פריטטה סגולה (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
אחרי שלמדנו את הסודות לפריטטה מוצלחת, קבלו את המתכונים:
החומרים:
- 4 ביצים
- 2 סלקים גדולים, מבושלים ומגוררים
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל סגול, פרוס לחצאי טבעות
- 4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
- מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. טורפים בקערה את הביצים עם חצי מכמות הסלק המגורר.
2. מטגנים במחבת (חסינת חום לתנור) את הבצל בשמן זית, עד להזהבה. מוסיפים את תפוחי האדמה, מכסים ומנמיכים את האש. מאדים עד לריכוך במשך כ־10 דקות.
3. מוסיפים למחבת חצי מכמות הסלק שנותרה. מתבלים במלח ובפלפל. מערבבים ומשאירים על אש נמוכה למשך 2 דקות.
4. מגבירים את האש, יוצקים את הביצים מעל הירקות ומטגנים כ־5 דקות.
5. מעבירים את המחבת לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות ואופים כ־10 דקות, עד שהפריטטה מזהיבה.
ערכים תזונתיים למנה: 278 קלוריות | 42.3 גרם פחמימות | 12.1 גרם חלבון | 8.3 גרם שומן | 4 מנות
שפית אורחת: נעמה צפתי, "הבית של נעמה" בזכרון יעקב, אירועים פרטיים אינטימיים בהזמנה מראש, באינסטגרם: naamoolim