עוגה משולשת עם נקטרינות אפויות

חידוש מרענן לקלאסיקה מפעם: עוגת ביסקוויטים קרה עם שכבות מענגות של קרם וניל, נקטרינות מקורמלות וקרם שוקולד

עוגה משולשת עם נקטרינות אפויות  (צילום: דן לב, סגנון: פסי ברניצקי)
עוגה משולשת עם נקטרינות אפויות (צילום: דן לב, סגנון: פסי ברניצקי)

 

המרכיבים

(1 עוגה גדולה)

 

לנקטרינות האפויות

  • 5-4 נקטרינות בינוניות קשות, חתוכות לקוביות בגודל 2 ס"מ
  • קליפה מגוררת מ־1 לימון
  • מיץ מ־1 לימון
  • 4 כפות סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל

לקרם הווניל

  • 150 גרם חמאה, מומסת
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • 1 ביצה
  • 2 מכלים (500 גרם) גבינה לבנה5% –%9 שומן
  • 4 כפות (40 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל

להרכבת העוגה

  • 1 כוס חלב
  • 1 חבילת ביסקוויטים, מומלץ בטעם וניל

לקרם השוקולד

  • 50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 50 גרם שוקולד חלב, שבור לקוביות
  • 50 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 4 כפות שמנת מתוקה 32% שומן או 4 כפות חלב

 

ההכנה

1. הנקטרינות: מחממים את התנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. שמים את קוביות הנקטרינות בקערה, מוסיפים את קליפת הלימון והמיץ, הסוכר והווניל ומערבבים. מפזרים בתבנית ואופים 25-20 דקות, עד שהנקטרינות זהובות והנוזלים מתקרמלים. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.

3. הקרם: שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה את החמאה, הסוכר וסוכר הווניל ומעבדים לקרם בהיר. מוסיפים את הביצה ומעבדים. מוסיפים את הגבינה ומעבדים לקרם חלק. מוסיפים את הפודינג ומעבדים כ־2 דקות נוספות, למרקם אחיד וחלק.

4. הרכבת העוגה: מרפדים תבנית גדולה ברדיד אלומיניום. יוצקים את החלב לקערה שטוחה. טובלים בו קלות 18 מהביסקוויטים ומסדרים אותם בתבנית ב־3 טורים צמודים זה לזה, שבכל אחד מהם 6 ביסקוויטים המונחים צמודים לרוחבם.

5. מורחים על הביסקוויטים כרבע מכמות הקרם ומיישרים.

6. טובלים עוד 18 ביסקוויטים בחלב ומסדרים אותם באותו אופן כשכבה שנייה. יוצקים עליהם את יתרת הקרם ומיישרים. מפזרים את הנקטרינות כך שיישארו שוליים נקיים ברוחב כ־3 ס"מ מכל צד. מאחסנים את העוגה במקרר לשעה (לא יותר!), עד שהקרם מתייצב.

7. מוציאים ו"מקפלים" את העוגה למשולש: תוחבים את הידיים מתחת לרדיד האלומיניום, משני הצדדים, ומרימים את הטורים מימין ומשמאל עד שהם נפגשים במרכז. מהדקים את הרדיד מעל נקודת המפגש ומאחסנים במקרר שעה נוספת.

8. בינתיים מכינים את הקרם: שמים את מרכיביו בכלי מתאים ומחממים במיקרוגל בהפסקות (30 שניות בכל פעם), עד שאפשר לערבבם לקרם.

9. מוציאים את העוגה, פותחים את רדיד האלומיניום, ויוצקים עליה את הקרם. מאחסנים במקרר 4 שעות נוספות. מגישים.

 

 

  • זמן הכנה: שעה + 6 שעות קירור
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים: עד 3 ימים, במקרר

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
צמחוני
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג