עוגת השבוע: קרמבל תפוחים ואפרסקים

מאפה נהדר המשדך בין אפרסקים משומרים ותפוחים לפירורי בצק פריכים. קל, מהיר ומחמם (גם את הלב!)

קרמבל תפוחים ואפרסקים  (צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)
קרמבל תפוחים ואפרסקים (צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)

 

החומרים

 

לפירות
  • 1 קופסה (400 גרם, אחרי סינון) חצאי אפרסקים משומרים
  • 1 ק"ג תפוחים, קלופים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר חום
  • 1 כפית קינמון טחון

לבצק

  • 240 גרם חמאה, רכה
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
  • 3/4 1 כוסות
  • (250 גרם) קמח
  • 1/4 כפית קינמון טחון
  • 200 גרם גרנולה,
  • מכל סוג שאוהבים
  • 1/8 כפית מלח

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־175 מעלות.

2. הבצק: שמים בקערת המערבל או מעבד המזון את כל מרכיביו ומעבדים עד שמתקבלים פירורים בגודל בינוני. מעבירים למקרר, עד להרכבת העוגה.

3. הפירות: מסננים את האפרסקים ושומרים את הסירופ בצד. חותכים את התפוחים והאפרסקים לשמיניות או לקוביות בגודל בינוני ומעבירים לקערה. מוסיפים את הסוכר והקינמון ומערבבים. מוסיפים 2 כפות מהסירופ ששמרנו ומערבבים בעדינות.

4. מעבירים את הפירות לתבניות (או לתבנית) ומפזרים עליהם את פירורי הבצק.

5. אופים 45-40 דקות, עד שהבצק מזהיב והתפוחים מתרככים. מוציאים, מברישים את פירורי הבצק בככף מהסירופ שנשאר ומגישים חמים.

 

 

  • זמן הכנה: כשעה
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: עד 3 ימים במקרר. מחממים מעט בתנור לפני ההגשה

 

  (צילום: דודי חסון)
    (צילום: דודי חסון)

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד