צילום: שי יחזקאל

פריטטה ירוקה עם אפונה, תרד, קישואים, עשבי תיבול וגבינת פטה

היא עשירה בחלבון, מקבלת באהבה כל ירק, ותסדר לכם ארוחה זריזה, זולה ומזינה במחבת אחת. מתכון לפריטטה בצבעוניות עזה

  (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

אחרי שלמדנו את הסודות לפריטטה מוצלחת, קבלו את המתכונים:

 

 החומרים:

  • 4 ביצים
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כוסות אפונה ירוקה (אפשר קפואה)
  • 4 כוסות (250 גרם) תרד, עלים בלבד
  • 3 קישואים גדולים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 כוס עשבי תיבול (מיקס לפי טעמכם: בצל ירוק, פטרוזיליה, כוסברה, שמיר)
  • 100 גרם פטה 5% מפוררת מעל (לא חובה)
  • מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

1. טורפים בקערה את הביצים. 

2. מטגנים במחבת (חסינת חום לתנור) את כל הירקות בשמן זית על אש נמוכה, עד להתרככות. מתבלים במלח ובפלפל.

3. מגבירים את האש, יוצקים את הביצים מעל הירקות ומטגנים כ־5 דקות.

4. מפזרים את גבינת הפטה מעל הפריטטה ומעבירים את המחבת לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות. אופים כ־10 דקות, עד שהפריטטה מזהיבה. 

 

ערכים תזונתיים למנה: 250 קלוריות | 21.2 גרם פחמימות | 20.2 גרם חלבון | 10.5 גרם שומן | 4 מנות

 

שפית אורחת: נעמה צפתי, "הבית של נעמה" בזכרון יעקב, אירועים פרטיים אינטימיים בהזמנה מראש, באינסטגרם: naamoolim

 

הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד