צִלְחוּת זה שם המשחק: קינוח שהוא משחק נפלא של מרקמים מענגים

אוורירי כמו ענן, חלק וקרמי וגם קראנצ'י ומתפצח, הקינוח הזה הוא כל אלה בבת אחת. והבונוס? אין כאן הוראות הרכבה דקדקניות - אתם חופשיים לעצב אותו כראות עיניכם

דוד פרימןפורסם: 30.01.20 07:27
צפו: כך מצלחתים את ארבעת האלמנטים לכדי קינוח מרשים אחד
צילום ועריכה: דוד פרימן
רוצים להרגיש כמו שף סלב?  התפרעו בעיצוב הצלחות  (צילום: דוד פרימן)
רוצים להרגיש כמו שף סלב? התפרעו בעיצוב הצלחות (צילום: דוד פרימן)

מי המורה: ליאור שטייגמן, שף קונדיטור, ראש מגמת הקונדיטוריה ב"דנון"

מה מכינים: מרכיבים קינוח מארבעה אלמנטים לא מסובכים שהכנו מראש. שימו לב כי אפשר ללחוץ על שמות המרכיבים, כדי להגיע למתכונים שלהם.

 

בפרקים הבאים: מתכונים מפורטים לכל הקינוחים המדהימים שראיתם עד כה.

 

קינוח בצלחת

 

מרכיבים

4 מנות

 

 

אופן הכנה

  1. מזלפים על הצלחות גבעות גנאש מוקצף.
  2. מזלפים בין גבעות הגנאש את רוטב הקרמל.
  3. מסדרים את הפקאנים ומאבקים באבקת סוכר.
  4. שוברים את דיסקיות המרנג ומפזרים אותן בצלחות בין הגנאש ורוטב הקרמל.
  5. יוצקים מעט מקרם הקרמל הנוזלי מסביב ועל הקינוח ומגישים מיד.

 

מה זה הטלוויזיה הקינוחית?

עולם הקינוחים הוא אחד מהתחומים הלא רבים שבהם הקנקן חשוב לא פחות ממה שיש בו - כשמגישים קינוח, אפקט ה"וואוו!" משמעותי לא פחות מהטעם. כדי שהמנות האחרונות שלכם יהיו מרשימות במיוחד יצר דוד פרימן את הטלוויזיה הקינוחית. במשך חודשים הוא ביקר עם המצלמה שלו את הקונדיטורים הכי טובים בארץ ותיעד אותם מכינים קישוטים מיוחדים, כדי שגם אתם תוכלו לשחזר אותם בקלות בבית.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את כל שנות העשרים והשלושים המוקדמות של חיי הקדשתי לקריירת ה DJ שכל כך אהבתי, ולסופי שבוע עמוסים באלפי בליינים שהרקדתי במועדונים והבארים הגדולים של אביב. במקביל, בשאר ימות השבוע, עבדתי כטבח וכקונדיטור בבתי מלון, קונדיטוריות ומסעדות שף. הצלחתי להתברג ולהיות חלק מצוות הקונדיטורים בחודשי הפעילות הראשונים של מסעדת "טופולופומפו". שם זכיתי לעבוד עם שף אבי קונפורטי ושף גולן סגל.

חמוש במצלמה ויכולות עריכת וידאו נסעתי מעבר לים ועברתי השתלמויות עם אלופי עולם בקונדיטוריה, כמו אנג'לו מוזה, סדריק גרולה, אטיין לרוואה ובבתי ספר של יצרניות שוקולד בינלאומיות. אבל רציתי עוד, רציתי להתרגש ולאתגר את עצמי יותר.

למדתי בצורה מקצועית צילום ועריכת וידאו, אנימציה, הפקה, תחקירנות, כתיבה, יצירת תוכן, וניהול טכני של שידורים חיים לאינטרנט ולטלוויזיה. ב-2016 החלטתי לשלב את היכולות והמיומנויות הטכניות שרכשתי במהלך השנים עם האהבה שלי לקונדיטוריה. אז חקרתי, התיעצתי ולמדתי. הדמיון והיצירתיות עבדו שעות נוספות. חודשים אספתי חומרים, כתבתי תוכן והרכבתי נבחרת קונדיטורים מופלאה שהסכימה לשתף פעולה והתוצאה היא לפניכם: אני מציג בפניכם בגאווה את ה"טלוויזיה הקינוחית".