קינוח ממתיק סוד: צפו וגלו מה מסתתר בתוך הכיפות המושלגות

שיטה נוספת להרכיב קינוח נפלא וסוחט מחמאות מארבעה אלמנטים שלמדנו להכין עם השף קונדיטור ליאור שטייגמן - כי אם כבר הכנתם, לא תהרסו לחברים את הדיאטה?

דוד פרימןפורסם: 23.01.20 08:25
צפו: כך מרכיבים קינוח מארבעת המרכיבים שהכנו
צילום ועריכה: דוד פרימן
כמה קטן ככה מרשים: קינוח מארבעת האלמנטים שהודגמו (צילום: דוד פרימן)
כמה קטן ככה מרשים: קינוח מארבעת האלמנטים שהודגמו (צילום: דוד פרימן)

מי המורה: ליאור שטייגמן, שף קונדיטור, ראש מגמת הקונדיטוריה ב"דנון"

מה מכינים: מרכיבים קינוח מארבעה אלמנטים לא מסובכים שהכנו מראש. שימו לב כי אפשר ללחוץ על שמות המרכיבים, כדי להגיע למתכונים שלהם.

 

בפרקים הבאים: שיטה נוספת להרכיב קינוח מופלא מארבעת האלמנטים המוצגים ומתכונים מפורטים לכל הקינוחים המדהימים שראיתם עד כה.

 

קינוח ממולא

 

מרכיבים

8 יחידות

 

 

 

אופן הכנה

  1. מניחים את דיסקיות המרנג על מגש נקי ויבש ומחוררים אותם עם קצה של כפית, כך שנוצר שקע במרכז כל דיסקית.
  2. ממלאים את הגומות שנוצרו ברוטב קרמל.
  3. מזלפים גנאש מוקצף במרכז כל דיסקית, כך שיכסה את קרם הקרמל. משטחים את כיפות הגנאש בעזרת עיגולי שקף כמודגם בסרטון ומכניסים למקפיא ל-20 דקות.
  4. מקלפים את השקפים מהקינוחים, מעטרים באגוזי פקאן מסוכרים ובוזקים מעל את אבקת הסוכר. מגישים.

 

 

מה זה הטלוויזיה הקינוחית?

עולם הקינוחים הוא אחד מהתחומים הלא רבים שבהם הקנקן חשוב לא פחות ממה שיש בו - כשמגישים קינוח, אפקט ה"וואוו!"

משמעותי לא פחות מהטעם. כדי שהמנות האחרונות שלכם יהיו מרשימות במיוחד יצר דוד פרימן את הטלוויזיה הקינוחית. במשך חודשים הוא ביקר עם המצלמה שלו את הקונדיטורים הכי טובים בארץ ותיעד אותם מכינים קישוטים מיוחדים, כדי שגם אתם תוכלו לשחזר אותם בקלות בבית.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את כל שנות העשרים והשלושים המוקדמות של חיי הקדשתי לקריירת ה DJ שכל כך אהבתי, ולסופי שבוע עמוסים באלפי בליינים שהרקדתי במועדונים והבארים הגדולים של אביב. במקביל, בשאר ימות השבוע, עבדתי כטבח וכקונדיטור בבתי מלון, קונדיטוריות ומסעדות שף. הצלחתי להתברג ולהיות חלק מצוות הקונדיטורים בחודשי הפעילות הראשונים של מסעדת "טופולופומפו". שם זכיתי לעבוד עם שף אבי קונפורטי ושף גולן סגל.

חמוש במצלמה ויכולות עריכת וידאו נסעתי מעבר לים ועברתי השתלמויות עם אלופי עולם בקונדיטוריה, כמו אנג'לו מוזה, סדריק גרולה, אטיין לרוואה ובבתי ספר של יצרניות שוקולד בינלאומיות. אבל רציתי עוד, רציתי להתרגש ולאתגר את עצמי יותר.

למדתי בצורה מקצועית צילום ועריכת וידאו, אנימציה, הפקה, תחקירנות, כתיבה, יצירת תוכן, וניהול טכני של שידורים חיים לאינטרנט ולטלוויזיה. ב-2016 החלטתי לשלב את היכולות והמיומנויות הטכניות שרכשתי במהלך השנים עם האהבה שלי לקונדיטוריה. אז חקרתי, התיעצתי ולמדתי. הדמיון והיצירתיות עבדו שעות נוספות. חודשים אספתי חומרים, כתבתי תוכן והרכבתי נבחרת קונדיטורים מופלאה שהסכימה לשתף פעולה והתוצאה היא לפניכם: אני מציג בפניכם בגאווה את ה"טלוויזיה הקינוחית".