- עדכון: משבר הקורונה הביא לדחיית היריד. כעת תאריך היעד החדש הוא 9 בספטמבר, וגם הלוקיישן התחלף: היריד צפוי לחנוך את הוולדרום החדש
בצפון תל אביב.
אחרי שנתיים במרכז הירידים אקספו בצפון תל אביב, יריד ''צבע טרי'' (6-11 במאי) ינדוד השנה לאתר חדש, ויתפרש במתחם מנשייה שבדרום העיר, בתפר שבין נווה צדק ליפו, על שטחו של המוזיאון לתולדות צה''ל. כך נודע השבוע ל-Xnet.
היריד, שלפני עשור התארח במתחם התחנה הסמוך, חוזר אם כך למסורת שקבע בשנותיו הראשונות: לחנוך בכל שנה אתר חדש ואטרקטיבי בתל אביב, בשיתוף פעולה עם העירייה. ב-2013, למשל, זה היה המרכז הלוגיסטי החדש על גבול חולון, רגע לפני שנכנס לפעולה. ב-2017 קילפו אנשי היריד את הניילונים ממוזיאון הטבע החדש ברמת אביב.
הפעם יהיה זה מוזיאון בתי האוסף לתולדות צה''ל, שסגר את שעריו לפני שנה. בימים אלה הוא צפוי לעבור מידי צה''ל לרשותה של עיריית תל אביב, ולפני שיתגלגל למופע נדל''ני חדש יארח את היריד. השטח נדיב: 20 דונמים, שעליהם שלל מבנים נוחים לתצוגה, בהם היסטוריים, המיועדים לשימור.
עוד חדשות מבטיחות הן אורחי הכבוד של היריד. ביתן ''עיצוב טרי'' תופס בו חשיבות הולכת וגדלה מדי שנה, ובמאי הקרוב צפויים להגיע אליו, אחרי משא ומתן שנמשך שנתיים, האחים קמפאנה, צמד המעצבים הברזילאים הנחשבים.
מי שאחראי לחיבור עם הומברטו ופרננדו קמפאנה הוא המעצב עומר פולק, שיעבוד עם השניים על מיצב מיוחד. הייצור יהיה מקומי, ויופקד בידיהם של קולקטיב הסורגות קוצ'ינטה ו''טרמינל עיצוב בת ים'' החדש, שמתוכנן להיחנך במאי, בסמיכות זמנים ליריד צבע טרי. הטרמינל יכלול גם סדנת ייצור, שבה יועסקו מתמודדי נפש. אלה יופקדו על מימוש רעיונותיהם של האחים קמפאנה, שנוהגים לעשות שימוש בחומרים ''דלים'' ובפסולת תעשייתית, שאותם הם מעבדים בעבודת יד ליצירות עיצוב אמנותיות. הסורגות של קוצ'ינטה יעבדו ככל הנראה עם חומר גלם הקרוב לאלה שאיתם נהגו לעבוד בארצות מוצאן, כמו דקלים.
יפעת גוריון, מייסדת והאוצרת הראשית של יריד צבע טרי, מסרה בתגובה: ''החדשות מרגשות מאוד, אך הדברים נמצאים עדיין בשלבי גיבוש. מה שבטוח כרגע הוא שיתוף הפעולה הנמשך עם השותפים המסורתיים שלנו, בראשם עיריית תל אביב-יפו ו-UBS, ואני מקווה שגם שתי החדשות שציינת ייסגרו סופית בקרוב".
לגבי התוכניות העתידיות למתחם, נמסר מהעירייה: תוכנית מרחב התחנה-מנשייה, המקודמת בימים אלה, כוללת את שטח מוזיאון בתי האוסף לשעבר ומייצרת מרחב אורבני המקשר בין מרחב התחנה ומוזיאון צה"ל לשכונות הסמוכות על ידי יצירת רשת רחובות עירונית. התכנית שומרת על אופי מרקמי וקובעת ייעודי קרקע למגורים, מלונאות, מסחר ושטחי ציבור רבים, וכן כיכר ציבורית עירונית הכוללת מבנים ואלמנטים לשימור, תוך חיבור לאזור ההיסטורי של התחנה, מוזיאון צה"ל ומתחם המסילה.