קוסטה ריקה: ארץ החופים הזהובים

אידיאל הנוף האקזוטי מצליח להתגשם בעבור אחדים מאיתנו, כמו בסיפורה של מלי שהחליטה לפתוח שם דף חדש. אך הוא יכול לקרות לכל אחד אחר

קוסטה ריקה. חופים נקיים וג'ונגלים פראיים (צילום: גל דנון)
קוסטה ריקה. חופים נקיים וג'ונגלים פראיים (צילום: גל דנון)

קוסטה ריקה, אחת המדינות הדמוקרטיות באמריקה הלטינית, מתבלטת ביופייה הטבעי – חופים נקיים וג'ונגלים פראיים שמצליחים לסקרן תיירים רבים הפוקדים את המדינה הצעירה. התיירות הפכה במרוצת השנים למקור ההכנסה העיקרי שהחליף בהדרגה את ייצוא הגידולים המקומיים. מסיבה זו גדלה תשתית התיירות שהופכת את המקום לידידותי לתיירים ומאפשרת נסיעה פשוטה משהיה בעבר. בננות וקפה מוכרים לכל תייר שמגיע למדינה ויוצא ממנה כמוצרי חקלאות שגם מניבים רווח מלבד האיכות הידועה.

 

כיאה לג'ונגלים הפראיים, קוסטה ריקה שוקקת בעלי חיים אקזוטיים, כמו קופים ובהם קופי הקפוצ'ין האהובים הנראים בכל פינה. הצמחייה במקום גם כן פראית ומגוונת, כתמונה מספר ילדים שקיבלה חיים, היא מציגה אלפי זנים ומינים נדירים, צבעוניים וריחניים.

 

מתי מומלץ לבקר?

כמדינה בעלת אחוזי לחות גבוהים כדאי להזמין מקום בעיקר בחודשי העונה היבשה – דצמבר עד אפריל – וביולי-אוגוסט. בחודש תשרי נהנים הישראלים מהלואו קוסט המקומי שמתבטא במחירי בתי המלון ובזמינותם.

 

מרכז העניינים – אטרקציות ואתרי חובה

הרי הגעש

קוסטה ריקה היא ביתם של הרי געש רבים, אחדים מהם פעילים ומרביתם רדומים. הידוע בהם הוא הר הגעש Arenal (שעתיים מהעיר המרכזית סאן חוזה) שנחשב לאחד מהרי הגעש הפעילים ביותר במרכז אמריקה ומהווה אטרקציה מרכזית בקרב התיירים. להר יש חשיבות גם אצל תיירי המקום וגם לתושבים הקדומים שהקריבו בתולות לאלים בהשלכתן ללוע ההר. ליד ההר קיימים מעיינות חמים שמומלצים בקרב המקומיים והמבקרים, כך שכדאי לנסות.

 

הפארק הלאומי טורטוגרו

זהו אתר התיירות האקולוגית המבוקש ביותר בקוסטה ריקה. הוא נמצא בצפון המדינה, ודרכי ההגעה אליו מסתיימות במטוס ובסירה. הביקור במקום יקר אך יש לו ערך רב וההנאה מובטחת.

הפארק מכיל כמה בתי גידול המטפחים את הטבע ושומרים על המשכיותו. המוקד העיקרי בפארק הוא בלי ספק הצבים, שממשיכים להתקיים ולהתרבות לאחר זמנים שבהם ניצודו ונוצלו. במהלך טיול במקום, מומלץ טיול מודרך, ניתן לחזות בהטלת הביצים של צבי המקום בחוף, בקינון ולאחר 10-7 שבועות בבקיעת הצבים החדשים והיציאה לים אל בין הגלים.

 

שמורות טבע

מתוך המגמה לשמור על הסביבה ועל מורשת הטבע במקום, מחזקת קוסטה ריקה את שמורות הטבע עם הגנה על מגוון ביולוגי עשיר, תוך עצירת הבנייה באותם מקומות. אותם בעלי חיים, שחלקם גם נמצאים בסכנת הכחדה, מסתובבים חופשי ומקיימים חיים ללא התערבות אדם, בניגוד למצב הנוכחי במרבית העולם. הטיול באותן שמורות הוא חוויה בלתי נשכחת לתייר האורבני, והאפשרויות בו לא נגמרות – טרקים של כמה ימים, טיול יום, צפייה בבעלי החיים והצמחים ואטרקציות ספורטיביות שונות.

 

* בעלי חיים

בקוסטה ריקה יש יותר מ-600 מינים של בעלי חיים (כולל חרקים) וכ-1,400 זני צמחים. היערות הטרופיים הם סיבה חשובה לכך. קופים, ציפורים נדירות, צפרדעים, עצלנים ודורבנים הם רק חלק קטן מאינסוף החיות שנמצאות בשמורות הטבע ולפעמים גם במרחבים הפתוחים. הטבע בתפארתו, עם נופים עוצרי נשימה ובעלי חיים אקזוטיים, מתגלה בקוסטה ריקה, וכדאי לראות אותו, כל עוד הוא קיים.

 

נופים עוצרי נשימה (צילום: גל דנון)
    נופים עוצרי נשימה(צילום: גל דנון)

     

    הגעה לקוסטה ריקה

    • בעלי דרכון ישראלי אינם מחויבים בוויזת כניסה מתחת ל-90 יום, כך שאין דאגה בנסיעה ספונטנית, אך נותרת שאלת ההגעה למקום.

    • הטיסות הזולות יותר מגיעות דרך איבריה שכוללת עצירה קצרה במדריד. משך הטיסה כ-11 שעות והיא מומלצת למטיילים אך פחות מתאימה למשפחות עם ילדים קטנים.

    • טיסות הלילה של יונייטד איירליינס כוללות עצירה בניו יורק, המתנה של שלוש שעות והגעה לאחר כ-11 שעות לקוסטה ריקה.

    קיימות גם טיסות אל-על שמגיעות עד ניו יורק ומשם טיסת Jet Blue ישירה לסן חוזה.

    • בשנה האחרונה נפתחו טיסות נוספות מישראל לאירופה במחירים זולים יחסית שמאפשרות הגעה לשדה התעופה השני בקוסטה ריקה – ליבריה.

     

    כיצד מגיעים לסנטה תרזה?

    • דרך טיסות פנימיות, לרוב מגיעות מסן חוזה, בעלות של 90 דולר ולאחר מכן נסיעה במונית של כ-35 דקות.

    • שאטלים שיוצאים פעמיים ביום מסן חוזה בעלות של 50 דולר לאדם.

    • שני אוטובוסים ישירים מסן חוזה ישירות לסנטה תרזה, ב-6:00 וב-14:00, בעלות של 10 דולר.

    כמו כן ניתן לשכור נהג פרטי או לחלופין לשכור מכונית לימי החופשה ולהחזירה ביום הסיום לאזור שדה התעופה.

     

    מה לארוז?

    תמיד כדאי להיות מוכנים, אם למזג אוויר חם ואם למעט גשם טרופי. לאותם מקרים מומלץ להביא מעיל גשם, אבל לרוב ההגעה לשם היא בעונות המאופיינות במזג אוויר חמים, כך שכדאי להצטייד בבגד ים, כפכפים, סנדלים ונעלי הליכה לטיולים, כמו גם חולצות קצרות ומכנסיים נוחים.

     

     

    הסיפור של מלי

     

    מלי ובו זוגה (צילום: חיים אפרייאט)
      מלי ובו זוגה(צילום: חיים אפרייאט)

       מלי, משפחתה וחבריה קיבלו לפני 15 שנה החלטה חשובה, כזו ששינתה את חייהם והולידה מציאות חדשה, רחוקה מישראל ואורח החיים בה.

       

      המסע התחיל עם אחד מחברי הקבוצה שהחליט לנסוע לבדו לקוסטה ריקה כדי לראות מה יש באותו מקום לא מוכר. אלה היו ימי הזוהר של הנסיעות לחופים, רוב הצעירים טסו לתאילנד ונשבו בקסמיה, אך לא כך היה המצב עם קוסטה ריקה שטרם הוכרה בשלמותה. אותו חבר חזר עם בשורה משמחת – נמצא המקום המושלם, גן העדן שחבריו מחפשים יום וליל, ואליו הם אמורים לעבור.

       

      מלי, וכך גם בעלה וחבריה, פרצו בצחוק. הם לא התכוונו לעזוב את עבודותיהם ואת עסקיהם החדשים למקום שבו אין עתיד ידוע, ויתרה מזו הם טענו כי הרעיון כולו נוצר בהשפעת שיכרון הנופים האקזוטיים שהינו זמני בלבד. חלקם אפילו לא הכירו את אותו מקום, אז רק "קוסטה ברבה" פורסם, וספק אם יצליחו לבטוח בחלום שעליו מעולם לא שמעו.

       

        (צילום: חיים אפרייאט)
        (צילום: חיים אפרייאט)

         

        תחילה הזדעזעו מהרעיון, לא ידעו לאן הולכים, מתי ואיך, אך עד מהרה הלחץ ותחושת השיגעון הפכו להבנה ואילוץ לקבל בחירה ממשית, כזאת שמשנה את כל אורח החיים ואת העתיד לבוא. זמן רב הם התלבטו וחשבו כי לא ייסעו, אולם הגורל זימן לקבוצה חיים חדשים במקום אחר עם אוויר אחר, כך היא מסבירה. העסקים נסגרו, והמזוודות נארזו ונשלחו ליעד החדש.

         

        שלוש משפחות וארבעה רווקים יצאו במטרה להצמיח שורשים ולבנות בית בחופים הבתוליים של קוסטה ריקה.

         

        הם רכשו כמה חלקות באזור והסבו אותם לבתי הארחה, לאורחים שיבואו מהארץ וייהנו יחד איתם מהחוויה הייחודית. בניית החלום הייתה יקרה, והוסכם כי אם הדברים לא ילכו כמתוכנן, תחזור הקבוצה לארץ בתוך חמש שנים.

         

          (צילום: חיים אפרייאט)
          (צילום: חיים אפרייאט)

           

          בלילה הראשון הכל היה שונה, מפחיד וחשוך. סבך הג'ונגל הסתיים בגדרות שנמשכו עד החוף עם החול הלבן. זה לא מה שהם דמיינו, אותה שממה, אבל הם המשיכו הלאה, ניסו עוד קצת ולא ויתרו. עם ואן גדול שאליו נדחפו 15 איש בלחץ הם נסעו לכיוון סנטה תרזה, ובה תכננו להשתקע. החלום ליצור מקום שקט שמאפשר לארח ולקבל אליו חברים ואורחים בלתי צפויים, לשנות גישה, דחף אותם קדימה. אחרי חודש במקום הם הפכו לבעלים של 15 הדונם הראשונים על הים במרכז הכפר.

           

          השותפות של כל הנפשות הפועלות שהחלו דרך משותפת ביחד החזיקה מעמד כנגד כל הסיכויים עשר שנים, ובמהלכן נפתח מלון בשם אור החיים, Luz De Vida, כיום בננה ביץ', שזכה להצלחה רבה אשר הביאה איתה להקמתם של מלונות נוספים ואירוח מבקרים רבים.

           

           

          על המלון

          המלון, שדורג במקום הראשון באזור במדד Trip Adviser, ממשיך לקבל המלצות חמות מהמבקרים בו. המלון מנוהל בידי מלי ובעלה והפך ליעד מבוקש בקרב ישראלים החוששים מההגעה הראשונה לאזור. כמו כן מציע המלון חוויה של חגיגת החגים בחו"ל, עם ארוחה חגיגית בפסח, עם יבוא סופגניות מהארץ יחד עם הכנת נרות לילדים בחנוכה, וכמובן עם מסיבת פורים על החוף עצמו.

           

            (צילום: חיים אפרייאט)
            (צילום: חיים אפרייאט)

             

            המלון גם מאפשר לקיים חתונות בלוקשיין הרומנטי ביותר – על חוף הים, בעת שקיעה, עם החברים והמשפחה.

             

              (צילום: חיים אפרייאט)
              (צילום: חיים אפרייאט)

               

              רבים מהמבקרים בחוף באים גם בשביל לינה במלונות בסנטה תרזה המתחילים בעלות של 15 דולר לאדם ללילה ויכולים להגיע עד ל-1,000 דולר ללילה.

               

              לאתר המלון לחצו כאן

               

               

               
              הצג:
              אזהרה:
              פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד