אחרי חודשיים בסגר: מה למדנו על הבית, השכונה, היישוב ועל עצמנו

האם סביבת המגורים שלנו תיפקדה היטב בזמן מבחן וסיפקה לנו את הצרכים הבסיסיים? מה צריך לשפר? ערוץ האדריכלות של Xnet מנסה לברר זאת בעזרתכם, בשאלון הבא

גיא שחר

|

11.05.20 | 20:06

חוזרים לשיגרה בפלורנטין. מה השתנה באורח החיים שלכם בחודשיים האלה? (צילום: ציפה קמפינסקי)
חוזרים לשיגרה בפלורנטין. מה השתנה באורח החיים שלכם בחודשיים האלה? (צילום: ציפה קמפינסקי)

בית, טיול בשכונה, ביקור אצל חברים ומשפחה, שיטוט ברחוב, קניות, יציאה עם ילדים לגינת משחקים והליכה בפארק - חלק בסיסי מהיום-יום נמחק והוגדר מחדש במשך כחודשיים, בעקבות התפרצות נגיף הקורונה. הציבור נדרש להישאר בבית למעט פעילויות מועטות ומוגדרות, מפגשים הפכו לכמעט בלתי אפשריים, הריחוק החברתי החליף את המפגשים האגביים והמתוכננים, ואת הסחבקיות החליפה הפרנויה. יש מי שלא יצאו מהבית במשך כל התקופה הזו.

 

הרבה שאלות ייחקרו אחרי שמגפת הקורונה תיעלם. חלק ניכר מהן נוגע לסביבת המגורים האנושית בימינו: מה היא נותנת ומה לא? האם יישוב מגורינו הוא אכן מה שחשבנו עליו, אם הסתדרנו במשך חודשיים בלי לצאת מהבית עד שלא זכרנו היכן אנו מתגוררים בעצם ולמי אנו משלמים ארנונה? והאם כאשר כופים עלינו רדיוס יציאה של 100 או 500 מטר, ואנחנו מגלים מה נמצא מתחת לבית שלנו, אנחנו מגלים שזה מעט מדי, או דווקא מופתעים לטובה משלל האפשרויות שמעולם לא שמנו לב אליהן, כי מיהרנו להוציא את הרכב מהחניה?

 

כאן אנחנו נכנסים לתמונה. ערוץ האדריכלות של Xnet מפרסם את השאלון הבא, שנועד לבדוק בעזרתכם, הקוראים, מה למדנו על סביבת מגורינו בימי קורונה. השאלון הוא אנונימי, ויש בו שאלות סגורות ופתוחות - שאנו מקווים כי תענו על כולן, אך אין חובה לעשות זאת.

 

אחרי ניתוח התשובות והנתונים, נפרסם כאן את ממצאיו של שחר. בינתיים, בריאות וחזרה נעימה לשיגרה, מה שהיא לא תהיה. תודה!

 

 

 

 

אתם עניתם - והנה תוצאות השאלון. לחצו כאן

 

עוד כתבות על אדריכלות ותכנון בימי קורונה:

 

> רון חולדאי צופה גל עזיבה של תושבים מתל אביב

 

> במילאנו מפיקים לקחים ומגדילים מדרכות על חשבון מכוניות

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד