המעצב של ג'יזל בטקס האולימפי: תלמיד ישיבה שהפך לגאוות אופנה

הכירו את אלקסנד הרשקוביץ, שעומד מאחורי ההופעה של הדוגמנית ששברה את הרשת בפתיחת המשחקים האולימפיים. וגם: סמל הסקס ששם את טונגה על המפה

איתי יעקב

|

07.08.16 | 11:16

"ג'יזל. ענף אולימפי: הליכה" (צילום: Gettyimages)
"ג'יזל. ענף אולימפי: הליכה" (צילום: Gettyimages)
אחד המעצבים הברזילאים המפורסמים בעולם. אלקסנד הרשקוביץ (צילום: Gettyimages)
אחד המעצבים הברזילאים המפורסמים בעולם. אלקסנד הרשקוביץ (צילום: Gettyimages)
טקס הפתיחה של האולימפיאדה הוא הזדמנות עבור מדינות רבות לחשוף תלבושות מסורתיות, לצד מדי נבחרת בצבעי הדגל (צילום: Gettyimages)
טקס הפתיחה של האולימפיאדה הוא הזדמנות עבור מדינות רבות לחשוף תלבושות מסורתיות, לצד מדי נבחרת בצבעי הדגל (צילום: Gettyimages)
 

טקס הפתיחה של המשחקים האולימפיים בריו סיפק לחובבי האופנה לא מעט רגעים של עונג מול המסך, ובראשם הדוגמנית ג'יזל בונדשן, שנבחרה להוביל את הטקס, וצעדה את מסלולו על רקע השיר הברזילאי המפורסם הנערה מאיפנמה, שנה וחצי בדיוק לאחר שהכריזה כי היא יורדת ממסלולי התצוגות ופורשת. גוגל טרנדס צייצו בטוויטר כי שמה של ג'יזל במנוע החיפוש זינק ב-1,850 אחוז בתוך שעה במהלך ערב הפתיחה של המשחקים האולימפיים. מהר מאוד הפכה הדוגמנית הברזילאית לגיבורת טוויטר, עם ערב רב של ציוצים בנוגע להופעתה בטקס. "ג'יזל ודאי חסרת נשימה אחרי מסלול כזה", צייצה דוגמנית ויקטוריה'ס סיקרט מרתה האנט, והתכוונה למסלול באורך 400 מטר שגמעה בונדשן על עקבים בגובה 12 סנטימטר, ואילו העיתונאית הקנדית מוניקה פלטק סיכמה את הערב בקצרה: "ג'יזל. ענף אולימפי: הליכה".

 

>> מוזמנים לעשות לנו לייק בפייסבוק

 

 

והיתה כמובן שמלת הפאייטים הנוצצת שלבשה בונדשן, אשר מאחוריה עומד המעצב היהודי-ברזילאי אלקסנד הרשקוביץ, 45, יליד סאו פאולו, הפועל מזה 20 שנה על קו ניו יורק-סאו פאולו, בהן הפך לאחד המעצבים הברזילאים המפורסמים בעולם. הרשקוביץ סיפר כי העבודה על השמלה ארכה 4 חודשים, והיא עוצבה בשיתוף פעולה מלא עם בונדשן.

 

כבן למהגרים מהונגריה ופולין שברחו מאירופה במלחמת העולם השנייה, הרשקוביץ הפגין בעיצוביו לא פעם אלמנטים יהודיים כסמלי מגן דוד - עדות לחינוך האורתודוכסי שקיבל בלימודיו בישיבה. "אני בן למשפחה יהודית לא דתית, אבל בחרתי ללמוד בבית ספר יהודי דתי כל חיי", סיפר בראיון לאתר התרבות Remezcla. "בחרתי לשמר את המסורת המשפחתית. אבא שלי למד שם ורציתי להמשיך את דרכו".

 

"אני בן למשפחה יהודית לא דתית, אבל בחרתי ללמוד בבית ספר יהודי דתי כל חיי". עיצובים של הרשקוביץ (צילום: Gettyimages)
    "אני בן למשפחה יהודית לא דתית, אבל בחרתי ללמוד בבית ספר יהודי דתי כל חיי". עיצובים של הרשקוביץ(צילום: Gettyimages)

     

    מדי בוקר הגיע הרשקוביץ ללימודים חמוש כיפה וציצית, ועד היום הוא מספר כי מה שהשפיע על עיצוביו לאורך השנים היו דקדוקי הצניעות של הבנות בבית הספר, שהיו צריכות לכסות עצמן בחצאיות ארוכות ובחולצות עם שרוולים ארוכים. "העיצובים הראשוניים שלי היו מאוד סגורים. בהתחלה לא הבנתי מדוע, אבל תוך כדי עבודה הבנתי שכל חיי ראיתי מולי נשים מכוסות, וזה חלחל לעיצובים שלי", אמר. "אני מאוד אוהב לעצב שמלות ארוכות עם מפתחים חשופים, ולשחק על המתח שבין חשוף למוסתר".

     

    הרשקוביץ לא היה המעצב המפורסם היחיד שזכה לחשיפה הכלל עולמית באיצטדיון המרקנה בריו ביום שישי. טקס הפתיחה של האולימפיאדה הוא הזדמנות עבור מדינות רבות לחשוף תלבושות מסורתיות, לצד מדי נבחרת בצבעי הדגל, מעשה ידיהם של מעצבי אופנה גדולים שנבחרו כמייצגים את מולדתם.

     

    הנבחרת הישראלית בטקס הפתיחה של האולימפיאדה (צילום: Gettyimages)
      הנבחרת הישראלית בטקס הפתיחה של האולימפיאדה(צילום: Gettyimages)

       

      נציגי בורונדי מאפריקה עלו לבושים גלימות מנומרות משולבות בצעיפי סאטן לבנים וכידוני עץ, נציגי איי קוק שבאוקיינוס השקט לבשו מערכות לבוש ירוקות מעוטרות פרחים ולראשם זרי פרחים צבעוניים, והמשלחת מאינדונזיה שילבה בין לבוש מסורתי למדים בצבעוניות הדגל עם הדפס של סמל המדינה.

       

      מי שגנבה את ההצגה עוד בטרם החלו המשחקים עצמם, היתה המשלחת מטונגה, ממלכה קטנה בדרום האוקיינוס השקט, שבראשה צעד נושא הדגל, לוחם הטאקוונדו פיתה טאופאטופה, לבוש חצאית מסורתית ובפלג גוף עליון עירום ומשוח בשמן. בין רגע הפך טאופאטופה לסמל מין ברשתות החברתיות, ושם את טונגה על המפה.

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד