סלסילות קדאיף עם קצפת־חלבה ותאנים

מהר לפני שייגמר: חוגגים את סוף הקיץ (בתיאוריה לפחות) עם בסיס פריך, קרם קר ותאנים בשלות ועסיסיות

סלסילות קדאיף עם קצפת־חלבה ותאנים  (צילום: שרית גופן, סגנון: נעמה רן)
סלסילות קדאיף עם קצפת־חלבה ותאנים (צילום: שרית גופן, סגנון: נעמה רן)

 

המרכיבים

(16-15 מנות, בתבניות מאפינס)

 

  • 200 גרם איטריות קדאיף, מופשרות
  • 1/2 שקית (50 גרם) אבקת סוכר
  • 75 גרם חמאה, מומסת למלית
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 3 כפות טחינה גולמית
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 8-6 תאנים, חתוכות לרבעים

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־180 מעלות.

2. שמים בקערה את איטריות הקדאיף ומפרידים אותן בידיים. מוסיפים את אבקת הסוכר והחמאה ומערבבים היטב.

3. מחלקים את הקדאיף בין התבניות, משטחים ומהדקים, כך שנוצרות מעין קעריות. אופים כ־30 דקות. עד הזהבה. מצננים לגמרי.

4. המלית: מקציפים את השמנת, הטחינה ואבקת הסוכר לקצפת רכה.

5. מחלקים את הקצפת בין הסלסילות האפויות, מניחים את התאנים ומגישים.

 

  • זמן הכנה: כחצי שעה (לא כולל צינון)
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: את הסלסילות האפויות עד 3 ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

 

   (צילום: דניאל קמינסקי)
    (צילום: דניאל קמינסקי)

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (0 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג