צילום: שי יחזקאל

ג'ינג'ית ולוהטת במחבת: פריטטה כתומה עם דלעת, בטטות וגזרים

היא עשירה בחלבון, מקבלת באהבה כל ירק, ותסדר לכם ארוחה זריזה, זולה ומזינה במחבת אחת. מתכון לפריטטה בצבעוניות עזה

פריטטה כתומה (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
פריטטה כתומה (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

אחרי שלמדנו את הסודות לפריטטה מוצלחת, קבלו את המתכונים:

 

החומרים:

  • 4 ביצים
  • 1 כפית אבקת כורכום 
  • 1 כף שמן זית
  • 450 גרם דלעת או דלורית בקוביות
  • 3 בטטות בינוניות, חתוכות לקוביות קטנות
  • 4 גזרים חתוכים לקוביות
  • מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

1. טורפים בקערה את הביצים עם הכורכום. 

2. מטגנים במחבת (חסינת חום לתנור) את כל הירקות בשמן זית על אש נמוכה, עד להתרככות של הבטטות. מתבלים במלח ובפלפל.

3. מגבירים את האש, יוצקים את הביצים מעל הירקות ומטגנים כ־5 דקות.

4. מעבירים את המחבת לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות ואופים כ־10 דקות, עד שהפריטטה מזהיבה.

 

ערכים תזונתיים למנה: 392 קלוריות | 60.5 גרם פחמימות | 13.4 גרם חלבון | 8.6 גרם שומן | 4 מנות

 

שפית אורחת: נעמה צפתי, "הבית של נעמה" בזכרון יעקב, אירועים פרטיים אינטימיים בהזמנה מראש, באינסטגרם: naamoolim

 

הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד