למה לא כדאי לנגב את הזיעה ואיך לקרר את הגוף ולהקפיא את המיטה

לידיעת מפעילי המזגנים: 12 דרכים פשוטות, יעילות ואקולוגיות לשמירה על קרירות הבית והגוף בימי הקיץ הלוהטים, שלא יקפיצו לכם את חשבון החשמל לשיאים חדשים

סמדר כהן-טרקל

|

26.07.20 10:44

מנטה חם חום קירור
מנטה חם חום קירור (כשאנחנו לא מנגבים את הזיעה ומאפשרים אידוי טבעי, הגוף שלנו מגביר את צריכת האנרגיה ומוריד את הטמפרטורה)
 

1. אל תנגבו את הזיעה

ההזעה נועדה לווסת את חום הגוף ולקרר אותו כדי למנוע מצב של התחממות יתר. כשאנחנו לא מנגבים את הזיעה ומאפשרים אידוי טבעי, הגוף שלנו מגביר את צריכת האנרגיה ומוריד את הטמפרטורה. מהסיבה הזאת גם בזמן פעילות גופנית מומלץ לנגב את הזיעה כמה שפחות ופשוט לאפשר למנגנון הקירור הטבעי שלנו לעשות את עבודתו.

 

מה ההבדל בין סוגי הדאודורנטים, האם אתם סובלים מהזעת יתר? >>>

 

2. הרטיבו את הרגליים

כפות הרגליים הן איבר המשפיע על חום הגוף כולו. בכל פעם שחם לכם וזה מתאפשר, הרטיבו אותן קלות ואפשרו להן להתייבש באופן טבעי.

 

3. הניחו בקבוק קר על נקודות הדופק

אם אתם מבלים בחוץ והטמפרטורה ממשיכה לטפס, נסו את הטריק הבא: קחו בקבוק שתייה קר והצמידו אותו למשך כמה דקות לאחד האזורים האסטרטגיים המשחררים חום מהגוף: מפרקי כף היד, הצוואר, החלק הפנימי של המרפק, הקרסוליים והחזה. מהר מאוד תגלו איך פעולה כה פשוטה מורידה את טמפרטורת הגוף במהירות ומאפשרת לכם ליהנות מהרגשת הצינון שאתם זקוקים לה כל כך.

 

צילום: Shutterstock
פעולה פשוטה המורידה את טמפרטורת הגוף במהירות (צילום: Shutterstock)

 

4. כבו אורות ונתקו מהחשמל מוצרי אלקטרוניקה שאינם בשימוש

חלק ממוצרי החשמל הביתיים, כמו טלוויזיות, מחשבים, נורות ומטענים לניידים, פולטים חום ומעלים את טמפרטורת החדר. אם הם אינם בשימוש נתקו אותם מהחשמל. כמו כן הקפידו להשתמש בנורות חסכוניות באנרגיה כי הן גם פולטות פחות חום.

 

 

 

5. שנו את מיקום המיטה

אם זה אפשרי, מקמו את המיטה בכיוון צפון או מערב או צפון־מערב. כיוונים אלה אינם חשופים לאור השמש במהלך שעות הבוקר והצהריים ולכן הם קרירים יותר ומתאימים לשינה בימות הקיץ החמים.

  

6. מקמו צמחים ליד החלון

צמחים עליים ליד החלון יכולים לחולל פלאים לטמפרטורת הבית. אם כבר יש לכם כמה עציצים עם צמחים גדולים, קרבו אותם לחלונות, ואם עדיין אין לכם, אולי כדאי לשקול את הצעד האקולוגי והבריא הזה. הצמחים יספגו את רוב החום וייצרו צל ואפקט מקרר סביבם, ועצם הטיפול בהם יתרום גם להרגעה ולתחושת רווחה נפשית.

 

צילום: Shutterstock
הצמחים יספגו את רוב החום וייצרו צל ואפקט מקרר סביבם (צילום: Shutterstock)

 

לא תצליחו להרוג אותם: חמישה צמחים שכל אחד יכול לגדל בבית >>

ואילו צמחים גם יטהרו את האווירה? >>>

 

7. הגיפו תריסים או וילונות

זאת כדי לצמצם את חדירת קרינת השמש אך להשאיר את הבית מאוורר. לפי פרסום של משרד הבריאות, תריסים מוגפים יכולים להפחית את חדירת החום לדירה בכ־80%.

 

צילום: Shutterstock
תריסים מוגפים יכולים להפחית את חדירת החום לדירה בכ־80% (צילום: Shutterstock)

 

8. העדיפו בגדים בהירים ורופפים

זה הזמן לוותר על הג'ינס המהודק ולהעדיף בגדים רפויים ובהירים שעשויים מחומרים נושמים כמו כותנה ופשתן. בגדים מאווררים יאפשרו זרימת אוויר על פני העור וירחיקו מעליכם את החום שגופכם מייצר.

  

צילום: Shutterstock
מנטה חם חום קירור (צילום: Shutterstock)

 

9. הניחו קערת קרח עם מים לפני המאוורר

אם אתם לא ממש רוצים להפעיל את המזגן המיני מרכזי כשאתם יושבים לעבוד, התאבזרו במאוורר והניחו קערה עם מים רדודים וקוביות קרח לפניו (עובד מצוין גם עם מאוורר שולחן). הרוח מהמאוורר תגרום להמסת הקרח ותפזר לעברכם בריזה קרירה ונעימה.

 

צילום: Shutterstock
לשדרג למיני מזגן עם קוביות קרח (צילום: Shutterstock)

 

10. הניחו את המצעים במקפיא למשך כמה דקות

לפני השינה עטפו את המצעים בשקית ניילון, הניחו אותם במקפיא כעשר דקות ולאחר מכן הציעו את המיטה. החוויה הקרירה והנפלאה ביום לוהט תגרום לכם לתהות מדוע לא עשיתם זאת עד כה.

 

צילום: Shutterstock
הניחו אותם במקפיא כעשר דקות ולאחר מכן הציעו את המיטה (צילום: Shutterstock)

 

11. הימנעו מפעילות גופנית מאומצת בחוץ בשעות החמות

עדיף להתאמן בשעות הבוקר המוקדמות או בשעות בין הערביים שבהן הטמפרטורות נמוכות יחסית לשאר שעות היום. ואל תשכחו להצטייד בכובע ובמים ולמרוח קרם הגנה על האזורים החשופים, כולל אלה שאתם לא רואים, כמו העורף.

 

12. והכי חשוב: שתו מים עוד לפני שאתם חווים צימאון

המים מקררים את הגוף ושומרים על טמפרטורה קבועה בתנאי חום. הבעיה שאצל רבים מהאנשים תחושת הצמא אינה מורגשת, ולכן הם גם לא שותים מספיק ומתייבשים. ההתייבשות עלולה לגרום לתופעות לא רצויות כמו כאב ראש, בחילה, עייפות, בלבול ופגיעה בתפקוד. הקפידו לשתות 10-12 כוסות מים ביום, ואם אתם זקוקים לתזכורת, הורידו אפליקציה ייעודית בסמארטפון, או קבעו כלל אצבע - לשתות בכל חצי שעה גם אם אתם לא חשים צמא.

 

צילום: Shutterstock
לשתות בכל חצי שעה גם אם אתם לא חשים צמא (צילום: Shutterstock)

 

ייעוץ מקצועי: ד"ר מיקי שטיין, מומחה לרפואת ילדים, שירותי בריאות כללית, מחוז חיפה

 

לא שותים מספיק מים? הוסיפו מזונות מרווים לתפריט הקיצי

 

צילום: Shutterstock
מנטה מזונות מרווים (צילום: Shutterstock)

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד