אני צנצנת: קינוחי כוסות שיגרמו לכולם לחשוב שלמדתם קונדיטוריה

דיסקיות מרנג, רוטב קרמל רך, אגוזי פקאן מסוכרים וזילופי גנאש מוקצף חוברים יחד לכדי שלמות אחת שאומנם נשמעת טיפה מסובכת אבל מי שלא מנסה לא אוכל טוב

דוד פרימןפורסם: 15.01.20 14:11
צפו: כך מכינים קינוח מרשים מארבעה מרכיבים
צילום ועריכה: דוד פרימן
שומרים את המרכיבים בנפרד ומרכיבים בסמוך להגשה (צילום: דוד פרימן)
שומרים את המרכיבים בנפרד ומרכיבים בסמוך להגשה (צילום: דוד פרימן)

מי המורה: ליאור שטייגמן, שף קונדיטור, ראש מגמת הקונדיטוריה ב"דנון"

מה מכינים: מרכיבים קינוח מארבעה אלמנטים לא מסובכים שהכנו מראש. שימו לב כי אפשר ללחוץ על שמות המרכיבים, כדי להגיע למתכונים שלהם.

 

בפרקים הבאים: שתי שיטות נוספות להרכיב קינוח מופלא מארבעת האלמנטים המוצגים ומתכונים מפורטים לכל הקינוחים המדהימים שראיתם עד כה.

 

קינוח כוסות

 

מרכיבים

6 כוסות

 

 

אופן הכנה

  1. מזלפים מעט רוטב קרמל בתחתית הכוסות.
  2. שוברים את דיסקיות המרנג לחתיכות גסות ומחלקים מחצית מהכמות בין הכוסות.
  3. מפזרים מעט מאגוזי הפקאן ומזלפים מהגנאש המוקצף.
  4.  מזלפים את רוטב הקרמל בין זילופי הגנאש ומפזרים את המחצית השנייה של דיסקיות המרנג.
  5. מסיימים בגנאש. מפזרים עליו עוד מאגוזי הפקאן ומעטרים באבקת סוכר. מגישים.

 

מה זה הטלוויזיה הקינוחית?

עולם הקינוחים הוא אחד מהתחומים הלא רבים שבהם הקנקן חשוב לא פחות ממה שיש בו - כשמגישים קינוח, אפקט ה"וואוו!" משמעותי לא פחות מהטעם. כדי שהמנות האחרונות שלכם יהיו מרשימות במיוחד יצר דוד פרימן את הטלוויזיה הקינוחית. במשך חודשים הוא ביקר עם המצלמה שלו את הקונדיטורים הכי טובים בארץ ותיעד אותם מכינים קישוטים מיוחדים, כדי שגם אתם תוכלו לשחזר אותם בקלות בבית.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את כל שנות העשרים והשלושים המוקדמות של חיי הקדשתי לקריירת ה DJ שכל כך אהבתי, ולסופי שבוע עמוסים באלפי בליינים שהרקדתי במועדונים והבארים הגדולים של אביב. במקביל, בשאר ימות השבוע, עבדתי כטבח וכקונדיטור בבתי מלון, קונדיטוריות ומסעדות שף. הצלחתי להתברג ולהיות חלק מצוות הקונדיטורים בחודשי הפעילות הראשונים של מסעדת "טופולופומפו". שם זכיתי לעבוד עם שף אבי קונפורטי ושף גולן סגל.

חמוש במצלמה ויכולות עריכת וידאו נסעתי מעבר לים ועברתי השתלמויות עם אלופי עולם בקונדיטוריה, כמו אנג'לו מוזה, סדריק גרולה, אטיין לרוואה ובבתי ספר של יצרניות שוקולד בינלאומיות. אבל רציתי עוד, רציתי להתרגש ולאתגר את עצמי יותר.

למדתי בצורה מקצועית צילום ועריכת וידאו, אנימציה, הפקה, תחקירנות, כתיבה, יצירת תוכן, וניהול טכני של שידורים חיים לאינטרנט ולטלוויזיה. ב-2016 החלטתי לשלב את היכולות והמיומנויות הטכניות שרכשתי במהלך השנים עם האהבה שלי לקונדיטוריה. אז חקרתי, התיעצתי ולמדתי. הדמיון והיצירתיות עבדו שעות נוספות. חודשים אספתי חומרים, כתבתי תוכן והרכבתי נבחרת קונדיטורים מופלאה שהסכימה לשתף פעולה והתוצאה היא לפניכם: אני מציג בפניכם בגאווה את ה"טלוויזיה הקינוחית".