היום (ראשון) בשעה 12:00 בצהריים חזרה סרבנית הגיוס תאיר קמינר, 19, לבקו"ם, שם תעמוד למשפט נוסף לאחר 20 יום באגף הנשים בכלא 4 הצבאי. קמינר נשפטה ב-10 בינואר, לאחר שהודיעה לרשויות הצבא כי היא מסרבת להתגייס לשירות צבאי בשל פעילות צה"ל בשטחים, ומבקשת להמיר אותו בשירות לאומי.
>> מוזמנים לעשות לנו לייק בפייסבוק
הפעילות הפוליטית של קמינר קיבלה תמיכה גדולה מחברים ופעילים פוליטיים, וכן מחבר הכנסת ויו"ר הרשימה המשותפת איימן עודה, יוצא האח הגדול סלים מרעי, וכמובן, מבני משפחתה. אמה של קמינר היא סיביל גולדפיינר, הבעלים של חברת האופנה קום איל פו, שהתבטאה לא פעם בתקשורת נגד הכיבוש וחרטה על דגלו של המותג אג'נדה פמיניסטית-פוליטית. "חשוב לי לומר שאין קשר בין קום איל פו להחלטה האישית של תאיר", אמרה הבוקר גולדפיינר בשיחה עם Xnet, רגע לפני כניסתה למשפט בענייניה של קמינר. "יחד עם זאת, אני תומכת בכל החלטה של תאיר. אני גאה שגידלתי ילדה לחשיבה עצמאית וביקורתית, למעורבות ואכפתיות".
על אף שגולדפיינר אינה קושרת בין הדברים, חשוב לזכור כי קום איל פו הוא המותג היחיד בישראל, ולא רק באופנה, שפעל ללא ליאות נגד עוולות צה"ל בשטחים, בין אם בדברים שגולדפיינר אומרת בתקשורת ובין אם בקמפיינים של המותג. הזכור מביניהם הוא קמפיין "נשים חוצות גבולות", שצולם על רקע גדר ההפרדה ב-2004. שנתיים קודם לכן הופיע כחלק מקמפיין המותג התצלום "די לכיבוש" של האמנית מיכל היימן - חלק מפרויקט רחב שזימן 15 צלמות שונות לייצר מודעה עבור בית האופנה. הלקוחה הוותיקה של המותג, חברת הכנסת לשעבר נעמי בלומנטל מהליכוד, הכריזה בעקבותיו כי תחרים את מוצרי החברה.
סיפורה של קמינר עלה בתחילת החודש, לאחר שב-7 בינואר היא פרסמה פוסט בפייסבוק בו הסבירה על מניעיה. "קוראים לי תאיר קמינר, אני בת 19, והשנה סיימתי שנת שירות של תנועת הצופים בשדרות. בעוד כמה ימים, אכנס כנראה לכלא. שנה שלמה התנדבתי בשדרות, עבדתי עם ילדים החיים באזור של מלחמה, ושם החלטתי לסרב לשרת בצה"ל", כתבה. "הסירוב שלי נובע מתוך רצון לתרום לחברה שלי ולהפוך אותה למקום טוב יותר, והוא חלק ממאבק מתמשך למען שלום ושוויון".
את הפוסט חתמה במשפט: "אני לא רוצה לעשות דברים שאני לא עומדת מאחוריהם ולשבור שתיקה בדיעבד. אני מסרבת, וגם אתם צריכים לחשוב על זה".