צילום: שי יחזקאל

אל תייבשו את מלכת החביתות:
איך להכין פריטטה מוצלחת בבית

היא עשירה בחלבון, מקבלת באהבה כל ירק, ותסדר לכם ארוחה זריזה, זולה, חמה ומזינה במחבת אחת. חמישה טיפים לפריטטה טעימה, ולמה עדיף לא לנסות להפוך אותה

רוצים פריטטה צבעונית? הכינו פריטטה מחולקת לרבעים כשכל רבע בצבע אחר של תוספות (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
רוצים פריטטה צבעונית? הכינו פריטטה מחולקת לרבעים כשכל רבע בצבע אחר של תוספות (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

1. השקיעו במחבת טובה

עדיף מחבת נון־סטיק איכותית, שגם תמנע הידבקות של הפריטטה לתחתית וגם תחסוך בכמות השמן.

 

2. שימו לב ללהבה

אל תשכחו להגביר את האש לפני הוספת בלילת הביצים. להבה נמוכה מדי בשלב הזה עלולה לגרום לביצים להידבק לתחתית.

 

3. תקעו כף

מומלץ לבדוק אחרי 5 דקות את תחתית הפריטטה בעזרת כף עץ, כדי לראות אם היא השחימה.

 

4. אל תהפכו

כדאי לוותר על הפיכה של הפריטטה - זו לא חביתה אלא מסה כבדה יותר. אפשר לסיים את ההכנה באפייה בתנור או לחלופין לכסות במכסה ולהנמיך את הלהבה אחרי כ־5 דקות של הכנסת הביצים.

 

5. אל תייבשו

כדאי לאפות את הפריטטה רק עד שהיא מזהיבה אך לא עשויה מדי במשך 8־10 דקות, כדי שתישאר לחה ועסיסית.

 

ועוד רעיון:

רוצים פריטטה צבעונית? הכינו פריטטה מחולקת לרבעים כשכל רבע בצבע אחר של תוספות.

 

חממו מחבתות: חמישה מתכונים לפריטטה

 

 

 

 

 

 

שפית אורחת: נעמה צפתי, "הבית של נעמה" בזכרון יעקב, אירועים פרטיים אינטימיים בהזמנה מראש, באינסטגרם: naamoolim

 

 

 

הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד