירות בשלים מפרישים את הורמון האתילן, המאיץ את הזדקנות הפרחים.

               

              איך לתחזק את הזר?

              פעם ביומיים (בעיקר בתקופה החמה) הקפידו להחליף את המים ולנקות את האגרטל: רוקנו אותו ממים, נקו אותו בסבון, מלאו שוב במים (לפי ההוראות למעלה) וגזמו את קצוות הגבעולים.

               

               (צילום: צביקה טישלר)
                (צילום: צביקה טישלר)

                 

                 
                • הדרכה והדגמה: מרגו חיימוב -  מעצבת פרחים
                • שושן דגן היא בעלת הבוטיק שושנ'ס - צמחים, פרחים עיצוב

                 

                 

                 

                 
                הצג:
                אזהרה:
                פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד