
פריטטה כתומה (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
אחרי שלמדנו את הסודות לפריטטה מוצלחת, קבלו את המתכונים:
החומרים:
- 4 ביצים
- 1 כפית אבקת כורכום
- 1 כף שמן זית
- 450 גרם דלעת או דלורית בקוביות
- 3 בטטות בינוניות, חתוכות לקוביות קטנות
- 4 גזרים חתוכים לקוביות
- מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. טורפים בקערה את הביצים עם הכורכום.
2. מטגנים במחבת (חסינת חום לתנור) את כל הירקות בשמן זית על אש נמוכה, עד להתרככות של הבטטות. מתבלים במלח ובפלפל.
3. מגבירים את האש, יוצקים את הביצים מעל הירקות ומטגנים כ־5 דקות.
4. מעבירים את המחבת לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות ואופים כ־10 דקות, עד שהפריטטה מזהיבה.
ערכים תזונתיים למנה: 392 קלוריות | 60.5 גרם פחמימות | 13.4 גרם חלבון | 8.6 גרם שומן | 4 מנות
