עוגת סולת בסירופ פירות

בלי מיקסר, בלי בלגן ועם המון טעם לעוד: עוגת סולת רכה ולחה, ספוגה בטעמי קיץ מתוקים

עוגת סולת בסירופ פירות  (צילום: דני לרנר, סגנון: נעמה רן)
עוגת סולת בסירופ פירות (צילום: דני לרנר, סגנון: נעמה רן)

המרכיבים

תבנית ‭20X30‬ ס"מ

 

  • 3 ביצים
  • ‭1/2‬ כוס שמן, מומלץ קנולה
  • ‭1/2‬ כוס מיץ תפוזים
  • ‭1/3‬ כוס (70 גרם) סוכר
  • 1 כוס סולת
  • ‭3/4‬ כוס (105 גרם) קמח
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • ‭1/8‬ כפית מלח

 

לסירופ

  • 1 כוס פירות קיץ (שזיפים, נקטרינות, אפרסקים, פירות יער), חתוכים לקוביות
  • 1 כוס מים
  • ‭1/3‬ כוס (70 גרם) סוכר

 

ההכנה

‭.1‬ מחממים את התנור ‭180-ל‬ מעלות ומשמנים את התבנית.

‭.2‬ שמים בקערה את הביצים, השמן, המיץ והסוכר וטורפים היטב. מוסיפים את הסולת, הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים רק עד שהעיסה אחידה. יוצקים לתבנית ואופים ‭35-25‬ דקות, עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.

‭.3‬ בינתיים מכינים את הסירופ: שמים בסיר את הפירות, המים והסוכר ומבשלים ‭5-כ‬ דקות, עד שהסוכר נמס והנוזל מסמיך מעט. מסננים ושומרים את הפירות ואת הסירופ בנפרד.

‭.4‬ כשהעוגה עדיין חמימה, דוקרים אותה בעזרת קיסם בכמה מקומות ויוצקים עליה את הסירופ. מצננים ומגישים יחד עם הפירות המסוננים.

 

  • זמן הכנה: כשעה
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: עד 3 ימים בכלי אטום במקרר

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (3 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג