מבטיחים שהם לא יגיעו לצלחת שלכם: אגוזי פקאן קלויים ומסוכרים
תוספת פריכה מושלמת לקינוחים, ולא רק: הם מתפצחים טוב יחד עם גלידה רגילה או כמו שהם, מתוך היד. אלמנט שני בסדרת הקינוחים של השף קונדיטור ליאור שטייגמן
צפו: כך מכינים אגוזי פקאן מסוכרים
דוד פרימן

מבטיחים לכם שאלה הרבה יותר טעימים מהקנויים (צילום: דוד פרימן)
מי המורה: ליאור שטייגמן, שף קונדיטור, ראש מגמת הקונדיטוריה ב"דנון"
מה מכינים: אגוזי פקאן מסוכרים
מה עושים עם זה: אם לא מכרסמים אותם לפני, משתמשים בהם לעיטור קינוחים שונים ולתוספת קראנצ'.
בפרקים הבאים: שתי שיטות נוספות להרכיב קינוח מופלא מארבעת האלמנטים המוצגים ומתכונים מפורטים לכל הקינוחים המדהימים שראיתם עד כה.
אגוזי פקאן מסוכרים
מרכיבים
- 40 גרם סוכר
- מעט מים
- 100 גרם אגוזי פקאן קלויים
אופן הכנה
- מחממים את המים והסוכר לחום של 118 מעלות או כשלוש דקות לאחר הרתיחה.
- מורידים מהאש ומוסיפים את הפקאנים. מערבבים עד שהסוכר מתגבש מחדש והפקאנים הופכים מסוכרים.
מה זה הטלוויזיה הקינוחית?
עולם הקינוחים הוא אחד מהתחומים הלא רבים שבהם הקנקן חשוב לא פחות ממה שיש בו - כשמגישים קינוח, אפקט ה"וואוו!" משמעותי לא פחות מהטעם. כדי שהמנות האחרונות שלכם יהיו מרשימות במיוחד יצר דוד פרימן את הטלוויזיה הקינוחית. במשך חודשים הוא ביקר עם המצלמה שלו את הקונדיטורים הכי טובים בארץ ותיעד אותם מכינים קישוטים מיוחדים, כדי שגם אתם תוכלו לשחזר אותם בקלות בבית.