עוגת סולת בסירופ פירות (צילום: דני לרנר, סגנון: נעמה רן)
המרכיבים
תבנית 20X30 ס"מ
- 3 ביצים
- 1/2 כוס שמן, מומלץ קנולה
- 1/2 כוס מיץ תפוזים
- 1/3 כוס (70 גרם) סוכר
- 1 כוס סולת
- 3/4 כוס (105 גרם) קמח
- 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
- 1/8 כפית מלח
לסירופ
- 1 כוס פירות קיץ (שזיפים, נקטרינות, אפרסקים, פירות יער), חתוכים לקוביות
- 1 כוס מים
- 1/3 כוס (70 גרם) סוכר
ההכנה
.1 מחממים את התנור 180-ל מעלות ומשמנים את התבנית.
.2 שמים בקערה את הביצים, השמן, המיץ והסוכר וטורפים היטב. מוסיפים את הסולת, הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים רק עד שהעיסה אחידה. יוצקים לתבנית ואופים 35-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.
.3 בינתיים מכינים את הסירופ: שמים בסיר את הפירות, המים והסוכר ומבשלים 5-כ דקות, עד שהסוכר נמס והנוזל מסמיך מעט. מסננים ושומרים את הפירות ואת הסירופ בנפרד.
.4 כשהעוגה עדיין חמימה, דוקרים אותה בעזרת קיסם בכמה מקומות ויוצקים עליה את הסירופ. מצננים ומגישים יחד עם הפירות המסוננים.
- זמן הכנה: כשעה
- דרגת קושי: קל
- איך שומרים: עד 3 ימים בכלי אטום במקרר