אני צנצנת: קינוחי כוסות שיגרמו לכולם לחשוב שלמדתם קונדיטוריה
דיסקיות מרנג, רוטב קרמל רך, אגוזי פקאן מסוכרים וזילופי גנאש מוקצף חוברים יחד לכדי שלמות אחת שאומנם נשמעת טיפה מסובכת אבל מי שלא מנסה לא אוכל טוב
צפו: כך מכינים קינוח מרשים מארבעה מרכיבים
צילום ועריכה: דוד פרימן

שומרים את המרכיבים בנפרד ומרכיבים בסמוך להגשה (צילום: דוד פרימן)
מי המורה: ליאור שטייגמן, שף קונדיטור, ראש מגמת הקונדיטוריה ב"דנון"
מה מכינים: מרכיבים קינוח מארבעה אלמנטים לא מסובכים שהכנו מראש. שימו לב כי אפשר ללחוץ על שמות המרכיבים, כדי להגיע למתכונים שלהם.
בפרקים הבאים: שתי שיטות נוספות להרכיב קינוח מופלא מארבעת האלמנטים המוצגים ומתכונים מפורטים לכל הקינוחים המדהימים שראיתם עד כה.
קינוח כוסות
מרכיבים
6 כוסות
- 1/2 כוס קרם קרמל רך
- 8-6 דיסקיות מרנג
- אגוזי פקאן מסוכרים
- 1 כוס גנאש מוקצף
- אבקת סוכר
אופן הכנה
- מזלפים מעט רוטב קרמל בתחתית הכוסות.
- שוברים את דיסקיות המרנג לחתיכות גסות ומחלקים מחצית מהכמות בין הכוסות.
- מפזרים מעט מאגוזי הפקאן ומזלפים מהגנאש המוקצף.
- מזלפים את רוטב הקרמל בין זילופי הגנאש ומפזרים את המחצית השנייה של דיסקיות המרנג.
- מסיימים בגנאש. מפזרים עליו עוד מאגוזי הפקאן ומעטרים באבקת סוכר. מגישים.
מה זה הטלוויזיה הקינוחית?
עולם הקינוחים הוא אחד מהתחומים הלא רבים שבהם הקנקן חשוב לא פחות ממה שיש בו - כשמגישים קינוח, אפקט ה"וואוו!" משמעותי לא פחות מהטעם. כדי שהמנות האחרונות שלכם יהיו מרשימות במיוחד יצר דוד פרימן את הטלוויזיה הקינוחית. במשך חודשים הוא ביקר עם המצלמה שלו את הקונדיטורים הכי טובים בארץ ותיעד אותם מכינים קישוטים מיוחדים, כדי שגם אתם תוכלו לשחזר אותם בקלות בבית.