סלסילות קדאיף עם קצפת־חלבה ותאנים (צילום: שרית גופן, סגנון: נעמה רן)
המרכיבים
(16-15 מנות, בתבניות מאפינס)
- 200 גרם איטריות קדאיף, מופשרות
- 1/2 שקית (50 גרם) אבקת סוכר
- 75 גרם חמאה, מומסת למלית
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- 3 כפות טחינה גולמית
- 2 כפות אבקת סוכר
- 8-6 תאנים, חתוכות לרבעים
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות.
2. שמים בקערה את איטריות הקדאיף ומפרידים אותן בידיים. מוסיפים את אבקת הסוכר והחמאה ומערבבים היטב.
3. מחלקים את הקדאיף בין התבניות, משטחים ומהדקים, כך שנוצרות מעין קעריות. אופים כ־30 דקות. עד הזהבה. מצננים לגמרי.
4. המלית: מקציפים את השמנת, הטחינה ואבקת הסוכר לקצפת רכה.
5. מחלקים את הקצפת בין הסלסילות האפויות, מניחים את התאנים ומגישים.
- זמן הכנה: כחצי שעה (לא כולל צינון)
- דרגת קושי: קל
- איך שומרים: את הסלסילות האפויות עד 3 ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.