האישה הראשונה של כריסטיאן דיור: המעצבת המהפכנית החדשה במותג

אחרי 8 שנים בראש בית ולנטינו, תעבור מריה גרציה קיורי למתחרים בדיור, שמעצביו בכל 70 שנות קיומו היו גברים. הכירו את מי שרואה את ברלוסקוני כאויב הנשים

איתי יעקב

|

12.07.16 | 12:35

"אני רואה אחריות רבה בהיותי האישה הראשונה בראש בית אופנה שמציג את הביטוי הטהור ביותר של נשיות". מריה גרציה קיורי עם השותף לשעבר, פייר פאולו פיקיולי (צילום: Gettyimages)
"אני רואה אחריות רבה בהיותי האישה הראשונה בראש בית אופנה שמציג את הביטוי הטהור ביותר של נשיות". מריה גרציה קיורי עם השותף לשעבר, פייר פאולו פיקיולי (צילום: Gettyimages)
שמלות רומנטיות עשירות ברקמות בעבודת יד, הדפסי פרחים ואביזרים נוטפי תשוקה. ולנטינו (צילום: Gettyimages)
שמלות רומנטיות עשירות ברקמות בעבודת יד, הדפסי פרחים ואביזרים נוטפי תשוקה. ולנטינו (צילום: Gettyimages)
אוליביה וויילד, קירה נייטלי וניקול קידמן בשמלות של ולנטינו. "חיפשתי מעצבת עם הבנה עמוקה בצרכים של נשים, היום ומחר, ברחבי העולם", אמר סידני טולדנו, נשיא ויו"ר כריסטיאן דיור (צילום: Gettyimages)
אוליביה וויילד, קירה נייטלי וניקול קידמן בשמלות של ולנטינו. "חיפשתי מעצבת עם הבנה עמוקה בצרכים של נשים, היום ומחר, ברחבי העולם", אמר סידני טולדנו, נשיא ויו"ר כריסטיאן דיור (צילום: Gettyimages)
 

תשעה חודשים של ספקולציות, שהחלו עם התפטרותו של ראף סימונס באוקטובר מתפקיד המנהל האמנותי של כריסטיאן דיור, הגיעו ביום שישי האחרון לסיומם, עם מינויה של מריה גרציה קיורי למחליפתו בתפקיד.

 

>> מוזמנים לעשות לנו לייק בפייסבוק

 

מחול השמועות בדבר מינויה של קיורי למשבצת המיותמת, החל לרוץ בתקשורת כבר לפני כשבועיים, שעה שקיורי עדיין שימשה כמנהלת הקריאטיבית של בית האופנה המתחרה ולנטינו, אך יחד עם שמה עלו בחודשים האחרונים גם המעצבים אלבר אלבז, הדי סלימאן, שרה ברטון וריקרדו טישי, כמועמדים אופציונאליים להחלפת סימונס. רק ביום חמישי האחרון, עם פרסום ההודעה הרשמית על עזיבתה את בית ולנטינו, ברור היה לכולם כי פניה לדיור, כאישה הראשונה בתפקיד המעצבת הראשית של בית האופנה ב-70 שנות קיומו.

 

"אני כבר לא יכולה לחכות לבטא את החזון שלי". מריה גרציה קיורי (צילום: Gettyimages)
    "אני כבר לא יכולה לחכות לבטא את החזון שלי". מריה גרציה קיורי(צילום: Gettyimages)

     

    אם להסתמך על הדברים שמסר השבוע סידני טולדנו, נשיא ויו"ר כריסטיאן דיור, הבחירה בקיורי היא יותר ממשחק הכיסאות המתנהל מדי מספר שנים בתעשיית האופנה. בראיונות שהעניק בסוף השבוע הסביר שמינויה של המעצבת בת ה-52, הוא חלק ממהפכה נשית בעולם, ובתעשיית האופנה בפרט, הנשלטת ברובה על ידי מעצבי אופנה גברים.

     

    קיורי תהיה האישה הראשונה של דיור, והשנייה בלבד בתאגיד LVMH כולו, המחזיק גם בבית האופנה דיור, אחרי פיבי פילו, המעצבת של בית האופנה סלין, שגם הוא בבעלות התאגיד. בכל יתר בתי האופנה בקבוצה - לואי ויטון, ז'יבנשי, לואווה, דונה קארן, פנדי ואחרים – המעצבים הראשיים הינם גברים.

     

    סגנון רומנטי ונשי, שמככב גם על השטיחים האדומים. ג'ניפר לופז, מריל סטריפ, קים קרדשיאן ופרנקה סוזאני (צילום: Gettyimages)
      סגנון רומנטי ונשי, שמככב גם על השטיחים האדומים. ג'ניפר לופז, מריל סטריפ, קים קרדשיאן ופרנקה סוזאני(צילום: Gettyimages)

       

      "העובדה שעומדת בראש בית האופנה אישה, עולה בקנה אחד עם רוח הזמן. בבריטניה צפויה להתמנות אישה לראש ממשלה (טולדנו מכוון לשרת הפנים הבריטית תרזה מיי, א"י), ובארצות הברית אולי תיבחר אישה לנשיאות (הילארי קלינטון, כמובן, א"י)", אמר טולדנו השבוע בראיון לפייננשל טיימס. "אופנה אינה עוסקת בעניינים פוליטיים, חברתיים או כלכליים, אך היא משקפת את הלך הרוח המשתנה".

       

      "שבעים וחמישה אחוז מהעובדים בדיור הן נשים", הוסיף טולדנו בראיון ל-BoF, "ולקיורי יש נקודת מבט שונה ממעצב גבר. חיפשתי מעצבת עם הבנה עמוקה בצרכים של נשים, היום ומחר, ברחבי העולם. פגשתי מעצבת עם ניסיון עשיר ואינטואיציה גדולה. היא אדם פשוט, ישיר, ולמען האמת, מהפגישה הראשונה איתה ידעתי שהיא האחת", סיכם טולדנו בדימוי רומנטי.

       

      התצוגה האחרונה של קיורי לבית האופנה ולנטינו (צילום: Gettyimages)
        התצוגה האחרונה של קיורי לבית האופנה ולנטינו(צילום: Gettyimages)

         

        אבל לא ברומנטיקה עסקינן, כי אם בביזנס, כך שלבחירה בקיורי יש גם, ואולי בעיקר, סיבות כלכליות. ברבעון האחרון ירדו המכירות של דיור, ודאי כתוצאה מהיעדר מנהל אמנותי בולט בראש בית האופנה, כמו גם מצניחה כללית במכירות בשוק היוקרה הבינלאומי. בבית האופנה ולנטינו, לעומת זאת, מציגים עלייה של 36 אחוזים במכירות בשנה שעברה – עובדה שוודאי לא נעלמה מעיניהם של קברניטי דיור.

         

        קיורי עצמה הגיבה עד כה לפרסומים בתמציתיות: "אני רואה אחריות רבה בהיותי האישה הראשונה בראש בית אופנה שמציג את הביטוי הטהור ביותר של נשיות. אני כבר לא יכולה לחכות לבטא את החזון שלי".

         

        אימצו את קיורי בחום. בן סטילר והמעצב ולנטינו גראווני  (צילום: Gettyimages)
          אימצו את קיורי בחום. בן סטילר והמעצב ולנטינו גראווני (צילום: Gettyimages)
           

           

          קיורי נולדה וגדלה ברומא, ובה היא גם מתגוררת היום עם בעלה, פאולו רג'יני, בעל אטלייה לחולצות. לשניים בן (ניקולו) ובת (רקלה), שניהם לומדים באוניברסיטה. בכתבת דיוקן שפורסמה עליה בווג נכתב כי היא מנהלת חיי משפחה רגועים, נוסעת מדי בוקר לעבודה על וספה, והחלה ללמוד אנגלית רק כאשר קיבלה לידיה את תפקיד המנהלת הקריאטיבית של ולנטינו ב-2008, יחד עם שותפה המקצועי, פייר פאולו פיקיולי. השניים הכירו במכון האירופאי ללימודי עיצוב ברומא, ובשנת 1989 החלו לעבוד יחד כמעצבי אביזרים בבית האופנה פנדי. עשור לאחר מכן הם מונו יחד למעצבים הראשיים של ולנטינו, ועם פרישתו של המייסד ולנטינו גראווני מעיצוב ב-2008, מונו למנהלים האמנותיים של בית האופנה, שנמצא כיום בשליטת בית המלוכה הקטארי. פיקיולי יישאר בתפקידו כמנהל הקריאטיבי הבלבדי של ולנטינו, כך שהשניים עומדים להפוך משותפים למתחרים.

           

          משותפים למתחרים. מריה גרציה קיורי ופייר פאולו פיקיולי (צילום: Gettyimages)
            משותפים למתחרים. מריה גרציה קיורי ופייר פאולו פיקיולי(צילום: Gettyimages)

             

            ב-30 בספטמבר תציג קיורי את קולקציית הביכורים שלה לדיור, במסגרת שבוע האופנה בפריז לעונת אביב-קיץ 2017. היא תהיה אחראית על קולקציות ההוט קוטור והפרט א-פורטה של בית האופנה, וכן על קו האביזרים לנשים. אם להסתמך על הקולקציות שהציגה יחד עם פיקיולי בבית ולנטינו, הרי שעל המסלול של דיור צפויות לרחף דוגמניות בשמלות רומנטיות עשירות ברקמות בעבודת יד, הדפסי פרחים ואביזרים נוטפי תשוקה.

             

            בית ולנטינו רשם עלייה של 36 אחוזים במכירות בשנה שעברה  (צילום: Gettyimages)
              בית ולנטינו רשם עלייה של 36 אחוזים במכירות בשנה שעברה (צילום: Gettyimages)

               

              מי שאחראי, בעקיפין, על התפתחות הקו הרומנטי המזוהה איתה, הוא לא אחר מראש ממשלת איטליה לשעבר, סילביו ברלוסקוני. "כשנכנסתי לתפקיד ברלוסקוני מונה לראש ממשלת איטליה", סיפרה לווג. "זאת היתה תקופה נוראית. הרגשתי שאנחנו חייבים להגיב נגד הדימוי שנוצר לנשים בתקופת כהונתו".

               

               
              הצג:
              אזהרה:
              פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד