אין כמו בבית: "אנשים היום מעדיפים לתפור לעצמם את הבגדים"

אחרי שהתרגלנו להתלבש לפי ההיצע בחנויות, טרנד חדש מחזיר את התפירה הביתית למרכז הבמה וסוחף אחריו חובבי אופנה שרוצים שליטה מוחלטת על המלתחה שלהם

איתי יעקב

|

04.09.16 | 09:27

הגיע הזמן לחזור לתפירה הביתית, כמו ב-1954 (צילום: Gettyimages)
הגיע הזמן לחזור לתפירה הביתית, כמו ב-1954 (צילום: Gettyimages)

לפני כחודשיים הגיעה גל איינהורן יחד עם בן זוגה לפסטיבל מידברן, פסק זמן מעבודת ההיי-טק שלה ביומיום. לכבוד הפסטיבל, הידוע בתלבושות האקסטרווגנטיות והייחודיות של המבלים בו, שהופכים לדרי מדבר לחמישה ימים, החליטה איינהורן לתפור בעצמה את מערכות הלבוש שלה לאירוע: חצאית המורכבת משש שכבות של מלמלה, שמלה המורכבת משתי שכבות ושני זוגות מכנסונים. לבן זוגה תפרה קילט, אותה חצאית סקוטית מסורתית. היבול האופנתי של איינהורן בת ה-31 הוא פרי לימודיה בקורס התפירה בבית הספר גואפו (מספרדית: חתיך) של מעצב האופנה טל דקל ובן זוגו, העיתונאי איתי א. גורביץ'. "תמיד אהבתי לתפור לעצמי – מכפלות, תיקים, תחפושות לפורים – אבל לפני פחות משנה בן הזוג שלי הציע לי ללמוד תפירה באופן מקצועי", היא אומרת.

 

>> מוזמנים לעשות לנו לייק בפייסבוק

 

גם מורן מילר, 26, רקדנית בלהקת המחול של אבשלום פולק וענבל פינטו, החלה ללמוד תפירה לפני מספר חודשים. כמו איינהורן, גם היא מעדיפה לתפור לעצמה פריטי לבוש מקוריים, במקום להסתמך על ההיצע ברשתות האופנה המסחריות ואצל המעצבים המקומיים. "אני קונה בעיקר בנסיעות לחו"ל עם הלהקה, ובישראל אני בכלל לא רוכשת בגדים", היא אומרת בשיחה עם Xnet. "אני לא יכולה לומר לך שאני כל היום תופרת לעצמי בגדים, אבל היום יש לי את הכלים לתפור לעצמי פריטים בסיסיים כמו חצאית, חולצה, שמלה ומכנסיים".

 

 (צילום: Gettyimages)

     

    איינהורן ומילר הן רק חלק קטן מתוך מגמת ה-DIY באופנה, שזוכה לאחרונה לפופולאריות עם קורסי העשרה רבים שנפתחים ופונים לקהל שרוצה ללמוד לעצב לעצמו פריטי לבוש ואביזרים. למשל, מותג הנעליים אימלדה של המעצבת שני מיפאנו חסין, שהחל לפתוח את הסטודיו שלו לסדנאות לקהל הרחב, בהן יכולים המשתתפים לעצב נעליים לפי טעמם האישי בעלות של 600 שקל.

     

    "היום יש לי את הכלים לתפור לעצמי פריטים בסיסיים כמו חצאית, חולצה, שמלה ומכנסיים". תלמידים בגואפו שוקדים על עיצובי אופנה
      "היום יש לי את הכלים לתפור לעצמי פריטים בסיסיים כמו חצאית, חולצה, שמלה ומכנסיים". תלמידים בגואפו שוקדים על עיצובי אופנה

       

      ב"בעלי המלאכה" בדרום תל אביב מתקיימות שלל סדנאות של הדפס על חולצות וטקסטיל, ובנובמבר הקרוב יתקיימו בקניון איילון ברמת גן מגוון סדנאות לקהל הרחב בנושאים כמו עיצוב תכשיטים, תיקים, ארנקים, נעלי בית, גופיות ושמלות. בגואפו, בית הספר החדש, מציעים מגוון קורסי תפירה במחירים שנעים מ-2,990 שקל לקורס בסיסי של 12 מפגשים ועד 20,490 שקל לקורס מקצועי הנמשך שנה וחצי וכולל לימודי תפירה ותדמיתנות. בנוסף, ברשת תמצאו פורומים פופולאריים המתמקדים בתפירה, כמו "פורום תפירה" שבו חברים אלפי תופרים ותופרות, מקצועיים ומקצועיים פחות.

       

      מי צריך חנויות ומותגים? 1860 (צילום: Gettyimages)
        מי צריך חנויות ומותגים? 1860(צילום: Gettyimages)

         

        החזרה למלאכות יד כמו תפירה היא תגובת נגד לקפיטליזציה של שוק האופנה – מגמה שחזאי טרנדים דוגמת לי אדלקורט זיהו בשנה החולפת. "הרבה אנשים היום מעדיפים לתפור לעצמם את הבגדים בבית, מאשר לקנות בחוץ", אומר גורביץ', "אנשים רוצים גם ללמוד איך לתקן בעצמם את הבגד ואיך לעשות דברים קטנים לבית כמו כריות או ציפיות". בתחילת השנה התייחסה גם מעצבת הטרנדים עדי יופה להלך רוח זה בשיחה עם Xnet: "אנשים פחות מתעניינים היום במותג או בלוגו, אלא במוצר עצמו". יופה קישרה אז בין המגמה האופנתית לתהליך שעובר גם על שוק האוכל, שבו אנשים מעדיפים לבשל את המזון שלהם בבית ולא לרכוש מזון תעשייתי.

         

        "בשנה האחרונה זיהינו עלייה של 25 אחוז בהרשמה לקורסי התפירה הבסיסיים". לימודי החוץ בשנקר (צילום: אחיקם בן-יוסף)
          "בשנה האחרונה זיהינו עלייה של 25 אחוז בהרשמה לקורסי התפירה הבסיסיים". לימודי החוץ בשנקר(צילום: אחיקם בן-יוסף)

           

          את צמיחת המגמה מזהה גם עודד חי, ראש המחלקה ללימודי חוץ בשנקר, המציעה מגוון רחב של קורסים בתחום האופנה: החל בלימודי תפירה בסיסיים, דרך סטיילינג ועד קורסי תדמיתנות ממוחשבת. "בשנה האחרונה זיהינו עלייה של 25 אחוז בהרשמה לקורסי התפירה הבסיסיים", אומר חי, "וזה בא לידי ביטוי גם בקהל שנרשם, המתחלק לשלוש קבוצות: בנות צעירות שרוצות ללמוד תפירה כדי לתפור לעצמן פריטי לבוש; נשים בעשור הרביעי והחמישי לחייהן, בעלות מקצועות חופשיים שמחפשות תחום עניין נוסף; ואנשים שרוצים לעסוק באופנה, שעסקו באופנה בעבר או שרוצים להתקבל ללימודי עיצוב, שמגיעים כדי ללמוד או לחזק את כישורי התפירה שלהם".

           

          וכמה משלמים יותר על שמלה של זארה בישראל? 

          לחצו על התמונה למחיר המלא בארץ ובחו"ל (צילום: מתוך אתר זארה)
          לחצו על התמונה למחיר המלא בארץ ובחו"ל (צילום: מתוך אתר זארה)

           

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד