בקיץ, כשאנו נוטים לסגור את החלונות ולהשתמש במזגן כל היום וכל הלילה, מצטברים כימיקלים מזיקים באוויר הבית שאנו לא מודעים להם כלל. למשל פורמלדהיד (שנמצא בדבק, במחזק ציפורניים, בקירות ואפילו בנייר הטואלט), אתילן תלת־כלורי (חומר ממס שמשמש בניקוי יבש), קסילן (חומר ממס שמשמש בתעשיית הדפוס, הגומי, הצבע והעור) ועוד. הנה שלושה צמחים קלים לגידול שאפשר למצוא ברוב המשתלות ויכולים לסייע לנטרול הכימיקלים האלה בחדר השינה ובבית כולו:
ספטיליום
צמח בעל פרחים לבנים ארוכים שהוא לא רק יפה מאוד אלא גם חסכוני במים. כדאי לשים אותו במקום חצי מוצל ולהשקות רק פעם עד פעמיים בשבוע. הוא מנטרל רעלים שנפלטים מבגדים שעברו ניקוי יבש, מחומרי ניקוי ועוד.
צמח העכביש (ירקה מצויצת מגוונת)
צמח בעל עלים ירוקים עדינים ויפים שמסייע בנטרול רעלנים כמו פורמלדהיד, קסילן וטולואן.
שרך חרב
צמח בעל "חרבות" ירוקות הדומות ללשון שמסייע בנטרול מגוון כימיקלים רעילים כמו פורמלדהיד וטולואן (חומר ממס הנמצא בלקים, דבקים, חומרי ניקוי ועוד).
האוטו מחניק ומאובק עם ריח של ויניל מהריפוד?
כך תאווררו גם אותו בשלושה צעדים:
1. תנו לו שמש. כן, בדיוק. השאירו את האוטו בשמש במשך שלוש שעות עם חלונות פתוחים ברווח של 5־6 סנטימטרים – פעולה פשוטה זו תזרז את הפליטה של חומרים כימיים החוצה.
2. שאבו בששון. פתחו את החלונות עד הסוף, שאבו את המושבים בשואב אבק ונקו היטב במטלית מיקרופייבר.
3. טפחו בטבעיות.
- למושבי בד, ויניל והדש־בורד: ערבבו 1/4 כוס אבקת סודה ב־2.5 ליטר מים פושרים, הרטיבו ספוג, נקו את המושבים ואת הדש־בורד ופנשו בסמרטוט לח.
- למושבי עור: ערבבו 1/2 כוס שמן חוחובה עם 2 כפות חומץ לבן ושפשפו את הכיסאות בתמיסה בעזרת מטלית רכה עד שהעור מבריק (אין להשתמש בתערובת על זמש).
פיליס גלזר , כוהנת הבישול הבריא, משתפת בטיפים לחיים בריאים, סודות מהמטבח שלה והפתעות נוספות
חמישה שימושים מעולים שלא הכרתם לשקיקי תה ירוק משומשים: