בראוניז ללא תוספת סוכר

קסם של עוגה: טעימה ועסיסית, בעלת מרכיבים בריאים יותר - קמח מלא במקום קמח לבן ותמרים ורסק תפוחים במקום סוכר לבן. והיא אפילו פרווה

בראוניז ללא תוספת סוכר (צילום: בועז לביא, סגנון: נועה קנריק)
בראוניז ללא תוספת סוכר (צילום: בועז לביא, סגנון: נועה קנריק)

 

המרכיבים

(לתבנית בגודל 20x25 או 17x22 ס"מ)

  • 10 יחידות (70 גרם) משמשים מיובשים, מומלץ אורגני
  • 6-5 יחידות (120 גרם ברוטו) תמרים, מומלץ מזן מג'הול
  • 3/4 כוס פחות 1 כף (170 מ"ל) שמן קנולה
  • 3 כפות שטוחות (45 גרם) רסק תפוחי עץ ללא תוספת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 ביצים גדולות
  • 1 כוס פחות 1 כף (130 גרם) קמח מלא
  • 3 כפות (30 גרם) אבקת קקאו, רצוי מנופה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/8 כפית מלח
  • אפשרות לעיטור: 10 חצאי אגוז פקאן טבעי

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־170 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.

2. שמים בקערת מעבד המזון בעל להב הפלדה את המשמשים, התמרים והשמן ומרסקים לעיסה אחידה וחלקה. מוסיפים את רסק תפוחי העץ ואת תמצית הווניל ומרסקים שוב לעיסה אחידה.

3. מקציפים את הביצים לבלילה תפוחה. מוסיפים לעיסת הפירות ומערבבים בעדינות, רק עד לאיחוד.

4. בקערה קטנה מערבבים את הקמח המלא, הקקאו, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים לעיסת הפירות ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.

5. יוצקים לתבנית ומיישרים. אם רוצים – מעטרים בחצאי פקאן. אופים כ־20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מצננים ומגישים.

 

  • המתכון מתאים לסוכרתיים בתנאי שהעוגה תחולק ל־15 ריבועים. ריבוע אחד מומלץ כארוחת ביניים.
  • ייעוץ תזונתי: סיגל בלצר־עירון, דיאטנית קלינית

 

 

זמן הכנה: כשעה (כולל אפייה)

דרגת קושי: בינונית

איך שומרים: עד שבוע בכלי אטום במקרר, או עד חודש, במקפיא.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג