
פריטטה אדומה (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
אחרי שלמדנו את הסודות לפריטטה מוצלחת, קבלו את המתכונים:
החומרים:
- 4 ביצים
- 1 כפית פפריקה מרוקאית
- 1 כף שמן זית
- 4 פלפלים אדומים גדולים
- 5 עגבניות חתוכות לקוביות
- 2 שיני שום פרוסות
- מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. טורפים בקערה את הביצים עם הפפריקה.
2. מטגנים במחבת (חסינת חום לתנור) את כל הירקות בשמן זית על אש נמוכה, עד להתרככות ולצמצום הנוזלים. מתבלים במלח ובפלפל.
3. מגבירים את האש, יוצקים את הביצים מעל הירקות ומטגנים כ־5 דקות.
4. מעבירים את המחבת לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות ואופים כ־10 דקות, עד שהפריטטה מזהיבה.
ערכים תזונתיים למנה: 206 קלוריות | 21.2 גרם פחמימות | 11.2 גרם חלבון | 9 גרם שומן | 4 מנות
שפית אורחת: נעמה צפתי, "הבית של נעמה" בזכרון יעקב, אירועים פרטיים אינטימיים בהזמנה מראש, באינסטגרם: naamoolim