צילום: שי יחזקאל

אל תקרא לי חיטה: סלט טאבולה פריקי ברוטב ויניגרט מלפפונים

את גרעיני הפריקה, בעלי הטעם המעושן והערכים התזונתיים המצוינים, מבשלים כמו אורז ומכינים מהם, למשל, סלט טאבולה צבעוני ומרענן לסוף הקיץ

הטאבולה מפריקי, הוויניגרט ממלפפונים (צילום יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')
הטאבולה מפריקי, הוויניגרט ממלפפונים (צילום יוסי סליס סגנון: נטשה חיימוביץ')

הפריקֶה (או פריקי) היא  גרגירי חיטה ירוקה קלויים בטעם מעט מעושן, שאבותינו היו מכינים לפני אלפי שנים. החיטה נקטפת בעודה ירוקה ועוברת תהליך עישון שמעניק לה טעם וארוחה מיוחדים. אפשר להשיגה אותה בצורה שלמה או גרוסה, שמתבשלת מהר יותר. בגלל שהפריקה נגרסה בשלמותה, מדובר בחיטה מלאה עתירת סיבים, המכילה יותר חלבונים ופחות גלוטן, וגם נהנית מערך גליקמי נמוך.

 

פריקה עם בצל ומנגולד >>

 

החומרים ל-4 מנות:

לטאבולה:

  • 1 כוס פריקי
  • 2 מלפפונים חתוכים לקוביות קטנות
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1/2 צרור כוסברה קצוצה
  • 1/2 צרור עלי נענע קצוצים
  • מלח, לפי הטעם
  • מיץ מ־1 לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/4 כוס חמוציות

לוויניגרט מלפפון:

  • 3 מלפפונים
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מיץ מ־1 לימון
  • מלח, לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

1. מכינים את הטאבולה: מבשלים את הפריקי ב־2 כוסות מים רותחים (כמו אורז) כ־20 דקות עד לריכוך. מסננים את עודפי הנוזלים ומצננים.

2. מערבבים את הפריקי עם המלפפון ועשבי התיבול. מתבלים במלח, במיץ לימון ובשמן זית ומוסיפים את החמוציות.

3. מכינים את הוויניגרט: טוחנים את המלפפונים במעבד מזון ומוסיפים תוך כדי ערבוב וזילוף איטי את השמן ומיץ הלימון עד לקבלת מחית אחידה. מעבירים במסננת לקבלת רוטב חלק.

4. יוצקים את הוויניגרט לצלחת ומסדרים מעליו הר של טאבולה.

 

ערכים תזונתיים למנה: 536 קלוריות | 50.5 גרם פחמימות | 7.3 גרם חלבון | 36.5 גרם שומן | 4 מנות

 

שף אורח: מורן אהרון ואלישבע אנגלברג, הבית ביפו מורן אהרון ואלישבע אנגלברג, הבית ביפו - בית עות'מאני עתיק עם טאץ' של עיצוב עכשווי, שמארח אירועים לארוחות שף בדגש על אמנות ועל אווירה 3699882־052 ///  ערכים תזונתיים: נירה אולנד, דיאטנית קלינית

 

עוד מתכונים מענגים לימים חמים:

 

 

הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד