המרכיבים
תבנית מלבנית 30 X 20
לבצק
- 25 גרם שמרים טריים, מפוררים או 1 כף שמרים יבשים
- 1/4 כוס מים פושרים
- 1/4 כוס חלב פושר
- 50 גרם חמאה, רכה
- 2 1/4 כוסות 315) גרם) קמח
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כוס 50) גרם) סוכר
- 1 ביצה
- 2 בננות בשלות, קלופות ופרוסות
למלית
- 150 גרם שוקולד מריר
- 50 גרם חמאה 2 כפות חלב
לציפוי
- 1/4 כוס סוכר
- 1/4 כוס מים
ההכנה
.1 הבצק: שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את השמרים והמים, מערבבים היטב וממתינים כ-5 דקות, עד שהם תוססים. מוסיפים את כל שאר המרכיבים מערבבים קלות במזלג (כדי שהקמח לא יעוף כשהמערבל יפעל). לשים במהירות בינונית 7-5 דקות, לבצק אחיד, גמיש ונעים. מכסים בבד לח או בניילון נצמד ומתפיחים 50-כ דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
.2 בינתיים מכינים את המלית: מחממים את כל מרכיביה בכלי מתאים במיקרוגל או בסיר אדים כפול ("באן מרי"), עד שהשוקולד נמס. מערבבים לקרם אחיד.
.3 מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית תנור בנייר אפייה.
.4 מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים לשניים. מרדדים כל חלק לעלה מלבני בגודל 25X15 ס"מ ובעובי של כ-1 ס"מ.
.5 מורחים מחצית ממלית השוקולד על כל עלה. מגלגלים לגליל ופורסים לפרוסות בעובי של כ-3 ס"מ. מניחים את הפרוסות בתבנית, כשהצד הפרוס ("השבלולים") כלפי מעלה, במרווחים נדיבים (הם עוד יתפחו). מכסים בבד לח או בניילון נצמד ומתפיחים כ-30 דקות, עד שהשבלולים תפוחים מאוד.
6. אופים כ-30 דקות, עד שהשבלולים מזהיבים ואפויים מבפנים.
.7 בינתיים מכינים את הציפוי: מחממים את המים והסוכר בסיר קטן על להבה בינונית, עד שהסוכר נמס ונוצר סירופ מעט סמיך. מצננים מעט. יוצקים על המאפה החם. מצננים עד שהמאפה חמים למגע ומגישים.- עייפים? ממהרים? סתם מתעצלים? ותרו על המלית והשתמשו בממרח שוקולד או בשוקולד אגוזים מוכן.
- זמן הכנה: כשעתיים (כולל אפייה)
- דרגת קושי: בינוני
- איך שומרים: מצונן לגמרי, עד 3 ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר, או עד 3 שבועות במקפיא. מחממים מעט בתנור לפני ההגשה